Παρακολουθήστε δωρεάν το σεμινάριο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

envyou

Εξειδικευτείτε στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα, σε προστασία Φυσικών Πόρων και σε Βιοκαλλιέργειες

Εκπαιδευτείτε και αποκτήστε εξειδικευμένες δεξιότητες σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον και τις νέες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι μέρος του φυσικού περιβάλλοντος και αξιοποιεί τους διαθέσιμους πόρους , όπως τη γη, τον αέρα και την θάλασσα για να παράγει προϊόντα και υπηρεσίες που τροφοδοτούν την «πραγματική οικονομία». Εφαρμόστε μοντέρνα συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, αναπτύξτε δικές σας Επιχειρηματικές Ιδέες, αξιοποιήστε Φυσικούς Πόρους και υλοποιήστε Βιοκαλλιέργειες σε ορεινές περιοχές.

Στόχος
του σεμιναρίου είναι να εξοικειωθείτε με την αποτελεσματική χρήση περιβαλλοντικών συστημάτων και να γνωρίσετε τα οφέλη της πράσινης επιχειρηματικότητας και των eco- friendly επιχειρήσεων. Επιπλέον, να ενημερωθείτε για τη σημασία αξιοποίησης των φυσικών πόρων μέσων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και να κατανοήσετε τα οφέλη της βιολογικής γεωργίας και των βιολογικών προϊόντων.

Απευθύνεται σε
Νέους, NEETs (Not in Education, Employment, or Training), αγρότες, εν δυνάμει επιχειρηματίες και γενικότερα κάθε ενδιαφερόμενο σε Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ή σε πράσινη επιχειρηματικότητα με στόχο την προστασία των φυσικών πόρων και τη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, στην περιοχή παρέμβασης. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να ανήκουν στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Εκπαιδευτικά προγράμματα
Τα τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι τα ακόλουθα:
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 1: Eco – friendly Business (30 Ώρες)
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2: Environmental Management Systems (30 Ώρες)
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 3: Natural Resources protection through business activities (30 Ώρες)
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 4: Bio – agriculture mainly in mountainous area (30 Ώρες)

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις

Ευχαριστήριο Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αθανασιάδης, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης, ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Χατζηπαλούσης με τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Πετρούσας, εκφράζουν δημόσια ευχαριστήρια προς την Διεύθυνση της εταιρείας «Wonderpland S.A», για την ιδιαίτερη συμβολή της, στον εμπλουτισμό με ειδικό εξοπλισμό του Δημοτικού Σχολείου Πετρούσας, όπως ένα προκατασκευασμένο οικίσκο, την χορήγηση σημαντικού χρηματικού ποσού, με το οποίο καλύφθηκαν ανάγκες τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε εποπτικό υλικό και την πλήρη ανακαίνιση του Γραφείου Διδασκόντων.

Όπως σημειώνουν οι αποδέκτες της δωρεάς, η ευγενής , γενναιόδωρη και συνεχής χορηγία της εταιρείας «Wonderpland S.A» τόσο προς στον Δήμο και τα σχολεία όσο και στην τοπική κοινωνία, αποδεικνύουν έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο, προάγοντας την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη τις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΕΥΝΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για τις διενεργούμενες στατιστικές έρευνες περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12η ώρα της 12ης Νοεμβρίου 2020 μέχρι και την 24η ώρα της 14ης Δεκεμβρίου 2020. Το Μητρώο αυτό που τηρείται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ., θα ισχύσει για οκτώ (8) μήνες, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο 2021.

Το έργο του ΙΣ περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.

Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ – Τ.Κ. ΚΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ»

Θέμα: Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης πριν την διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης για τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ – Τ.Κ. ΚΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ».

Ο Δήμος Προσοτσάνης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 221 Ν. 4412/2016, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στη δημοπράτηση του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ – Τ.Κ. ΚΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ» με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 663.709,68 € χωρίς Φ.Π.Α. (823.000,00 € με 24% ΦΠΑ).

