ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία ΣΑΡΗΜΠΟΓΙΑΣ για τη δωρεά τριάντα (30) πακέτων προϊόντων στους εργαζόμενους της κοινωφελούς εργασίας του Δήμου Προσοτσάνης επ’ αφορμής της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Η έμπρακτη υποστήριξη σας είναι σημαντική και αναδεικνύει ότι οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την κοινωνική τους ευθύνη και συνεισφέρουν με τον τρόπο τους ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για την ευαισθησία που επιδείξατε.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Προσοτσάνης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Προσοτσάνης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Προσοτσάνης στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Προσοτσάνης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα,σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΣΕ ΩΡΕΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

1

Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση-Διάθεση

25

Χ

Χ

2

Πρακτικές συμβουλές (υγιεινής) διατροφής 

25

Χ

Χ

3

Δημιουργία Ιστοσελίδας 

50

Χ

Χ

4

Διαχείριση διαπροσωπικών σχέσεων

25

Χ

Χ

5

Σύγχρονη οικογένεια (Συμβουλευτική Γονέων)

50

Χ

Χ

6

Βασικά Αγγλικά Α1

50

Χ

Χ

Σε περιπτώσεις αναστολής της δια ζώσης εκπαίδευσης λόγω περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, τα τμήματα μάθησης θα υλοποιούνται μόνο μέσω τηλε-εκπαίδευσης (εξ αποστάσεως παρακολούθηση).

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:

Τηλ.: 2522021156

Ταχ. Διεύθυνση: Μ. Αλεξάνδρου 2

Email: kentrokoin@prosotsani.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


 

logos

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Στάϊκος Γ. για τη δωρεά εβδομήντα (70) μερίδων κρέατος που παρέλαβε ο Δήμος μας, τα οποία και διανέμονται τις εορταστικές αυτές ημέρες σε ευπαθείς οικογένειες του Δήμου Προσοτσάνης που χρήζουν οικονομικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συμβολή και την πολύτιμη συνεισφορά σας στο έργο του Δήμου μας και ευελπιστούμε να σας βρούμε αρωγό και σε πιθανές μελλοντικές μας ανάγκες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού Καν' το ν΄ ακουστεί 2021 “ Από το Εγώ στο Εμείς."

photo001                                             

Στα πλαίσια του μαθητικού ραδιοφωνικού διαγωνισμού τραγουδιού και μηνύματος του European School Radio,  μαθητές από 4 νηπιαγωγεία μεταξύ αυτών το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης  και το 5ο Νηπιαγωγείο Δράμας ενώσανε τις φωνές τους, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το δικό τους μήνυμα για τη δύναμη του «ΕΜΕΙΣ».

…Με φωνή δυνατή, το ΕΓΩ να κάνουμε ΕΜΕΙΣ  μπορούμε!

Όλοι μαζί σε έναν κόσμο καλύτερο να ζούμε!!!

Μπορείτε να ακούσετε το μήνυμα 'Όλοι μαζί μπορούμε" με τον κωδικό 6157 και έπειτα κάντε κλικ στην καρδούλα που θα εμφανιστεί. Η καρδούλα στην εφαρμογή είναι η ψήφος σας! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.  Ψηφίστε το μήνυμά μας στον παρακάτω σύνδεσμο

https://vote.europeanschoolradio.eu/contest2021/listeners/Mes-likes-new.php?nipiagogio=1&fbclid=IwAR3GMYe_bNo2ux7z6bulQY6XwG-wdIxlIwsdZ7-wIpASfY5tZmgwuqsH2A4

Επιστολή του κ. Γεώργιου Σύρτα Εντεταλμένου Συμβούλου Τεχνικών Έργων Δήμου Προσοτσάνης

sirtas

Το ψέμα και η παραπληροφόρηση έχουν κοντά ποδάρια!!!

Η πολιτική εμπειρία, χρόνων ενασχόλησης με το κοινά, σε επίπεδο Τ.Α. στον Δήμο Προσοτσάνης, μου έχει διδάξει, πως ενίοτε, οι προτάσεις και βιαστικές, αποφάσεις εκτέλεσης έργων, κρύβουν παγίδες από τις οποίες ,δεν μπορούμε εύκολα να απεμπλακούμε. Τόσο ως Διοικήσεις, όσο όμως και ως κάτοικοι των περιοχών, στις οποίες ξεκινούν και δεν τελειώνουν. Οι όποιες τεχνικής φύσης παρεμβάσεις, σε υποδομές και όποια άλλα έργα ,με τους κατοίκους και δημότες μας να δοκιμάζονται επί σειρά ετών και να ταλαιπωρούνται λόγω λανθασμένων επιλογών και βιαστικών, χωρίς ιδιαίτερη μέριμνα έναρξη εργασιών, που δεν αποπερατώνονται, λόγω οικονομικών αγκυλώσεων, έλλειψη ρευστότητας και άλλων εμποδίων.

