Απογραφή Γεωργίας Κτηνοτροφίας 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ως αρμόδιος φορέας για την ανάπτυξη, παραγωγή, και διάδοση των επίσημων στατιστικών της Χώρας αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι οι στατιστικές που αναφέρονται στη Γεωργία - Κτηνοτροφία, πρόκειται να διενεργήσει κατά το χρονικό διάστημα 22 Μαρτίου - 22 Ιουνίου 2021, ευρεία Απογραφή όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας. Η Απογραφή διενεργείται κάθε δέκα χρόνια με ενιαία πρότυπα και μεθόδους σε όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παρούσα Απογραφή, η οποία διενεργείται με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2018/1091 και το Νόμο 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α'/05-02-2021), αποσκοπεί στη συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με τη διάρθρωση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και των ειδικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και την απασχόληση του αγροτικού πληθυσμού σε αυτές. Τα στοιχεία αυτά είναι χρήσιμα για τη λήψη αποφάσεων και τη διαμόρφωση της Αγροτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Ειδικά τα στοιχεία αυτά καλύπτουν σημαντικές ανάγκες σε στατιστική πληροφόρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης.

Η «Απογραφή Γεωργίας - Κτηνοτροφίας 2021» έχεισχεδιαστείλαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού (COVID-19). Στο πλαίσιο αυτό η συλλογή των δεδομένων προβλέπεται να γίνει με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής.

Το ερωτηματολόγιο κάθε γεωργικής, κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης θα συμπληρωθεί είτε μέσω αυτοαπογραφής από τον κάτοχό της, είτε από απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ μέσω συνεντεύξεων με τον κάτοχο, σε συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται σε κατάλληλους χώρους ανά Δήμο ή μέσω τηλεφώνου ή κατ'εξαίρεση στην οικία του απογραφόμενου, λαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση, όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η Βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ κ. Χαρά Κεφαλίδου επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 τον Δήμαρχο Προσοτσάνης.

kefalidou

Η κ. Κεφαλίδου ενημέρωσε τον κ. Αθανασιάδη για την προσπάθεια που ξεκίνησε από μέρους της στην δημιουργία κλίματος συνεργασίας όλων των πολιτικών παραγόντων της Π.Ε Δράμας αλλά και της Περιφέρειας ΑΝΜΘ, κάτι στο οποίο βρήκε σύμφωνο αλλά και αρωγό τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδη προκειμένου να υπάρξει έτοιμη και κυρίως ρεαλιστική πρόταση εν όψη των προοπτικών που ανοίγονται για την Π.Ε. Δράμας μετά το αναμενόμενο τέλος της πανδημίας

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην διαμόρφωση στον υπό συζήτηση νέο εκλογικό νόμο που αφορά στην Τ.Α όπως και στην χρηματοδότηση των Δήμων από το πρόγραμμα ΄Αντώνης Τρίτσης΄, όπου η κ. Κεφαλίδου αναφερόμενη στην συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την προτεραιότητα που θα υπάρξει σε στοχευμένες προτάσεις κυρίως δημιουργίας υποδομών κάτι στο οποίο ο Δήμαρχος Προσοτσάνης επικρότησε αφού χρόνια τώρα είναι υπέρμαχος των ειδικών παρεμβάσεων που αφορούν στην προσβασιμότητα και δημιουργία υποδομών στήριξης της τοπικής οικονομίας .


Στην συνάντηση παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ Προγραματισμού κ. Χατζηγεωργίου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Απασχόλησης κ. Ν. Σμολοκτός

Τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας δέχτηκε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης

Τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας δέχτηκε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης

Στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Προσοτσάνης, τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, Αντιπύραρχο κ. Στούπα Δανιήλ.
Στην συνάντηση παρόντες ήταν επίσης και ο Υπασπιστής του Διοικητή της Π.Υ. Δράμας κ. Λουλούδης , όπως και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σταυρίδης , Χατζηγεωργίου , Συμεωνίδης , οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι κ.κ. Σμολοκτός, Κότιος ,Συρτας, Γρηγοριάδης και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ κ. Κιλατζίδης

 

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, αφού  συνεχάρη τον Διοικητή της Π.Υ. Δράμας, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα και τόνισε το άριστο έργο που προσφέρει η Π.Υ. Δράμας στους κατοίκους του Δήμου αλλά και όλης της Π.Ε. Δράμας.
Από την πλευρά του, ο Διοικητής της Π.Υ. Δράμας εξήρε τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Προσοτσάνης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δεσμεύτηκε στη συνέχιση των άριστων σχέσεων.