Η ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10-11-2020 και ώρα 08:00 π.μ., στην έδρα του Δήμου Προσοτσάνης, Χρ. Σακάρη 15, 66200 Προσοτσάνη, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Μη.Μ.Ε.Δ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για ενεργειακές αναβαθμίσεις Δημοτικών Κτιρίων του Δήμου Προσοτσάνης

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,  εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Προσοτσάνης, για έξι  (6) επί  συνόλου  τριανταριών (33) αξιολογημένων προτάσεων Δήμων σε επίπεδο Περιφέρειας Α.Μ.Θ., που αφορούν σε ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων.
Η χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων του Δήμου Προσοτσάνης συνολικού προϋπολογισμού.167654,3  ευρώ εντάσσεται στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ 2014-2020» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ με τίτλο: «Δράση 4γ.8.1 Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

Οι παρεμβάσεις αφορούν στις παρακάτω εργασίες :

  • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στο κέλυφος των κτιρίων
  • Τοποθέτηση θερμομόνωσης στην οροφή των κτιρίων
  • Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με πλαίσιο αλουμινίου και διπλό υαλοπίνακα με μαλακή επίστρωση και διάκενο αέρα
  • Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης
  • Αντικατάσταση λεβήτων πετρελαίου με νέους υψηλής συμπύκνωσης.
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κτιρίων

 Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, την  χρηματοδότηση που αφορά σε δημοτικά κτίρια της επικράτειας του Δήμου Προσοτσάνης  και είναι της τάξης του 1.167654,3 ευρώ , ακολουθεί σειρά ανάλογων προτάσεων, ώστε να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες, όλων των δημοτικών κτιρίων  του Δήμου , με στόχο, τόσο  την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και με την βελτίωση της εικόνας και της λειτουργικότητας των Κοινοτικών Καταστημάτων και των Σχολικών Μονάδων.

Ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΕΠ Σιταγρών

kep sitagrwn

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης, ενημερώνει τους δημότες του Δήμου, ότι ήδη ξεκίνησε η λειτουργία και του ΚΕΠ Κοινότητας Σιταγρών, στο κέντρο της Κοινότητας πίσω από το Κοινοτικό κατάστημα, με ωράριο εξυπηρέτησης κοινού από Δευτέρα έως και Παρασκευή 08:00 - 14:30

Με το ΚΕΠ επικοινωνούμε:

Στο τηλέφωνο :25210 74543

Με Fax: 25210 74550

Ταχ. Διεύθυνση: Σιταγροί

Ταχ. Κώδικας: 66150

Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε του δημότες μας, πως τηρούνται όλα τα επιβεβλημένα πρωτόκολλα υγιεινής λόγω covid-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις , όχι συνωστισμός στα γραφεία, η ακόμη καλύτερα τηλεφωνική επικοινωνία )και πως τα εγκαίνια του ΚΕΠ, θα πραγματοποιηθούν σε ύστερο χρόνο, όταν και εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν .

Στα ΚΕΠ που λειτουργούν στον Δήμο Προσοτσάνης παρέχονται οι κάτωθι Υπηρεσίες,:

Θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, που γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη φέροντας μαζί του ένα ταυτοποιητικό έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας)

Θεώρηση ακριβούς αντιγράφου για δημόσια ή ιδιωτικά έγγραφα που έχουν θεωρηθεί από δικηγόρο (ισχύει μόνο στην περίπτωση εγγράφων που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε εταιρίες ή ιδιωτικούς οργανισμούς καθώς τα δημόσια έγγραφα δεν χρειάζονται θεώρηση για χρήση στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με το νόμο 4250/2014)

Πιστοποιημένες διαδικασίες των ΚΕΠ (ορισμένες έχουν αναχθεί σε πλήρως ηλεκτρονικές)[2] και που υπολογίζονται συνολικά σε περισσότερες από 2.000.