Με την παρούσα τοποθέτηση μου, θέλω να δώσω τα ακριβή στοιχεία, προκειμένου να τοποθετηθώ στην δημόσια κριτική και κυρίως λανθασμένου περιεχομένου (θεωρώ δε επί σκοπού προς το πρόσωπό μου) τόσο σε τηλεοπτικές εκπομπές όσο όμως και στο διαδίκτυο από το τον Δημοτικό Σύμβουλο της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Μιχάλη Ηλιάδη σε σχέση με το έργο Υδροδότηση Μενοικίου και ότι αυτό περιλαμβάνει .

Το συγκεκριμένο έργο αφορούσε σε απόφαση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου 103/2019 και στην πρόταση "αποδοχή όρων για την λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα ΄ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ΄ σύμφωνα με το άρθρο 69 του Ν 4509 / 2019 ΚΑΙ ΤΗΝ 130219-04-2018 ΚΥΑ του Υπουργείου Εσωτερικών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών (ΦΕΚ13/τΒ΄/24-4-2018) όπως τροποποιήθηκε με την υπ΄αριθμόν 44173/24-8-2018 (ΦΕΚ3656/τΒ΄/27-8-2018 και ισχύει".

Η επί πολλά χρόνια, ταλαιπωρία των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πετρούσας, από την μη σωστή διαχείριση των χρηματοδοτήσεων εξ αιτίας λαθών και μη σωστών χειρισμών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του έργου, που αφορά στο Δίκτυο Υδροδότησης,  μας δίδαξε, πως ως  Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης, οφείλουμε να σεβόμαστε τους δημότες μας, τόσο σε σχέση με την επιβάρυνση σε οικονομικό επίπεδο, όσο όμως και κύρια,σε ότι έχει σχέση, με την αναβάθμιση των συνθηκών ποιότητας ζωής, σε επίπεδο υποδομών.

Με ευθύνη, απέναντι σε κάθε δημότη μας ξεχωριστά, προχωράμε όχι δίνοντας λάθος στοιχεία, που παραπληροφορούν και δρομολογούν προσδοκίες, οι οποίες και ίσως δεν εκπληρώνονται ποτέ, αλλά με έργα, κατόπιν σοβαρών ερευνών και μελετών, που ως αποτέλεσμα, έχουν και θα έχουν, όχι έργα βιτρίνας, αλλά κάθε ευρώ να καλύπτει σε υπεραξία το έργο.
Έτσι, με την παρούσα τοποθέτηση μου, έρχομαι να αντικρούσω και κυρίως να διαψεύσω δημόσια, ότι μέχρι σήμερα έχει διατυπωθεί από την πλευρά του κ. Μιχάλη Ηλιάδη.

  1. Την απόφαση του Δ.Σ. 103/2019, την καταψήφισα εγώ, ο Γεώργιος Σύρτας, ως επικεφαλής τότε, της Ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Προσοτσάνης, επί Δημαρχίας Άγγελου Λύσσελη.
    Αυτό το ΟΧΙ, αφορούσε στην ενέργεια δανειοδότησης του έργου ΥΔΡΕΥΣΗ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ για τον λόγω, ότι ο Δήμος μας υποχρεούνταν να δανειοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ,με την υποθήκευση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του αλλά και του προγράμματος της ΣΑΤΑ.
  2. Στην συγκεκριμένη πρόταση εμπλέκονταν οι 3 κοινότητες Κοκκινογείων, Μικρόπολης και Καλής Βρύσης, με μια δημοπρασία και ένα ανάδοχο, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος, δημιουργίας πολλών προβλημάτων και το έργο να μεταφέρεται προς αποπεράτωση στο μέλλον και φυσικά την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.
  3. Η νέα Δημοτική Αρχή, αποφάσισε την αλλαγή της πρότασης, ώστε να υπάρξουν ξεχωριστές μελέτες και να προβεί σε χρηματοδότηση, χωρίς την υποχρέωση υποθήκευσης των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, μέσα Εθνικούς Πόρους, πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης".

Είμαστε και θα είμαστε παρόντες στην προσπάθεια δημιουργίας ενός πλαισίου, που ο κάθε δημότης μας, θα είναι αποδέκτης των ωφελημάτων κάθε σχεδιασμού και υλοποίησης έργων ,γιατί πρώτα και κύρια, τον σεβόμαστε αλλά και γιατί, δουλεύουμε πάντα και σε όλα τα επίπεδα, στοχεύοντας, σε ότι θα μας κάνει καλύτερους και ως αιρετούς, αλλά και ως ανθρώπους.