Η συζήτηση αφορούσε σε θέματα Πολιτικής  Προστασίας  αλλά  και την γενικότερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου Προσοτσάνης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ υπήρξε δέσμευση συνέχισης , αναβάθμισης και αδιάλειπτης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Σύνδεση του Παλαιοντολογικού Θεματικού Πάρκου με το Σπήλαιο Μααρά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πορσοτσάνης, σαν Δικαιούχος Έργου, συμμετέχει στο εγκεκριμένο έργο "Integrated Tourism Approach For the Development of Cultural and Natural Sites in Chepelare, Bg and Prosotsani, Gr - INTEGRA_TOUR", στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας "INTERREG V-A Greece-Bulgaria" 2014 - 2020. Το έργο έχει εγκριθεί στον άξονα 2: "A Sustainable and Climate adaptable Cross-Border area" (Βιωσιμότητα και κλιματική προσαρμογή της διασυνοριακής περιοχής) και πιο συγκεκριμένα στην επενδυτική προτεραιότητα 6c: "Conserving, protecting and developing natural and cultural heritage" (Διατήρηση, προστασία και ανάπτυξη φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς).

Το έργο περιλαμβάνει του ακόλουθους δικαιούχους:

Επικεφαλής Δικαιούχος: Δήμος Τσεπελάρε

Δικαιούχος Έργου 2: Δήμος Προσοτσάνης

Το έργο INTEGRA_TOUR εντοπίζει πως στην διασυνοριακή περιοχή, υπάρχει μεγάλη προοπτική τουριστικής ανάπτυξης, η οποία μπορεί να ενισχύσει τη διατήρηση και τη μετάδοση των πολιτιστικών και ιστορικών παραδόσεων, οι οποίες συχνά συμβάλλουν στη διατήρηση και την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων, στην προστασία της τοπικής κληρονομιάς και στην αναγέννηση των ντόπιων πολιτισμών. Ταυτόχρονα, υπάρχουν σημαντικά παλαιοντολογικά στοιχεία τα οποία είτε δεν έχουν συντηρηθεί και προστατευτεί είτε δεν έχουν προωθηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπλέον, ακαδημαϊκά ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ομάδες ερασιτεχνών δεν είναι στενά συνδεδεμένοι έτσι ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και γνώσεις και τελικά να συμβάλλουν στη μελέτη της παλαιοντολογίας και της φυσικής κληρονομιάς της ευρύτερης διασυνοριακής περιοχής. Οι άνθρωποι και τα παιδιά έχουν περιορισμένη πρόσβαση, στους πόρους της φυσικής κληρονομιάς και τις ευκαιρίες να αποκτήσουν γνώσεις στον τομέα της παλαιοντολογίας.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι να διατηρήσει και να ενισχύσει τον τοπικό πολιτισμό, τα μνημεία και τους φυσικούς και ανθρωπογενείς τουριστικούς πόρους και να προωθήσει μορφές τουρισμού που παρέχουν υγιείς ευκαιρίες αλληλεπίδρασης για τους τουρίστες και τους ντόπιους και βελτιώνουν την κατανόηση των διαφορετικών πολιτισμών, των εθίμων, των τρόπων ζωής, των παραδοσιακών γνώσεων και πιστεύω. Το έργο στοχεύει στη δημιουργία βιώσιμων υποδομών (αποκατάσταση 1 πολιτιστικού και 2 φυσικών πόρων) που θα επιτρέψουν τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την προώθηση της παλαιοντολογικής ταυτότητας, καθώς και της τουριστικής δυναμικής της διασυνοριακής περιοχής.