Φυσική ταυτοποίηση του πολίτη και του δημοσίου υπαλλήλου για την έκδοση προσωπικών ψηφιακών πιστοποιητικών αυθεντικοποίησης / υπογραφής και κρυπτογράφησης

Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου

Σημειώνουμε δε πως οι πιστοποιημένες διαδικασίες των ΚΕΠ καθορίζονται μέσω κοινών αποφάσεων (ΚΥΑ) του Υπουργού Εσωτερικών και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού.

Κλήρωση για την ανάδειξη μελών, τακτικών και αναπληρωματικών, που θα συμμετέχουν σε επιτροπές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν.4024/2011.
2. Τις διατάξεις της υπ' αριθ ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21508/04.11.2011 Απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 2540/07.11.2011 τεύχος Β')
3. Την υπ' αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21526/4.11.2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
4. Την ανάγκη ανάδειξης μελών για τη συμμετοχή τους στις παρακάτω επιτροπές για το έτος 2021 :

 Περιγραφή επιτροπής

1. Διενέργειας δημοπρασιών αρ.1 του ΠΔ 270/19812. Εκτίμησης εκποιούμενων ακινήτων του αρ.7 ΠΔ 270/1981 και αρ.194 Ν.3463/06
3. Εκποίησης – Αγοράς και Εκμίσθωσης κινητής και ακίνητης περιουσίας αρ.186,191,192 του Ν.3463/06
4. Παραλαβής προμηθειών
5. Παραλαβής αντικειμένου τμηματικού ή συνολικού συμβάσεων παροχής υπηρεσιών
6. Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών έτους
7. Παραλαβής μικρών έργων και εργασιών συντήρησης ποσού έως 5.869,41€.
8. Εκτίμησης κινητών του άρθρου 199 παρ.6 του Ν.3463/06 για καταστροφή.
9. Συντήρησης και επισκευής οχημάτων
10. Διενέργειας και Αξιολόγησης διαγωνισμών προμηθειών και παροχής γενικών υπηρεσιών για το έτος 2021, Ν.4412/16 αριθ.221 παρ.1 και 11.
11. Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων σε διαγωνισμούς προμηθειών και παροχής γενικών υπηρεσιών για το έτος 2021, Ν.4412/16 αριθ.221, παρ.1 και 11.
12. Επιτροπή διαπραγμάτευσης για κατεπείγον και αποκλειστικότητα, άρθρο 32 Α του Ν.4412/2016, όπως προστέθηκε με την παρ.1 του άρθρου 43 του Ν.4605/2019.

Γνωστοποιούμε

ότι η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, την Πέμπτη 5/11/2020, ώρα 10:00 πμ θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη μελών, τακτικών και αναπληρωματικών, που θα συμμετέχουν στις προμνημονευόμενες Επιτροπές για το έτος 2021.
Η παρούσα ανακοίνωση να τοιχοκολληθεί στο κατάστημα του Δήμου και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.prosotsani.gr)

 

Η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών
Στεφανίδου Χαρίκλεια

Δελτίο τύπου από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας σχετικά με τον κορωνοϊό

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο περιορισμός της εξάπλωσής του κορονοϊού έχει στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων, οι οποίες είναι πιο ευάλωτες αν νοσήσουν, σε σοβαρές επιπλοκές,.

Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού θεωρούνται οι πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες κτλ), που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών.

Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο, κρατάμε πάντοτε τα ατομικά μέτρα υγιεινής, δεν αγκαλιάζουμε, δεν φιλάμε, δεν χαιρετάμε δια χειραψίας ή αν συμβεί κατά λάθος, απολυμαίνουμε τα χέρια μας και αποφεύγουμε το συγχρωτισμό.