Γεώργιος Σύρτας
Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Έργων
Δήμου Προσοτσάνης

Ευχαριστήριο Δημάρχου

Ο Δήμαρχος και το προσωπικό των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Προσοτσάνης, ευχαριστούν θερμά την Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν.Δράμας και τον κ. Παντελή Φιλιππίδη από το Κάτω Νευροκόπι, για την σημαντική προσφορά ποσοτήτων πατάτας, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην κάλυψη αναγκών του ευπαθή πληθυσμού του Δήμου μας.

Οι πολίτες προγραμματίζουν άμεσα και με ακρίβεια την επίσκεψή τους στα ΚΕΠ μέσα από το rantevou.kep.gov.gr

kep img

Διαθέσιμη είναι από την Τετάρτη η πλατφόρμα https://rantevou.kep.gov.gr/, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί. Σκοπός είναι να διευκολύνονται να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους στο κατάστημα της επιλογής τους άμεσα και με ακρίβεια, αποφεύγοντας ταλαιπωρία και συνωστισμό, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Η πλατφόρμα αξιοποιεί τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Η είσοδος γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Για τη νόμιμη μετάβαση στο ΚΕΠ, μετά την οριστικοποίηση του ραντεβού ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων ραντεβού ή και της παραλαβής του σχετικού αποδεικτικού με e-mail, εφόσον έχει συμπληρωθεί το αντίστοιχο πεδίο.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα για την πανδημία το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ είναι 07.30-15.00. Η επίσκεψη γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού και αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ΚΕΠ. Για τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημα της επιλογής τους.

Συνάντηση εργασίας Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και Δημάρχου Προσοτσάνης

Τον Δήμο Προσοτσάνης επισκέφθηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην περιοχή. Ο κ. Παπαδόπουλος έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο Προσοτσάνης και τους  Αντιδημάρχους του Δήμου, με την τήρηση όλων των επιβαλλομένων μέτρων υγιεινής λόγω COVID -19. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε λεπτομερής ενημέρωση για ότι αφορά στα προβλήματα του Δήμου και τέθηκαν επί τάπητος προτάσεις που αφορούν άμεση διευθέτηση τους .

Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ – Τ.Κ. ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ».

Θέμα: Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης πριν την διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης για τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ – Τ.Κ. ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ».

Ο Δήμος Προσοτσάνης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 221 του Ν. 4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 108 του Ν. 4782/2021 (ΦΕΚ 36Α/09-03-2021), ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στη δημοπράτηση του έργου με τίτλο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΜΕΝΟΙΚΙΟΥ – Τ.Κ. ΜΙΚΡΟΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ» με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 1.564.516,13 € χωρίς Φ.Π.Α. (1.940.000,00 € με 24% ΦΠΑ).

Η ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24-03-2021 και ώρα 09:00 π.μ., στην έδρα του Δήμου Προσοτσάνης, Χρ. Σακάρη 15, 66200 Προσοτσάνη, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Μη.Μ.Ε.Δ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ»

Θέμα: Δημοσιοποίηση στοιχείων σύμβασης πριν την διενέργεια ηλεκτρονικής κλήρωσης για τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ».

Ο Δήμος Προσοτσάνης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 221 του Ν. 4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 108 του Ν. 4782/2021 (ΦΕΚ 36Α/09-03-2021), ανακοινώνει ότι προτίθεται να προβεί στη δημοπράτηση του έργου με τίτλο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ» με ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 1.733.870,97 € χωρίς Φ.Π.Α. (2.150.000,00 € με 24% ΦΠΑ).

Η ηλεκτρονική κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24-03-2021 και ώρα 09:00 π.μ., στην έδρα του Δήμου Προσοτσάνης, Χρ. Σακάρη 15, 66200 Προσοτσάνη, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής Μη.Μ.Ε.Δ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

1821 2021
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
 
Για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, θα γίνουν στην Κωμόπολή μας οι παρακάτω εκδηλώσεις.
  1. Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός των Δημοσίων. Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ, των Ιδιωτικών Καταστημάτων και των σπιτιών, από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης , μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

  2. Φωταγώγηση των Δημοσίων , Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.

 
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ώρα 07:00

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών.

Ώρα 07:30

Έπαρση σημαίας στον ιστό της πλατείας Ελευθερίας.

Ώρα 10:00

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες και θα ψαλεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, για την Εθνική Επέτειο.