Διεξαγωγή κλήρωσης για την ανάδειξη μελών που θα συμμετέχουν στην επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών έτους 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν.4024/2011.
2. Τις διατάξεις της υπ' αριθ ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21508/04.11.2011 Απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 2540/07.11.2011 τεύχος Β')
3. Την υπ' αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21526/4.11.2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
4. Τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 32 του Ν.1080/80 όπως αντικαταστάθηκε από την παρ.8 του άρθρου 7 του Ν.2307/1995.
5. Την ανάγκη ανάδειξης μελών για τη συμμετοχή τους στην παρακάτω επιτροπή για το έτος 2021 :

Περιγραφή επιτροπής

• 1. Επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών έτους 2021

Γνωστοποιούμε

ότι το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του Δήμου μας, την Παρακσευή 22/1/2021, ώρα 11:00 πμ θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη μελών, τακτικών και αναπληρωματικών, που θα συμμετέχουν στην προαναφερόμενη Επιτροπή για το έτος 2021.
Η παρούσα ανακοίνωση να τοιχοκολληθεί στο κατάστημα του Δήμου και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.prosotsani.gr)

Η Προϊσταμένη Ανθρ.Δυναμικού
και Διοικητικής Μέριμνας


Θεολόγου Ελένη

Διευκρινίσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Διευκρινίσεις για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Στο πλαίσιο των αιτήσεων που έχουν ξεκινήσει από τους ενδιαφερόμενους για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο φέτος θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι, διευκρινίζονται τα εξής:

 1. Στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους δεν βρίσκουν τον οικισμό τους ή έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό κατάλογο, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 2131621000, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση. Ήδη έχουν γίνει επικαιροποιήσεις των καταλόγων, μετά από σχετική επικοινωνία των ενδιαφερόμενων.

 1. Για πρώτη φορά φέτος επιδοτούνται, σε μικρούς οικισμούς με υψηλές θερμαντικές ανάγκες, όσοι καταναλώνουν καυσόξυλα για θέρμανση. Έτσι, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος στο πλαίσιο του οποίου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια, ώστε να προσμετρώνται όσα έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020. Όσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου του 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα, η οποία είναι ενεργή.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε δικαιούχος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 80 ευρώ, ούτε να υπερβαίνει τα 650 ευρώ.

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το επίδομα θέρμανσης, με βάση τα σημερινά δεδομένα, λήγει τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Επικοινωνία Δήμαρχου με τα αρμόδια υπουργεία, για την επίλυση προβλημάτων στις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Μετά από όχληση δημότισσας μας από την ΤΚ Μικρόπολης, αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει πρόβλημα κατά την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης που αφορά τα καυσόξυλα και τη βιομάζα. Κινηθήκαμε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος γνωστοποιώντας την δυσλειτουργία του συστήματος στα Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς επίσης και στην ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε και την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Λάβαμε ειδοποίηση από την ΔΕΔΔΗΕ Δράμας ότι είμαστε οι πρώτοι πανελλαδικά (διότι το πρόβλημα είναι πανελλαδικό) που κινηθήκαμε για την επίλυση του προβλήματος και ευελπιστούμε ότι οι προσπάθειές μας θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δείτε το σχετικό έγγραφο προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

 

Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ – Τ.Κ. ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ»

Θέμα: Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης πριν την διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης για τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ – Τ.Κ. ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ».

Ο Δήμος Προσοτσάνης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 221 Ν. 4412/2016, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στη δημοπράτηση του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ – Τ.Κ. ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ» με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 916.935,48 € χωρίς Φ.Π.Α. (1.137.000,00 € με 24% ΦΠΑ).

Η ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10-12-2020 και ώρα 09:00 π.μ. μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Μη.Μ.Ε.Δ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Παρακολουθήστε δωρεάν το σεμινάριο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

envyou

Εξειδικευτείτε στην Πράσινη Επιχειρηματικότητα, σε προστασία Φυσικών Πόρων και σε Βιοκαλλιέργειες

Εκπαιδευτείτε και αποκτήστε εξειδικευμένες δεξιότητες σεβόμενοι πάντα το περιβάλλον και τις νέες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι μέρος του φυσικού περιβάλλοντος και αξιοποιεί τους διαθέσιμους πόρους , όπως τη γη, τον αέρα και την θάλασσα για να παράγει προϊόντα και υπηρεσίες που τροφοδοτούν την «πραγματική οικονομία». Εφαρμόστε μοντέρνα συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, αναπτύξτε δικές σας Επιχειρηματικές Ιδέες, αξιοποιήστε Φυσικούς Πόρους και υλοποιήστε Βιοκαλλιέργειες σε ορεινές περιοχές.