Εάν νιώσουμε κάποιο σύμπτωμα μένουμε σπίτι μας και τηλεφωνούμε στον Ιατρό μας ή στο 1135 του ΕΟΔΥ για περισσότερες οδηγίες.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε ανθρώπους, που προέρχονται από περιοχές, στις οποίες υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού και ήρθατε σε επαφή χωρίς να το γνωρίζετε, τηλεφωνήστε στον προσωπικό σας ιατρό, ώστε να πάρετε οδηγίες ή στον τετραψήφιο αριθμό 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ:

  • Νοσοκομεία

  • Κέντρα Υγείας

  • Περιφερειακά Ιατρεία

Ιδιωτικά Ιατρεία

Ο κορφνοϊός είναι μια πραγματικότητα, την οποία μονάχα εμείς, δηλαδή ο καθένας μας ατομικά μπορεί να περιορίσει. Αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και υπευθυνότητας να συμμορφωθούμε στις υποδείξεις των υπεύθυνων φορέων.


Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Μένουμε σπίτια μας!

Ο Δήμος Προσοτσάνης τίμησε το Έπος του 1940

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης, με απόλυτο σεβασμό στην θυσία των Ελλήνων Στρατιωτών αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού του Έπους του 1940, ενάντια στον Φασισμό και στην κατάργηση των ελευθεριών του ανθρώπου, τίμησε κατά πως αρμόζει αυτήν την επέτειο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2020
Τηρουμένων με κάθε ευλάβεια των υγειονομικών μέτρων εξ αιτίας της πανδημίας του COVID-19 και στην περιοχή μας, εκπρόσωποι των Εκκλησιαστικών, Στρατιωτικών και Πολιτικών αρχών, απέτισαν φόρο τιμής στους αγωνιστές έλληνες και ελληνίδες της εποχής, σε όλη της επικράτεια του Δήμου Προσοτσάνης, με τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης και κατάθεση στεφάνων στην έδρα του Δήμου Προσοτσάνης και σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου

Αυστηρή Προειδοποίηση

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων του covid-19στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας μας αναγκάζει στην επανάληψη αυστηρών συστάσεων προς όλους του δημότες του Δήμου μας στην τήρηση των μέτρων υγιεινής σε όλους του δημόσιους χώρους
Έτσι σε ότι αφορά στην λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης επισημαίνει, πως θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ με την εφαρμογή αυστηρής τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων .
Μικροπωλητές , εκθέτες , παραγωγοί και καταναλωτές, υποχρεωτικά μόνο με χρήση μάσκας θα μπορούν να βρίσκονται στον χώρο λειτουργίας, ενώ οι πάγκοι των προϊόντων θα απέχουν το απαραίτητο διάστημα των τριών (3) μέτρων μεταξύ τους .

Υπενθύμιση τήρησης μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του covid-19

Με ιδιαίτερη ευθύνη και μέσα από την αγωνία υπεράσπισης της υγείας των συνδημοτών μας ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης, προτρέπουμε τους συνδημότες μας στην όσο πιο ευλαβικά γίνεται, χρήση της προστατευτικής μάσκας, σε όλους τους δημόσιους χώρους του Δήμου Προσοτσάνης και όπου αλλού.
Η αυστηρή εφαρμογή, των προτεινόμενων από την Πολιτεία μέτρων υγιεινής, από τον κάθε έναν μας ξεχωριστά, σηματοδοτεί την υπευθυνότητα όλων μας, απέναντι στην οικογένεια μας αλλά και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο, όπως όμως και στην Εθνική Προσπάθεια αποφυγής αυστηρότερων μέτρων, τα οποία θα έχουν ταυτόχρονα πολλές επιπτώσεις, τόσο στην εθνική , τοπική οικονομία όσο όμως και στην ψυχική και σωματική ακεραιότητα όλων μας.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΌΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ιδ. Δικαίου, των Τραπεζών, Ιδ. Καταστημάτων, οικιών κλπ. από 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2020 όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και Τραπεζών, μνημείων, πλατειών κλπ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28-10-2020

Ώρα 7.00 π.μ.