Ώρα 10:30

-Επιμνημόσυνη Δέηση στην πλατεία Ελευθερίας.

-Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας Ελευθερίας

-Σιγή ενός λεπτού

Ώρα 17:30

Υποστολή σημαίας

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωναμε τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξειςγια λόγους δημόσιας υγείας και με όλες τις προφυλάξεις για την αντιμετώπιση κινδύνου διασποράς του covid-19

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

BIO-INNOVATE - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ OPEN CONFERENCE

 bionnovate01  bionnovate02

 

PRESS RELEASE

The Municipality of Prosotsani, as Project Partner, organized the Open Conference within the approved project " Fauna Assessment and management to safeguard Biodiversity in cross - border mountainous areas of Bulgaria and Greece: Innovative approaches to estimate monitor and protect biodiversity in local ecosystems”, with the Acronym ‘’BIO INNOVATE’’, supported by Cooperation Programme "INTERREG V-A Greece-Bulgaria" 2014 - 2020. The project has been approved within priority axis: "A Sustainable and Climate adaptable Cross-Border Area” The Open Conference carried out virtually via the Web Platform «Zoom», on Wednesday 17/2/2021. The Open Conference started at 11:00 and ended at 14:00 am.

The project involves the following project partners:

Lead Beneficiary: School of Veterinary Medicine - Aristotle University of Thessaloniki

Project Beneficiary 2: Municipality of Prosotsani

Project Beneficiary 3: Bulgarian Biodiversity Foundation - Branch Eastern Rhodopes

Project Beneficiary 4: Municipality of Gotse Delchev

Before the beginning of the presentations, Mr Theodoros Athanasiadis, Mayor of Municipality of Prosotsani as well as Mr Vladimir Moskov, Mayor of Municipality of Gotse Delchev welcomed all the participants and mentioned a few words about the project. Right after that, Mr Kostas Papadopoulos, Coordinator & Project Manager of the Municipality of Prosotsani referred with a few words about the importance of the project and he introduced each one of the speakers throughout the duration of the Open Conference.

Firstly, Mr Theodoridis Alexandros, Project Manager of the whole Bio-Innovate Project - Associate Professor of Aristotle University of Thessaloniki presented the main purposes of the project. Specifically, referred to the preservation of natural grasslands with limited human intervention, and the preservation of genetic biodiversity to ensure sustainable agriculture and ecosystem biodiversity.

Mr Dimitris Bakaloudis, Associate professor on Wildlife Ecology and Management, Laboratory of Wildlife & Fresh Water Fish, School of Forestry & Natural Environment, Aristotle University of Thessaloniki, presented the main points about the wild horses of Menoikio Mountain. Particularly, he mentioned the identification of herds, the population size and the dynamic in the Ecosystem.

Dr Georgia Galidaki, School of Forestry and Natural Environment of Aristotle University of Thessaloniki, analyzed the strategies for implementing innovative management systems for grasslands and forage supple strategies in order to protect mountainous shrublands and soil erosion. The main purpose is to provide suitable type information - historic and current- so that to be used for mapping carrying capacity and soil erosion.

Mr Georgios Arsenos, Professor of Aristotle University of Thessaloniki, presented the Biokid, a leaflet for kids, as a way to raise awareness of the importance of wildlife and Biodiversity, which is the main purpose of the project. Moreover, he highlighted the significance of this leaflet, in order to be acquainted with the wild fauna of local ecosystems, thus giving the opportunity to make a virtual journey in different parts of the ecosystems, knowing the way of life of animals, as well as, their constant effort of survival.

Mr Nikos Pachtas - Biodiversity Promotions Center - Digital Innovations, from Municipality of Prosotsani, presented different types of applications that will be useful for the kids to fathom the importance of the project. Specifically, he referred to the QR exploration application (mini games, interactive quizzes etc.), the augmented reality card application (interactive tables with cards, 3D model animated etc.), the treasure hunting application (follow a scenario, solve quizzes etc.) in order to be for kids a fun way to learn more or to test their knowledge about the two species of local ecology and Biodiversity. He also mentioned, the interactive windows (virtual windows to see the life of these animals), interactive storyteller (cartoon style animation when click it you can ask questions) and virtual reality 360° presentation.

Mr Dimitar Plachiyski, from Bulgarian Biodiversity Foundation, presented the restoration of natural grazers populations in the area of Gotse Delchev Municipality. Particularly, he pointed out that the factors determining the overall distribution and abundance of the Red Deer are the habitat and climatic requirements, the impact of the habitat structure and the anthropogenic impact.