Στόχος
του σεμιναρίου είναι να εξοικειωθείτε με την αποτελεσματική χρήση περιβαλλοντικών συστημάτων και να γνωρίσετε τα οφέλη της πράσινης επιχειρηματικότητας και των eco- friendly επιχειρήσεων. Επιπλέον, να ενημερωθείτε για τη σημασία αξιοποίησης των φυσικών πόρων μέσων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και να κατανοήσετε τα οφέλη της βιολογικής γεωργίας και των βιολογικών προϊόντων.

Απευθύνεται σε
Νέους, NEETs (Not in Education, Employment, or Training), αγρότες, εν δυνάμει επιχειρηματίες και γενικότερα κάθε ενδιαφερόμενο σε Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ή σε πράσινη επιχειρηματικότητα με στόχο την προστασία των φυσικών πόρων και τη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα, στην περιοχή παρέμβασης. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να ανήκουν στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Εκπαιδευτικά προγράμματα
Τα τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι τα ακόλουθα:
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 1: Eco – friendly Business (30 Ώρες)
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2: Environmental Management Systems (30 Ώρες)
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 3: Natural Resources protection through business activities (30 Ώρες)
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 4: Bio – agriculture mainly in mountainous area (30 Ώρες)

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις

Ευχαριστήριο Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αθανασιάδης, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης, ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Χατζηπαλούσης με τον Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Πετρούσας, εκφράζουν δημόσια ευχαριστήρια προς την Διεύθυνση της εταιρείας «Wonderpland S.A», για την ιδιαίτερη συμβολή της, στον εμπλουτισμό με ειδικό εξοπλισμό του Δημοτικού Σχολείου Πετρούσας, όπως ένα προκατασκευασμένο οικίσκο, την χορήγηση σημαντικού χρηματικού ποσού, με το οποίο καλύφθηκαν ανάγκες τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε εποπτικό υλικό και την πλήρη ανακαίνιση του Γραφείου Διδασκόντων.

Όπως σημειώνουν οι αποδέκτες της δωρεάς, η ευγενής , γενναιόδωρη και συνεχής χορηγία της εταιρείας «Wonderpland S.A» τόσο προς στον Δήμο και τα σχολεία όσο και στην τοπική κοινωνία, αποδεικνύουν έμπρακτα το κοινωνικό τους πρόσωπο, προάγοντας την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη τις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΕΥΝΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για τις διενεργούμενες στατιστικές έρευνες περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12η ώρα της 12ης Νοεμβρίου 2020 μέχρι και την 24η ώρα της 14ης Δεκεμβρίου 2020. Το Μητρώο αυτό που τηρείται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ., θα ισχύσει για οκτώ (8) μήνες, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο 2021.

Το έργο του ΙΣ περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.

Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ – Τ.Κ. ΚΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ»

Θέμα: Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης πριν την διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης για τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ – Τ.Κ. ΚΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ».

Ο Δήμος Προσοτσάνης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 221 Ν. 4412/2016, ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στη δημοπράτηση του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ – Τ.Κ. ΚΑΛΗΣ ΒΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ» με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 663.709,68 € χωρίς Φ.Π.Α. (823.000,00 € με 24% ΦΠΑ).

Η ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10-11-2020 και ώρα 08:00 π.μ., στην έδρα του Δήμου Προσοτσάνης, Χρ. Σακάρη 15, 66200 Προσοτσάνη, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Μη.Μ.Ε.Δ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για ενεργειακές αναβαθμίσεις Δημοτικών Κτιρίων του Δήμου Προσοτσάνης