 - Έπαρση σημαίας στον ιστό της Ελευθερίας.

Ώρα 7.30 π.μ.

- Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.

Ώρα 10.30 π. μ.

- Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, για την Εθνική Επέτειο.

Ώρα 11.00 π.μ.

 - Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας Ελευθερίας.

- Σιγή ενός λεπτού

Ώρα 5.30 μ. μ.

- Υποστολή σημαίας

 

*Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωναμε τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξειςγια λόγους δημόσιας υγείας και με όλες τις προφυλάξεις για την αντιμετώπιση κινδύνου διασποράς του covid19

 

Ο Δήμαρχος

Αθανασιάδης Θεόδωρος

Φωταγώγηση της διασταύρωσης Πετρούσας –Πύργων

f001

Η Δημοτική Αρχή με γνώμονα την αναβάθμιση της φωταγώγησης του οδικού δικτύου της περιοχής του Δήμου Προσοτσάνης, προχώρησε σε τοποθέτηση στύλων, με φωτιστικό σώμα από φωτοβολταϊκό μηχανισμό, για τον φωτισμό του κεντρικού κόμβου της διασταύρωσης Πετρούσας –Πύργων, επί της Εθνικής Οδού Δράμας Προσοτσάνης.

Επίσκεψη – συνεργασία Παπαεμμανουήλ -Αθανασιάδη

papaem001

Τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Θεόδωρο Αθανασιάδη επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου2020 ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού & Αθλητισμού της Π.Α.Μ.Θ. κ.Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ.

Παρουσία του Αντ/χου Αθλητισμού –Παιδείας Πολιτισμού κ. Μάρκου Σταυρίδη , του μέλους Δ.Σ. του ΝΠΠΔ κ. Λευτέρη Κιναντζίδη και της Ειδ. Συμβούλου κ. Φιλιώς Παντικίδου ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, συζήτησε με τον κ. Παπαεμμανουήλ θέματα που άπτονται των ευθυνών του, αλλά ταυτόχρονα επανέλαβε την πρόσκληση του ,προς το Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, να επισκεφθεί άμεσα τον Δ. Προσοτσάνης, προκειμένου να έχει μια προσωπική άποψη, για ό,τι άμεσα επιβάλλεται να ξεκινήσει στην περιοχή του Δ. Προσοτσάνης.

Ο Δήμαρχος, βάζοντας ρεαλιστικά τον πήχη όχι ψηλά, αλλά εκεί που πιστεύει πως θα δοθεί, εκείνη η ώθηση, για να παραχθεί έργο στην περιοχή, έθεσε μια σειρά προτάσεων, που επιβάλλονται να υλοποιηθούν ,προκειμένου να αυξηθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών,(π.χ. ΒΙΠΑ Προσοτσάνης, με διαμόρφωση οδικού δικτύου και υποστηρικτικές υποδομές, πέραν των παρεμβάσεων του Δήμου) με αποτέλεσμα την παραμονή των νέων, κύρια, ανθρώπων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασιάδης μίλησε για ανάγκη στοχευμένων ενεργειών, που θα συγκρατήσουν τον πληθυσμό, αλλά και την υποχρέωση της Περιφέρειας, για ίσες ευκαιρίες και διευκολύνσεις προς του κατοίκους της, επισημαίνοντας την ανάγκη βελτιώσεων στο δίκτυο του φυσικού αερίου, ώστε να υπάρξει ωφέλεια προς όλους.