Mrs Galena Veleva, Project Coordinator, from Municipality of Gotse Delchev, presented the actions for Biodiversity region of Gotse Delchev. Specifically, she pointed out that this region has very rich vegetation due to geographical location and that it has protected natural sites and places such as the Pirin National Park.

Finally, all representatives had no further questions about the presentations, so they thanked each other and Mr. Kostas Papadopoulos reminded them about the next event at the end of June.


Δράση του 1ου Νηπιαγωγείου Προσοτσάννης στα πλαίσια της εξ' αποστάσεως εκπαίδευσης

Με τη μάσκα μου μπορώ… τα δικαιώματά μου να διεκδικώ”

Όμορφες συνεργασίες με ηχηρά μηνύματα από τα σχολεία μας σε συνθήκες Πανδημίας

Μία ομάδα Νηπιαγωγών από όλη την Ελλάδα ανέλαβε αυτήν την δύσκολη σχολική χρονιά ένα διαφορετικό eTwinning έργο. Ο τίτλος του έργου "Wearing my mask I can..", μας προϊδεάζει ότι οι μηνιαίες δράσεις του θα περιστρέφονται γύρω από τι άλλο; Την μάσκα.

Αρχικά ο Σεπτέμβρης ήταν αφιερωμένος στη σωστή χρήση της μάσκας από τα νήπια και έπειτα το θέμα θα επεκτείνονταν επιπρόσθετα, στη χρήση και το ρόλο της μάσκας σε όλες τις χρονικές περιόδους με διαφοροποίηση σε εμφάνιση, χρήση και συμβολισμό. Η μάσκα γίνεται λοιπόν το εργαλείο, προκειμένου να εκπαιδευτούν οι μαθητές στο νηπιαγωγείο σε διάφορες θεματικές.

Τον Νοέμβριο τα σχολεία όλης της χώρας αναστέλλουν την λειτουργία τους λόγω της πανδημίας του Covid 19 και στο προσκήνιο μπαίνει πια η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ένα εγχείρημα πρωτόγνωρο για τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Το έργο "Wearing my mask I can" όμως συνεχίζεται και προσαρμόζεται στις νέες εξ αποστάσεως συνθήκες. Μέσα από τις ψηφιακές τάξεις με συνεργούς και τους γονείς οι οποίοι παίρνουν πια ενεργό ρόλο, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν σταματά.

Τα συνεργαζόμενα Νηπιαγωγεία του έργου επιλέγουν τον μήνα Δεκέμβριο να ασχοληθούν με τα Δικαιώματα του παιδιού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα στις 11 Δεκεμβρίου.

Η δράση φέρει τον τίτλο “Με τη μάσκα μου μπορώ… τα δικαιώματά μου να διεκδικώ" με στόχους την ευαισθητοποίηση, την προώθηση της ενσυναίσθησης και την εκμάθηση των βασικών δικαιωμάτων του παιδιού, έτσι ώστε οι μαθητές να οραματιστούν μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία, να εκτιμήσουν τις καθολικές ανάγκες των παιδιών και να αντιληφθούν τις διαφορές στις συνθήκες ζωής που υπάρχουν σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Το 31ο ΝΓ Θεσσαλονίκης (1ο και 2ο τμήμα) συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός ποιήματος για τα δικαιώματα του παιδιού. Η δράση έγινε αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Τα νήπια με παιγνιώδη μορφή μέσα από διάφορες δραστηριότητες που αφορούν τη γλωσσική καλλιέργεια, δημιούργησαν ένα συνεργατικό ποίημα.

Ομάδα ποιήματος-υπεύθυνοι Νηπιαγωγοί

Ευαγγελία Ταούλα, Αδικημενάκη Μαρία, Μίνα Παλτόγλου

31ο ΝΓ Θεσσαλονίκης (1ο και 2ο τμήμα)

001

Το 10ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης και το 14ου Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας συνεργάζονται για την δημιουργία ενός παιχνιδιού. Οι μαθητές και των δύο νηπιαγωγείων μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μαθαίνουν για τα δικαιώματα των παιδιών, εξασκούνται περαιτέρω στον προγραμματισμό, παίζουν ένα συνεργατικό διαδικτυακό παιχνίδι με το επιδαπέδιο ρομπότ Beebot και ένα ηλεκτρονικό ζάρι το οποίο αποτελεί τον οδηγό κίνησης της προσομοίωσης του επιδαπέδιου ρομπότ Beebot.

