Μεγάλες διακρίσεις για τον Α.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ "ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ"

2 χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές του Α.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ "ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ", Τασχουνίδου Ιωάννα και Δικμάνης Νικόλαος, στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, που διεξήχθη στις 3-4 Απριλίου στην Καρδίτσα και κατάφεραν να μοριοδοτηθούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το 3ο βραβείο κέρδισε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Η Μάχη των Οχυρών»

003Το 3ο Βραβείο στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Η Μάχη των Οχυρών», στην κατηγορία «Τρισδιάστατες Κατασκευές», κατόρθωσαν να κερδίσουν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης, κατασκευάζοντας, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Βασιλειάδου Σταυρούλας, μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του περίφημου Οχυρού «Λίσσε»!

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και υλοποιήθηκε – με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας - στους Νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Ξάνθης και Καβάλας, υπό την οργανωτική ευθύνη του «Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη» και σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π/Ε & Δ/Ε του Ν. Σερρών.

Ο διαγωνισμός – στον οποίο συμμετείχαν μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων από τους προαναφερόμενους Νομούς – είχε σκοπό να παροτρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν την τοπική και εθνική ιστορία της πατρίδας μας, δημιουργώντας ποιήματα, διηγήματα, τρισδιάστατες κατασκευές και ταινίες μικρού μήκους με θέμα τη Μάχη των Οχυρών.

Πρόσκληση Δημάρχου για την κατανομή των χώρων προβολής κατά την προεκλογική περίοδο

thyreos

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

για την κατανομή των χώρων προβολής κατά την προεκλογική περίοδο

 

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης

έχοντας υπ’όψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 3463/06

  2. Τις διατάξεις των άρθρων 1 έως και 22 του Ν. 3202/03 όπως αυτές τροποποιήθηκαν και ισχύουν.

  3. Τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3023/02 ΦΕΚ 146 Α΄) όπως αυτό ισχύει.

  4. Τις διατάξεις του Ν. 3852/10, όπως αυτές τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις του Ν. 4555/18 και του Ν. 4604/19 και ισχύουν.

  5. Το περιεχόμενο της αριθμ. 12 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τη διενέργεια των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών (ΑΔΑ: 65ΦΔ465ΧΘ7-5ΟΕ).

Καλεί

τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων που μετέχουν στις επικείμενες εκλογές του Μαϊου 2019 για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και τους επικεφαλείς των συνδυασμών υποψηφίων δημάρχων, υποψηφίων περιφερειαρχών ή εκπροσώπων τους, σε κοινή σύσκεψη την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 12.00 μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Προσοτσάνης.

Ολοκλήρωση του διαγωνισμού "Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής"

mathimatikaΗ “γιορτή” μας για τα “Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής”, ολοκληρώθηκε!

Εκ μέρους και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί του 3ου Δημ. Σχολείου Προσοτσάνης και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας προς όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό “Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής”!

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου στο 3ο Δ.Σ. Προσοτσάνης με τη συμμετοχή 51 μαθητριών και μαθητών της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης από 14 Δημοτικά Σχολεία του Νομού μας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους σε μια δοκιμασία που σκοπό είχε την καλλιέργεια της μαθηματικής και της κριτικής σκέψης, την ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων, την ανακάλυψη της ομορφιάς και της χρησιμότητας των μαθηματικών αλλά και τη διασκέδαση των παιδιών μέσω απλών, καθημερινών μα και έξυπνων και ευχάριστων προβλημάτων και καταστάσεων τα οποία, συχνά, απαιτούν – “στη φύση και στη ζωή” - την επιτυχημένη απάντησή μας.

Τα γραπτά των μαθητών που πήραν μέρος στο διαγωνισμό ήδη διορθώνονται από έμπειρους εκπαιδευτικούς και σύντομα – πριν από τις διακοπές του Πάσχα - οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες θα ενημερωθούν, μέσω των Διευθύνσεων των σχολείων τους, για τις επιδόσεις τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα επαινεθούν ηθικά για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους!

Σας ευχαριστούμε παιδιά για τη συμμετοχή σας!

Στο FINAL 8 οι Παίδες του Α.Ο. Προσοτσάνης στη χειροσφαίριση!

aop paides2019

Τη Δευτέρα 8 Απριλίου το τμήμα ΠΑΙΔΩΝ χειροσφαίρισης του ΑΟ Προσοτσάνης ως πρωταθλητής περιφέρειας αντιμετώπισε σε αγώνα μπαράζ στην Αξιούπολη Κιλκίς την ομάδα του Φοίβου Συκαιών από Θεσσαλονίκη για την πρόκρισή τους στην τελική Πανελλήνια φάση ( FINAL 8 ) .