“Η στόχευση που υπάρχει από πλευρά της Δημοτικής Αρχής είναι να δώσει πνοή στον Δ, Προσοτσάνης” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θ. Αθανασιάδης και “φυσικά αφορά σε όλους τους δημότες μας, με κύριο μέλημα μας, την όσο γίνεται πιο υπεύθυνη διαχείριση της καθημερινότητας τους, αλλά και την δημιουργία παρακαταθηκών για το αύριο , μέσα από πρακτικές με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα”

Διανομή Επισιτιστικής Βοήθειας στον Δ. Προσοτσάνης

dianomi

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Προσοτσάνης από τη Δευτέρα 19/10/2020 και ώρα 10:00 έως και την Πέμπτη 22/10/2020 πραγματοποιεί διανομή προϊόντων του προγράμματος ΤΕΒΑ για τους δικαιούχους του ΕΕΕ (πρώην ΚΕΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους – ΤΕΒΑ.
Η διανομή που αφορά σε 200 ωφελούμενους της περιοχής του Δήμου Προσοτσάνης, με είδη πρώτης ανάγκης ,φρούτα, λαχανικά, κρέας και λάδι, γίνεται με υποστήριξη εθελοντών και υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου του Κέντρου, ο οποίος μας ενημέρωσε πως μέχρι και την περίοδο των Χριστουγέννων θα υπάρξουν και άλλες διανομές προϊόντων μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος .

Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής αμπελοκαλλιεργητών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου της αμπελουργικής περιόδου 2020-2021.

Σας ενημερώνουμε για την υποχρέωση υποβολής δήλωσης συγκομιδής των κατόχων αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου έκτασης μεγαλύτερης του ενός στρέμματος, μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι για συγκομισθείσες ποσότητες οινοποιήσιμων σταφυλιών μεγαλύτερες από 1700 κιλά, θα πρέπει να προκύπτει από την δήλωση Συγκομιδής η πώληση της επιπλέον ποσότητας σε οινοποιεία και να δηλώνονται τα σχετικά παραστατικά πώλησης.

Εκτός των περιπτώσεων ανωτέρας βίας, οι υπόχρεοι για δηλώσεις συγκομιδής που δεν υποβάλλουν τις δηλώσεις αυτές κατά τις ημερομηνίες που ορίζει η αρμόδια Διεύθυνση του ΥΠ.Α.Α.Τ. (μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2020), υφίστανται κυρώσεις που έχουν την μορφή χρηματικού προστίμου, όπως ορίζεται από το άρθρο 15 της 2454/235853/20-09-2019 απόφασης του ΥΠΑΑΤ (ΑΔΑ Ω17Θ4653ΠΓ- 0Ο3), και επιβάλλονται με τις διαδικασίες που ορίζονται στο Ν. 4235/2014.

Παράλληλα συστήνεται οι αιτήσεις για την χορήγηση βεβαιώσεων αμπελοκαλλιέργειας να υποβάλλονται στην Υπηρεσίας μας στο Φαξ 2521351204 ή ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας στο τηλέφωνο 2521351238.

Παρέχονται οδηγίες αναφορικά με το καθεστώς λειτουργίας των μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων)

Με αφορμή την έναρξη της νέα αποστακτικής περιόδου για τους μικρούς αποσταγματοποιούς (διήμερους) του άρθρου 7 Ε ́ του ν. 2969/2001(Α ́281) «Αιθυλική αλκοόλη και αλκοολούχα προϊόντα», και στο πλαίσιο της διευκόλυνσης και απλοποίησης της διαδικασίας έκδοσης των αδειών απόσταξης των ανωτέρω αναφερόμενων επιτηδευματιών, τη μείωση του χρόνου συναλλαγής, του διοικητικού βάρους και τον περιορισμό της φυσικής παρουσίας των συναλλασσομένων στα τελωνεία, λαμβάνοντας υπόψη και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας του COVID-19, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα

Διαβάστε περισσότερα

Το ΝΠΔΔ Δήμου Προσοτσάνης στηρίζει την ιστορική Φιλαρμονική Προσοτσάνης

007

Με στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς της τοπικής περιοχής του Δήμου Προσοτσάνης,  το  ΝΠΔΔ Δήμου Προσοτσάνης, προέβει στην προμήθεια Μουσικών Οργάνων και στολών για τη Φιλαρμονική Προσοτσάνης, κατόπιν:

ένταξης της πράξης με τίτλο «Προμήθεια Μουσικών Οργάνων και στολών για τη Φιλαρμονική Προσοτσάνης του ΝΠΔΔ Δήμου Προσοτσάνης», στο:

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020) ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD/LEADER Ν. ΔΡΑΜΑΣ, ΜΕΤΡΟ 19: «ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ LEADER (ΤΑΠΤΚ - ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ)» (CLLD/LEADER)», ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ 19.2.4. «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ», ΤΗΣ ΥΠΟΔΡΑΣΗΣ 19.2.4.5: Στήριξη για μελέτες, υπηρεσίες και επενδύσεις, που συνδέονται με τον πολιτισμό, με τη διατήρηση, αποκ/ση και αναβ/ση των χωριών»,της με αριθμ.108/30-3-2018 Πρόσκλησης της Αναπτυξιακής Δράμας Α.Ε., και της με αριθμ. Α.Π. 6178/19-12-2019 απόφασης ένταξης του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. , ο επιλέξιμος Προϋπολογισμός αυτής είναι της τάξης των 21.011,28 ευρώ.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Προσοτσάνης είναι και από τις παλαιότερες στην περιοχή της Μακεδονίας και με ιδιαίτερα αξιόλογη δράση. Ιδρύθηκε το 1905 με την επωνυμία «Αδελφάτο Φιλαρμονικής» και αποτελούσε το μόνο πνευματικό και πολιτιστικό σωματείο στην περιοχή μας.
Μετά την κατοχή άρχισε μια μεγάλη προσπάθεια για την αναδιοργάνωσή της, με αποτέλεσμα το 1954 να πάρει την μορφή νομικού προσώπου με την επωνυμία «Φιλαρμονική Δήμου Προσοτσάνης».

Από τότε μέχρι και σήμερα η Φιλαρμονική εμφανίζεται σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις των εθνικών επετείων, τοπικών και θρησκευτικών εορτών και συμμετέχει ενεργά στις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, με όλες τις Δημοτικές αρχές, αρωγούς στην προσπάθειά της.
Σε όλη αυτή την μακρόχρονη πορεία της Φιλαρμονικής   πολλοί από τους μουσικούς της επάνδρωσαν επάξια τις στρατιωτικές μουσικές όλων των μεγάλων μονάδων, Μεραρχιών και Σωμάτων.

Η συγκεκριμένη δράση αποσκοπεί στην περαιτέρω  ενδυνάμωση της δράσης της Φιλαρμονικής Προσοτσάνης.

Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΡΓΟΙ – ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Θέμα: Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης πριν την διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης για τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΡΓΟΙ – ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ».

Ο Δήμος Προσοτσάνης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 221 Ν. 4412/2016, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στη δημοπράτηση του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΡΓΟΙ – ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ» με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 241.935,48 € χωρίς Φ.Π.Α. (300.000,00 € με 24% ΦΠΑ).

Η ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 02-10-2020 και ώρα 08:00 π.μ., στην έδρα του Δήμου Προσοτσάνης, Χρ. Σακάρη 15, 66200 Προσοτσάνη, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Μη.Μ.Ε.Δ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Θέμα: Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης πριν την διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης για τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ».

Ο Δήμος Προσοτσάνης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 221 Ν. 4412/2016, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στη δημοπράτηση του έργου με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ» με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 120.967,74 € χωρίς Φ.Π.Α. (150.000,00 € με 24% ΦΠΑ).

Η ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 02-10-2020 και ώρα 08:00 π.μ., στην έδρα του Δήμου Προσοτσάνης, Χρ. Σακάρη 15, 66200 Προσοτσάνη, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Μη.Μ.Ε.Δ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 
Ταχ. Διεύθυνση: Δημαρχείο, Χ. Σακάρη 15
Ταχ. Κώδικας: 66200
 
Τηλέφωνο: 2522 350 103
Fax: 2522 350 191
 
e-mail: info@prosotsani.gr