Ομάδα ποιήματος-υπεύθυνοι Νηπιαγωγοί

Εφη Μπακή – Γλυκερία Μάρκου

002

Το Νηπιαγωγείο Παστίδας Ρόδου, το Νηπιαγωγείο Πιπεριάς Πέλλας  το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης Δράμας και το 1ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου Κρήτης ένωσαν τις δυνάμεις τους και ανέλαβαν την δημιουργία συνεργατικού τραγουδιού και αφίσας προσπαθώντας να δώσουν το δικό τους μήνυμα για τα δικαιώματά των παιδιών.

Μέσα από μία ιδιαίτερη εκπαιδευτική διαδικασία, με μαθητές πάντα πρόσχαρους παρά την μικρή τους ηλικία και με την ανεκτίμητη βοήθεια των γονέων τους, οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις και βίντεο σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών, αξιοποίησαν τις πρότερες γνώσεις τους και απάντησαν σε κουίζ  σχετικά με τα δικαιώματα, συζήτησαν, έγραψαν, αναστοχάστηκαν, διάβασαν παραμύθια και αντάλλαξαν ζωγραφιές. Στη συνέχεια συνέδεσαν εικόνες αφού τις περιέγραψαν λεκτικά και δημιούργησαν ρίμες με την απαραίτητη ομοιοκαταληξία, για να προκύψουν στίχοι εύηχοι και ελκυστικοί.

Το τραγούδι , με τίτλο: “Τα παιδιά για τα δικαιώματά τους”, ενορχηστρώθηκε από τον δάσκαλο μουσικής Λιπαρίνη Γιάννη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά ακόμη μια φορά και δημοσίως, και ερμηνεύτηκε από την μαθήτρια Σαμαρά Ιωάννα, καθώς ήταν τεχνικά αδύνατη η παράλληλη ηχογράφηση όλων των παιδιών. 

Να επισημάνουμε εδώ ότι το τραγούδι  με την σύμφωνη γνώμη των γονέων έλαβε μέρος στο διαγωνισμό στιχουργικής του “Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού”

https://youtu.be/kdyHwxjXXKE

Ομάδα τραγουδιού-υπεύθυνοι Νηπιαγωγοί 

Λουτσοπούλου Σοφία (Νηπιαγωγείο Παστίδας) & Μπεγλοπούλου Μαρία (Νηπιαγωγείο Πιπεριάς Πέλλας) 

https://vimeo.com/496680691

Ομάδα Αφίσας-υπεύθυνοι Νηπιαγωγοί 

Σαββίγκου Ζηνοβία (Νηπιαγωγείο Παστίδας)- Γαζιώτου Λίτσα (1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης Δράμας) -Σταυρουλάκη Ελένη&Βογιατζάκη Ελένη(1ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου) 

003

Το βίντεο της δράσης Δεκεμβρίου όλων των συνεργαζόμενων Νηπιαγωγείων του έργου

https://youtu.be/7lGxl_xJ9YM

Ανακοίνωση για ανάθεση της υπηρεσίας «ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΚΘΕΣΗΣ (ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΓΙΤΗ)»

Ο Δήμος Προσοτσάνης ανακοινώνει ότι θα προβεί στην ανάθεση παροχής της υπηρεσίας με τίτλο «ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΕΚΘΕΣΗΣ (ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΓΙΤΗ)» για την υλοποίηση του εγκεκριμένου έργου διασυνοριακής συνεργασίας με τίτλο "Ολοκληρωμένη Τουριστική Προσέγγιση για την ανάπτυξη πολιτιστικών και φυσικών τοποθεσιών στο Τσεπελάρε, Βουλγαρία και στην Προσοτσάνη, Ελλάδα" (Integrated Tourism Approach For the development of cultural and natural sites in Chepelare, Bg and Prosotsani, Gr - INTEGRA_TOUR).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Απογραφή Γεωργίας Κτηνοτροφίας 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ως αρμόδιος φορέας για την ανάπτυξη, παραγωγή, και διάδοση των επίσημων στατιστικών της Χώρας αναπόσπαστο μέρος των οποίων είναι οι στατιστικές που αναφέρονται στη Γεωργία - Κτηνοτροφία, πρόκειται να διενεργήσει κατά το χρονικό διάστημα 22 Μαρτίου - 22 Ιουνίου 2021, ευρεία Απογραφή όλων των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χώρας. Η Απογραφή διενεργείται κάθε δέκα χρόνια με ενιαία πρότυπα και μεθόδους σε όλα τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παρούσα Απογραφή, η οποία διενεργείται με βάση τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2018/1091 και το Νόμο 4772/2021 (ΦΕΚ 17/Α'/05-02-2021), αποσκοπεί στη συγκέντρωση στοιχείων αναφορικά με τη διάρθρωση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και των ειδικών χαρακτηριστικών τους, καθώς και την απασχόληση του αγροτικού πληθυσμού σε αυτές. Τα στοιχεία αυτά είναι χρήσιμα για τη λήψη αποφάσεων και τη διαμόρφωση της Αγροτικής, Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Ειδικά τα στοιχεία αυτά καλύπτουν σημαντικές ανάγκες σε στατιστική πληροφόρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕυρωπαϊκήςΈνωσης.