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,  εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Προσοτσάνης, για έξι  (6) επί  συνόλου  τριανταριών (33) αξιολογημένων προτάσεων Δήμων σε επίπεδο Περιφέρειας Α.Μ.Θ., που αφορούν σε ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων.
Η χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων του Δήμου Προσοτσάνης συνολικού προϋπολογισμού.167654,3  ευρώ εντάσσεται στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ 2014-2020» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «Βελτίωση της ελκυστικότητας της Περιφέρειας ως τόπου εγκατάστασης επιχειρήσεων και ατόμων» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ με τίτλο: «Δράση 4γ.8.1 Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

Οι παρεμβάσεις αφορούν στις παρακάτω εργασίες :

 • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στο κέλυφος των κτιρίων
 • Τοποθέτηση θερμομόνωσης στην οροφή των κτιρίων
 • Τοποθέτηση νέων κουφωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης με πλαίσιο αλουμινίου και διπλό υαλοπίνακα με μαλακή επίστρωση και διάκενο αέρα
 • Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων υψηλής ενεργειακής απόδοσης
 • Αντικατάσταση λεβήτων πετρελαίου με νέους υψηλής συμπύκνωσης.
 • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες των κτιρίων

 Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, την  χρηματοδότηση που αφορά σε δημοτικά κτίρια της επικράτειας του Δήμου Προσοτσάνης  και είναι της τάξης του 1.167654,3 ευρώ , ακολουθεί σειρά ανάλογων προτάσεων, ώστε να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες, όλων των δημοτικών κτιρίων  του Δήμου , με στόχο, τόσο  την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και με την βελτίωση της εικόνας και της λειτουργικότητας των Κοινοτικών Καταστημάτων και των Σχολικών Μονάδων.

Ξεκίνησε η λειτουργία του ΚΕΠ Σιταγρών

kep sitagrwn

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης, ενημερώνει τους δημότες του Δήμου, ότι ήδη ξεκίνησε η λειτουργία και του ΚΕΠ Κοινότητας Σιταγρών, στο κέντρο της Κοινότητας πίσω από το Κοινοτικό κατάστημα, με ωράριο εξυπηρέτησης κοινού από Δευτέρα έως και Παρασκευή 08:00 - 14:30

Με το ΚΕΠ επικοινωνούμε:

Στο τηλέφωνο :25210 74543

Με Fax: 25210 74550

Ταχ. Διεύθυνση: Σιταγροί

Ταχ. Κώδικας: 66150

Ταυτόχρονα, ενημερώνουμε του δημότες μας, πως τηρούνται όλα τα επιβεβλημένα πρωτόκολλα υγιεινής λόγω covid-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις , όχι συνωστισμός στα γραφεία, η ακόμη καλύτερα τηλεφωνική επικοινωνία )και πως τα εγκαίνια του ΚΕΠ, θα πραγματοποιηθούν σε ύστερο χρόνο, όταν και εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν .

Στα ΚΕΠ που λειτουργούν στον Δήμο Προσοτσάνης παρέχονται οι κάτωθι Υπηρεσίες,:

Θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, που γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη φέροντας μαζί του ένα ταυτοποιητικό έγγραφο (ταυτότητα, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας)

Θεώρηση ακριβούς αντιγράφου για δημόσια ή ιδιωτικά έγγραφα που έχουν θεωρηθεί από δικηγόρο (ισχύει μόνο στην περίπτωση εγγράφων που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν σε εταιρίες ή ιδιωτικούς οργανισμούς καθώς τα δημόσια έγγραφα δεν χρειάζονται θεώρηση για χρήση στο δημόσιο τομέα, σύμφωνα με το νόμο 4250/2014)

Πιστοποιημένες διαδικασίες των ΚΕΠ (ορισμένες έχουν αναχθεί σε πλήρως ηλεκτρονικές)[2] και που υπολογίζονται συνολικά σε περισσότερες από 2.000.

Φυσική ταυτοποίηση του πολίτη και του δημοσίου υπαλλήλου για την έκδοση προσωπικών ψηφιακών πιστοποιητικών αυθεντικοποίησης / υπογραφής και κρυπτογράφησης

Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου

Σημειώνουμε δε πως οι πιστοποιημένες διαδικασίες των ΚΕΠ καθορίζονται μέσω κοινών αποφάσεων (ΚΥΑ) του Υπουργού Εσωτερικών και του κατά περίπτωση αρμοδίου Υπουργού.