Η ομάδα της Προσοτσάνης νίκησε άνετα χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα σε κανένα σημείο του αγώνα με σκορ 34 – 21 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στην Τελική Πανελλήνια Φάση διεκδικώντας με αξιώσεις μια θέση στα μετάλλια.

Από την αρχή του αγώνα πήραν προβάδισμα στο σκορ και το διεύρυναν όσο περνούσε ο χρόνος παίζοντας όμορφο και γρήγορο χάντμπωλ αποσπώντας το χειροκρότημα ακόμα και των αντιπάλων.

Τα ίδια παιδιά αγωνιζόμενα στο πρωτάθλημα της Β Ανδρών κατέλαβαν την 2η θέση στον όμιλό τους ( ισοβάθμησαν με τον Αλέξανδρο Αξιούπολης ) και διεκδικούν την άνοδο στην Α2 κατηγορία ανδρών.

ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ. ( Καλαιτσίδης Ηλίας ) Κύρτσης Π, Βρασνάκης Δ, Βασιλείου Χ, Καραμούδας Α, Παπάζογλου Λ, Παπάζογλου Θ, Παπαδόπουλος Θ, Νικολαίδης Γ, Φιδάνας Δ, Τόσκας Α, Μιχαηλίδης Α, Φιλίππου Φ, Μπουλούκης Κ, Τσίρκου Α.

 

Γνωρίζοντας το “Πάρκο Φιλίππων” με τους “Οψόμεθα εις Φιλίππους” - Πεζοπορία στη Via Egnatia // Από το Καλαμπάκι στον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων

Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Η πεζοπορική αυτή εκδρομή είναι η πρώτη ανάμεσα σε αυτές που αντλούν την έμπνευσή τους από την Via Egnatia και έχει ως σκοπό να στρέψει το ενδιαφέρον μας στην αρχαία Εγνατία οδό, στα πλαίσια του έργου που έχει αναλάβει η Επιστημονική ομάδα με τίτλο "Πιστοποίηση πεζοπορικού μονοπατιού Via Egnatia από την European Ramblers Association". Μας καλεί να γνωρίσουμε ένα μαγευτικό κομμάτι της μέσα από την καθοδήγηση έμπειρων περιηγητών, που θα μας εξηγήσουν πώς προετοιμάζονται οι εν λόγω πεζοπορικές διαδρομές μέσα από μελέτη χαρτών, ιστορικών πηγών και όχι μόνο. Πρόκειται για μια ημερήσια πεζοπορική εκδρομή μέτριας δυσκολίας. Το μήκος της διαδρομής υπολογίζεται στα 13.5 χμ. και ο ελάχιστος απαιτούμενος χρόνος είναι οι 3-4 ώρες.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους στην 5η ΘΡΑΚΟ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

synergeiaΣας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διοργανώσει τον ετήσιο θεσμό της ΘΡΑΚΟ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ με σκοπό την διαμόρφωση ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης και την ανταλλαγή απόψεων που θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 11 Μαΐου 2019.

Στόχος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεση, είναι να προβάλλει και να προωθήσει τα μοναδικά προϊόντα της περιοχής και παράλληλα, να συμβάλλει στη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για τους συμμετέχοντες, με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Έναρξη της εαρινής εμβολιαστικής περιόδου κατά της Λύσσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΠΑΜΘ, με αφορμή την έναρξη της εαρινής εμβολιαστικής περιόδου κατά της Λύσσας έτους 2019, ανακοινώνει τα παρακάτω:

  1. Ο εμβολιασμός, θα υλοποιηθεί, ως συνήθως, με εναέρια ρίψη δολωμάτων και η εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των ρίψεων(αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) για την Περιφέρεια Αν. Μακ. και Θράκης είναι η 3η Απριλίου 2019 και θα διαρκέσει για 6-8 ημέρες πτήσεων.

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ Α.Ο. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

aop 2019

Με το ασημένιο μετάλλιο επέστρεψαν οι αθλήτριες του Α.Ο Προσοτσάνης από τη Θεσσαλονίκη. Άλλη μια επιτυχία για τον Α.Ο. Προσοτσάνης (μετά την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία) όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση στην Τελική Πανελλήνια Φάση Νεανίδων στη Χειροσφαίριση που διεξήχθη από τις 23- 25 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

15ος Διαγωνισμός Μαθηματικών «Μαθηματικά της Φύσης & της Ζωής»

mathimatikaTο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Σύλλογο των Εκπαιδευτικών και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης και υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το 15ο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Μαθηματικά της Φύσης & της Ζωής».