Η «Απογραφή Γεωργίας - Κτηνοτροφίας 2021» έχεισχεδιαστείλαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που ανέκυψαν λόγω της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού (COVID-19). Στο πλαίσιο αυτό η συλλογή των δεδομένων προβλέπεται να γίνει με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής.

Το ερωτηματολόγιο κάθε γεωργικής, κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης θα συμπληρωθεί είτε μέσω αυτοαπογραφής από τον κάτοχό της, είτε από απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ μέσω συνεντεύξεων με τον κάτοχο, σε συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται σε κατάλληλους χώρους ανά Δήμο ή μέσω τηλεφώνου ή κατ'εξαίρεση στην οικία του απογραφόμενου, λαμβάνοντας σε κάθε περίπτωση, όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η Βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ κ. Χαρά Κεφαλίδου επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 τον Δήμαρχο Προσοτσάνης.

kefalidou

Η κ. Κεφαλίδου ενημέρωσε τον κ. Αθανασιάδη για την προσπάθεια που ξεκίνησε από μέρους της στην δημιουργία κλίματος συνεργασίας όλων των πολιτικών παραγόντων της Π.Ε Δράμας αλλά και της Περιφέρειας ΑΝΜΘ, κάτι στο οποίο βρήκε σύμφωνο αλλά και αρωγό τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδη προκειμένου να υπάρξει έτοιμη και κυρίως ρεαλιστική πρόταση εν όψη των προοπτικών που ανοίγονται για την Π.Ε. Δράμας μετά το αναμενόμενο τέλος της πανδημίας

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην διαμόρφωση στον υπό συζήτηση νέο εκλογικό νόμο που αφορά στην Τ.Α όπως και στην χρηματοδότηση των Δήμων από το πρόγραμμα ΄Αντώνης Τρίτσης΄, όπου η κ. Κεφαλίδου αναφερόμενη στην συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την προτεραιότητα που θα υπάρξει σε στοχευμένες προτάσεις κυρίως δημιουργίας υποδομών κάτι στο οποίο ο Δήμαρχος Προσοτσάνης επικρότησε αφού χρόνια τώρα είναι υπέρμαχος των ειδικών παρεμβάσεων που αφορούν στην προσβασιμότητα και δημιουργία υποδομών στήριξης της τοπικής οικονομίας .


Στην συνάντηση παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ Προγραματισμού κ. Χατζηγεωργίου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Απασχόλησης κ. Ν. Σμολοκτός

Τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας δέχτηκε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης

Τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας δέχτηκε ο Δήμαρχος Προσοτσάνης

Στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Προσοτσάνης, τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, Αντιπύραρχο κ. Στούπα Δανιήλ.
Στην συνάντηση παρόντες ήταν επίσης και ο Υπασπιστής του Διοικητή της Π.Υ. Δράμας κ. Λουλούδης , όπως και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σταυρίδης , Χατζηγεωργίου , Συμεωνίδης , οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι κ.κ. Σμολοκτός, Κότιος ,Συρτας, Γρηγοριάδης και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ κ. Κιλατζίδης

 

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, αφού  συνεχάρη τον Διοικητή της Π.Υ. Δράμας, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα και τόνισε το άριστο έργο που προσφέρει η Π.Υ. Δράμας στους κατοίκους του Δήμου αλλά και όλης της Π.Ε. Δράμας.
Από την πλευρά του, ο Διοικητής της Π.Υ. Δράμας εξήρε τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Προσοτσάνης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δεσμεύτηκε στη συνέχιση των άριστων σχέσεων.

Η συζήτηση αφορούσε σε θέματα Πολιτικής  Προστασίας  αλλά  και την γενικότερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου Προσοτσάνης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ υπήρξε δέσμευση συνέχισης , αναβάθμισης και αδιάλειπτης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων.