Κλήρωση για την ανάδειξη μελών, τακτικών και αναπληρωματικών, που θα συμμετέχουν σε επιτροπές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν.4024/2011.
2. Τις διατάξεις της υπ' αριθ ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21508/04.11.2011 Απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 2540/07.11.2011 τεύχος Β')
3. Την υπ' αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21526/4.11.2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
4. Την ανάγκη ανάδειξης μελών για τη συμμετοχή τους στις παρακάτω επιτροπές για το έτος 2021 :

 Περιγραφή επιτροπής

1. Διενέργειας δημοπρασιών αρ.1 του ΠΔ 270/19812. Εκτίμησης εκποιούμενων ακινήτων του αρ.7 ΠΔ 270/1981 και αρ.194 Ν.3463/06
3. Εκποίησης – Αγοράς και Εκμίσθωσης κινητής και ακίνητης περιουσίας αρ.186,191,192 του Ν.3463/06
4. Παραλαβής προμηθειών
5. Παραλαβής αντικειμένου τμηματικού ή συνολικού συμβάσεων παροχής υπηρεσιών
6. Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών έτους
7. Παραλαβής μικρών έργων και εργασιών συντήρησης ποσού έως 5.869,41€.
8. Εκτίμησης κινητών του άρθρου 199 παρ.6 του Ν.3463/06 για καταστροφή.
9. Συντήρησης και επισκευής οχημάτων
10. Διενέργειας και Αξιολόγησης διαγωνισμών προμηθειών και παροχής γενικών υπηρεσιών για το έτος 2021, Ν.4412/16 αριθ.221 παρ.1 και 11.
11. Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων σε διαγωνισμούς προμηθειών και παροχής γενικών υπηρεσιών για το έτος 2021, Ν.4412/16 αριθ.221, παρ.1 και 11.
12. Επιτροπή διαπραγμάτευσης για κατεπείγον και αποκλειστικότητα, άρθρο 32 Α του Ν.4412/2016, όπως προστέθηκε με την παρ.1 του άρθρου 43 του Ν.4605/2019.

Γνωστοποιούμε

ότι η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, την Πέμπτη 5/11/2020, ώρα 10:00 πμ θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη μελών, τακτικών και αναπληρωματικών, που θα συμμετέχουν στις προμνημονευόμενες Επιτροπές για το έτος 2021.
Η παρούσα ανακοίνωση να τοιχοκολληθεί στο κατάστημα του Δήμου και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.prosotsani.gr)

 

Η Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών
Στεφανίδου Χαρίκλεια

Δελτίο τύπου από τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας σχετικά με τον κορωνοϊό

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο περιορισμός της εξάπλωσής του κορονοϊού έχει στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων, οι οποίες είναι πιο ευάλωτες αν νοσήσουν, σε σοβαρές επιπλοκές,.

Ευπαθείς ομάδες πληθυσμού θεωρούνται οι πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, κακοήθειες κτλ), που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών.

Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο, κρατάμε πάντοτε τα ατομικά μέτρα υγιεινής, δεν αγκαλιάζουμε, δεν φιλάμε, δεν χαιρετάμε δια χειραψίας ή αν συμβεί κατά λάθος, απολυμαίνουμε τα χέρια μας και αποφεύγουμε το συγχρωτισμό.

Εάν νιώσουμε κάποιο σύμπτωμα μένουμε σπίτι μας και τηλεφωνούμε στον Ιατρό μας ή στο 1135 του ΕΟΔΥ για περισσότερες οδηγίες.

Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε ανθρώπους, που προέρχονται από περιοχές, στις οποίες υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού και ήρθατε σε επαφή χωρίς να το γνωρίζετε, τηλεφωνήστε στον προσωπικό σας ιατρό, ώστε να πάρετε οδηγίες ή στον τετραψήφιο αριθμό 1135 του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ:

 • Νοσοκομεία

 • Κέντρα Υγείας

 • Περιφερειακά Ιατρεία

Ιδιωτικά Ιατρεία

Ο κορφνοϊός είναι μια πραγματικότητα, την οποία μονάχα εμείς, δηλαδή ο καθένας μας ατομικά μπορεί να περιορίσει. Αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και υπευθυνότητας να συμμορφωθούμε στις υποδείξεις των υπεύθυνων φορέων.


Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Μένουμε σπίτια μας!

Ο Δήμος Προσοτσάνης τίμησε το Έπος του 1940

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης, με απόλυτο σεβασμό στην θυσία των Ελλήνων Στρατιωτών αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού του Έπους του 1940, ενάντια στον Φασισμό και στην κατάργηση των ελευθεριών του ανθρώπου, τίμησε κατά πως αρμόζει αυτήν την επέτειο, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2020
Τηρουμένων με κάθε ευλάβεια των υγειονομικών μέτρων εξ αιτίας της πανδημίας του COVID-19 και στην περιοχή μας, εκπρόσωποι των Εκκλησιαστικών, Στρατιωτικών και Πολιτικών αρχών, απέτισαν φόρο τιμής στους αγωνιστές έλληνες και ελληνίδες της εποχής, σε όλη της επικράτεια του Δήμου Προσοτσάνης, με τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης και κατάθεση στεφάνων στην έδρα του Δήμου Προσοτσάνης και σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου

Αυστηρή Προειδοποίηση

Η αυξητική τάση των κρουσμάτων του covid-19στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας μας αναγκάζει στην επανάληψη αυστηρών συστάσεων προς όλους του δημότες του Δήμου μας στην τήρηση των μέτρων υγιεινής σε όλους του δημόσιους χώρους
Έτσι σε ότι αφορά στην λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης επισημαίνει, πως θα πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟ με την εφαρμογή αυστηρής τήρησης των επιβαλλόμενων μέτρων .
Μικροπωλητές , εκθέτες , παραγωγοί και καταναλωτές, υποχρεωτικά μόνο με χρήση μάσκας θα μπορούν να βρίσκονται στον χώρο λειτουργίας, ενώ οι πάγκοι των προϊόντων θα απέχουν το απαραίτητο διάστημα των τριών (3) μέτρων μεταξύ τους .

Υπενθύμιση τήρησης μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του covid-19

Με ιδιαίτερη ευθύνη και μέσα από την αγωνία υπεράσπισης της υγείας των συνδημοτών μας ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης, προτρέπουμε τους συνδημότες μας στην όσο πιο ευλαβικά γίνεται, χρήση της προστατευτικής μάσκας, σε όλους τους δημόσιους χώρους του Δήμου Προσοτσάνης και όπου αλλού.
Η αυστηρή εφαρμογή, των προτεινόμενων από την Πολιτεία μέτρων υγιεινής, από τον κάθε έναν μας ξεχωριστά, σηματοδοτεί την υπευθυνότητα όλων μας, απέναντι στην οικογένεια μας αλλά και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο, όπως όμως και στην Εθνική Προσπάθεια αποφυγής αυστηρότερων μέτρων, τα οποία θα έχουν ταυτόχρονα πολλές επιπτώσεις, τόσο στην εθνική , τοπική οικονομία όσο όμως και στην ψυχική και σωματική ακεραιότητα όλων μας.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΣ ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΌΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΑΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ιδ. Δικαίου, των Τραπεζών, Ιδ. Καταστημάτων, οικιών κλπ. από 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2020 όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και Τραπεζών, μνημείων, πλατειών κλπ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28-10-2020

Ώρα 7.00 π.μ.

 - Έπαρση σημαίας στον ιστό της Ελευθερίας.

Ώρα 7.30 π.μ.

- Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.

Ώρα 10.30 π. μ.

- Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, για την Εθνική Επέτειο.

Ώρα 11.00 π.μ.

 - Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας Ελευθερίας.

- Σιγή ενός λεπτού

Ώρα 5.30 μ. μ.

- Υποστολή σημαίας

 

*Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωναμε τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξειςγια λόγους δημόσιας υγείας και με όλες τις προφυλάξεις για την αντιμετώπιση κινδύνου διασποράς του covid19

 

Ο Δήμαρχος

Αθανασιάδης Θεόδωρος

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 
Ταχ. Διεύθυνση: Δημαρχείο, Χ. Σακάρη 15
Ταχ. Κώδικας: 66200
 
Τηλέφωνο: 2522 350 103
Fax: 2522 350 191
 
e-mail: info@prosotsani.gr