Βελτίωση των υποδομών δικτύων ύδρευσης οικισμών Μενοικίου

ydreysi menikio

Ο Δήμος Προσοτσάνης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» πετυχαίνοντας την έγκριση του έργου με τίτλο “Βελτίωση των υποδομών δικτύων ύδρευσης οικισμών Μενοικίου” και τη χρηματοδότηση του με 3.000.000€ .

Πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς θα γίνει αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στις Τοπικές κοινότητες Μικρόπολης, Κοκκινόγείων και Καλής Βρύσης του Δήμου μας.

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 2019 - Τ.Κ. Μεγαλοκάμπου

25martiou
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΟΠ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΜΠΟΥ

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, θα γίνουν στην Τοπική μας Κοινότητα οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 2019

25martiou

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, θα γίνουν στην Κωμόπολή μας οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Σημαντικές διακρίσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για το Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ WRO HELLAS

ΑΘΗΝΑ 16 Μαρτίου 2019

IMG 2230Με ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και υπηρηφάνεια θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης κατατάχθηκε στα 5 πρώτα καλύτερα σχολεία της Ελλάδος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην κατηγορία «Εποικισμός στον Άρη» και επιπλέον, κατέκτησε το Βραβείο του καλύτερου «Animation». Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διεξήχθη στις 16 Μαρτίου στην Αθήνα και το Δ.Σ. Μικρόπολης ήταν το μοναδικό σχολείο που εκπροσώπησε όχι μόνο τον Ν. Δράμας αλλά και ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Διενέργεια δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μελών επιτροπής διαγωνισμού «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Δ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Π.Δ. 99/2017»

thyreos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημοσιοποίηση των στοιχείων σύμβασης δημοσίου έργου

και ανακοίνωση διενέργειας κλήρωσης ΜΗΜΕΔ

Ο Δήμος Προσοτσάνης ανακοινώνει τη διενέργεια δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μελών επιτροπής διαγωνισμού, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 09:00 πμ, προκειμένου να διεξαχθεί ο ηλεκτρονικός ανοιχτός διαγωνισμός «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΞΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Δ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Π.Δ. 99/2017».

Η κλήρωση και η επιλογή των μελών επιτροπής διαγωνισμού γίνεται αυτόματα από την εφαρμογή του Μητρώου Μελών Επιτροπών Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων Έργων, Μελετών, Τεχνικών και Λοιπών Συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών (Μη.Μ.Ε.Δ.) σύμφωνα με την Απόφαση του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών ΔΝΣ/61034/ΦΝ 466/04.12.2017 (ΦΕΚ 4841/29.12.2017 τεύχος Β').

Επίσης, ο Δήμος Προσοτσάνης ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στη δημοπράτηση του ανωτέρω έργου με εκτιμώμενη αξία σύμβασης 244.099,59 € (με 24% Φ.Π.Α.).

Διενέργεια δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μελών επιτροπής διαγωνισμού «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ»

thyreos

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δημοσιοποίηση των στοιχείων σύμβασης δημοσίου έργου

και ανακοίνωση διενέργειας κλήρωσης ΜΗΜΕΔ

Ο Δήμος Προσοτσάνης ανακοινώνει τη διενέργεια δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης μελών επιτροπής διαγωνισμού, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 09:00 πμ, προκειμένου να διεξαχθεί ο ηλεκτρονικός ανοιχτός διαγωνισμός «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ».

Η κλήρωση και η επιλογή των μελών επιτροπής διαγωνισμού γίνεται αυτόματα από την εφαρμογή του Μητρώου Μελών Επιτροπών Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων Έργων, Μελετών, Τεχνικών και Λοιπών Συναφών Επιστημονικών Υπηρεσιών (Μη.Μ.Ε.Δ.) σύμφωνα με την Απόφαση του Υπ. Υποδομών & Μεταφορών ΔΝΣ/61034/ΦΝ 466/04.12.2017 (ΦΕΚ 4841/29.12.2017 τεύχος Β').

Επίσης, ο Δήμος Προσοτσάνης ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στη δημοπράτηση του ανωτέρω έργου με εκτιμώμενη αξία σύμβασης 3.145.161,29 € (άνευ Φ.Π.Α.).