Σύνδεση του Παλαιοντολογικού Θεματικού Πάρκου με το Σπήλαιο Μααρά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Πορσοτσάνης, σαν Δικαιούχος Έργου, συμμετέχει στο εγκεκριμένο έργο "Integrated Tourism Approach For the Development of Cultural and Natural Sites in Chepelare, Bg and Prosotsani, Gr - INTEGRA_TOUR", στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας "INTERREG V-A Greece-Bulgaria" 2014 - 2020. Το έργο έχει εγκριθεί στον άξονα 2: "A Sustainable and Climate adaptable Cross-Border area" (Βιωσιμότητα και κλιματική προσαρμογή της διασυνοριακής περιοχής) και πιο συγκεκριμένα στην επενδυτική προτεραιότητα 6c: "Conserving, protecting and developing natural and cultural heritage" (Διατήρηση, προστασία και ανάπτυξη φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς).

Το έργο περιλαμβάνει του ακόλουθους δικαιούχους:

Επικεφαλής Δικαιούχος: Δήμος Τσεπελάρε

Δικαιούχος Έργου 2: Δήμος Προσοτσάνης

Το έργο INTEGRA_TOUR εντοπίζει πως στην διασυνοριακή περιοχή, υπάρχει μεγάλη προοπτική τουριστικής ανάπτυξης, η οποία μπορεί να ενισχύσει τη διατήρηση και τη μετάδοση των πολιτιστικών και ιστορικών παραδόσεων, οι οποίες συχνά συμβάλλουν στη διατήρηση και την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων, στην προστασία της τοπικής κληρονομιάς και στην αναγέννηση των ντόπιων πολιτισμών. Ταυτόχρονα, υπάρχουν σημαντικά παλαιοντολογικά στοιχεία τα οποία είτε δεν έχουν συντηρηθεί και προστατευτεί είτε δεν έχουν προωθηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπλέον, ακαδημαϊκά ιδρύματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ομάδες ερασιτεχνών δεν είναι στενά συνδεδεμένοι έτσι ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και γνώσεις και τελικά να συμβάλλουν στη μελέτη της παλαιοντολογίας και της φυσικής κληρονομιάς της ευρύτερης διασυνοριακής περιοχής. Οι άνθρωποι και τα παιδιά έχουν περιορισμένη πρόσβαση, στους πόρους της φυσικής κληρονομιάς και τις ευκαιρίες να αποκτήσουν γνώσεις στον τομέα της παλαιοντολογίας.

Ο κύριος στόχος του έργου είναι να διατηρήσει και να ενισχύσει τον τοπικό πολιτισμό, τα μνημεία και τους φυσικούς και ανθρωπογενείς τουριστικούς πόρους και να προωθήσει μορφές τουρισμού που παρέχουν υγιείς ευκαιρίες αλληλεπίδρασης για τους τουρίστες και τους ντόπιους και βελτιώνουν την κατανόηση των διαφορετικών πολιτισμών, των εθίμων, των τρόπων ζωής, των παραδοσιακών γνώσεων και πιστεύω. Το έργο στοχεύει στη δημιουργία βιώσιμων υποδομών (αποκατάσταση 1 πολιτιστικού και 2 φυσικών πόρων) που θα επιτρέψουν τη δημιουργία, την ανάπτυξη και την προώθηση της παλαιοντολογικής ταυτότητας, καθώς και της τουριστικής δυναμικής της διασυνοριακής περιοχής.

Διεξαγωγή κλήρωσης για την ανάδειξη μελών που θα συμμετέχουν στην επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών έτους 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 26 του Ν.4024/2011.
2. Τις διατάξεις της υπ' αριθ ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21508/04.11.2011 Απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 2540/07.11.2011 τεύχος Β')
3. Την υπ' αριθ. ΔΙΣΚΠΟ/Φ.18/οικ. 21526/4.11.2011 Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
4. Τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 32 του Ν.1080/80 όπως αντικαταστάθηκε από την παρ.8 του άρθρου 7 του Ν.2307/1995.
5. Την ανάγκη ανάδειξης μελών για τη συμμετοχή τους στην παρακάτω επιτροπή για το έτος 2021 :

Περιγραφή επιτροπής

• 1. Επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών έτους 2021

Γνωστοποιούμε

ότι το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του Δήμου μας, την Παρακσευή 22/1/2021, ώρα 11:00 πμ θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη μελών, τακτικών και αναπληρωματικών, που θα συμμετέχουν στην προαναφερόμενη Επιτροπή για το έτος 2021.
Η παρούσα ανακοίνωση να τοιχοκολληθεί στο κατάστημα του Δήμου και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.prosotsani.gr)

Η Προϊσταμένη Ανθρ.Δυναμικού
και Διοικητικής Μέριμνας


Θεολόγου Ελένη

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 
Ταχ. Διεύθυνση: Δημαρχείο, Χ. Σακάρη 15
Ταχ. Κώδικας: 66200
 
Τηλέφωνο: 2522 350 103
Fax: 2522 350 191
 
e-mail: info@prosotsani.gr