Ιστορική άνοδος στην Α1 Γυναικών ο Α.Ο. Προσοτσάνης

Την άνοδο για πρώτη φορά στην Α1 κατηγορία Γυναικών πανηγυρίζει ο Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης. Δυο αγωνιστικές πριν από το τέλος του Πρωταθλήματος τα κορίτσια της Προσοτσάνης εξασφάλισαν την 1η θέση του 2ου ομίλου της Α2 κατηγορίας πετυχαίνοντας το απόλυτο μέχρι στιγμής, 10 νίκες σε 10 αγώνες.

Στον πιο κρίσιμο αγDSC03121ώνα της χρόνιας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου νίκησαν την ομάδα του Εθνικού Κοζάνης 40-34 για δεύτερη φορά (στον πρώτο γύρο νίκησαν και μέσα στην Κοζάνη 31-30) που ήταν η βασική ανταγωνίστρια. Σε ένα κλειστό γυμναστήριο Προσοτσάνης παρουσία πολλών φιλάθλων ανάμεσα τους και αρκετοί εκδρομής από Κοζάνη, οι αθλήτριες του ΑΟΠ  από την αρχή του αγώνα επέβαλαν το ρυθμό τους παίζοντας γρήγορα και αποτελεσματικά πήραν προβάδισμα στο σκορ, η λήξη του ημιχρόνου τις βρήκε να προηγούνται με έξι γκολ διαφορά 18 - 12. Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε παρά την προσπάθεια των κοριτσιών της πολύ καλής ομάδας του Εθνικού Κοζάνης να την αλλάξουν.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε μεγάλη νικήτρια την ομάδα της Προσοτσάνης με σκορ 40 - 34.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία του συλλόγου λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα τα κορίτσια είναι κορασίδες που σημαίνει ότι παρά το νεαρό της ηλικίας τους πέτυχαν κάτι πολύ μεγάλο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου αλλά γενικότερα του Δήμου Προσοτσάνης, θα συμμετέχει μια ομάδα στην μεγαλύτερη εθνική κατηγορία. Αυτό φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς ο Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης εδώ και χρόνια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στα ηλικιακά Πανελλήνια Πρωταθλήματα και δίκαια θεωρείται από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ελλάδα.Το πιο ελπιδοφόρο είναι ότι υπάρχει συνέχεια καθώς και στις μικρότερες κατηγορίες οι αθλήτριες του ΑΟ Προσοτσάνης είναι στα χνάρια των μεγαλύτερων πρωταγωνιστώντας στα Πανελλήνια ηλικιακά πρωταθλήματα.

ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ( Κιάκος – Δρανόβαλης ) Λεωνίδου Ε, Κόμσιου Γ, Παναγιωτιδου Κ, Καπαγερίδου Π, Βούτσηλα Θ, Μωυσιάδου – Φατράλη Β, Αμβροσιάδου Β, Σεβδίλη Α, Δουλκερίδου Δ, Ιωαννίδου Μ, Τσαλκίδου Α, Δικμάνη Χ, Καλαιτζιδου Ι, Ναλβάντη Β, Σαμαρά Μ, Κατσιγιάννη Ε

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα… μία έννοια, πολλοί ρόλοι.

53752135 423064318462281 685969864162017280 n

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Προσοτσάνης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Προσοτσάνης συνδιοργάνωσαν εκδήλωση φόρου τιμής με θέμα «Γυναίκα… μία έννοια, πολλοί ρόλοι.» την Παρασκευή 08 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τιμάται κάθε χρόνο στις 08 Μαρτίου. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών και συμβολίζει τους αγώνες για την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων.

Πρωτιά για το 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης στο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής

mikropoli-dimotiko

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου διεξήχθη στη Ξάνθη ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ο Διαγωνισμός, ο οποίος προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του Τελικού τον Φεβρουάριο. Κατά την προετοιμασία τους για το διαγωνισμό, οι δάσκαλοι και οι μαθητές σχηματίζοντας ομάδες, μαθαίνουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με σκοπό τη δημιουργική επίλυση ποικίλων προβλημάτων, την ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση, τη δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην ανακάλυψη της λύσης, κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 
Ταχ. Διεύθυνση: Δημαρχείο, Χ. Σακάρη 15
Ταχ. Κώδικας: 66200
 
Τηλέφωνο: 2522 350 103
Fax: 2522 350 191
 
e-mail: info@prosotsani.gr