ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Κυριών Δράμας για τη δωρεά ειδών διατροφής που διανεμήθηκαν σε άπορες οικογένειες του Δήμου μας. Η Ένωση Κυριών βρίσκεται πάντα αρωγός στις κοινωνικές ανάγκες και στηρίζει έμπρακτα τους πολίτες ως προς την κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών τους. Ευχαριστούμε από καρδιάς για την ευαισθησία που επιδεικνύετε, τη στήριξη και την προσφορά σας και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο κοινωνικό σας έργο.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ:Ο ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε με τρεις φωτογραφίες, ακόμα και του κινητού σας, να πείσετε μια επιτροπή δημιουργών ότι η δική σας αγάπη προβάλλει πειστικότερα, καλλίτερα και εντυπωσιακότερα τον τόπο σας τότε έχετε πολλές πιθανότητες να είσθε εκείνος ή εκείνη που θα κληθεί να δημιουργήσει, δηλαδή να γράψει το πλήρες σενάριο και να σκηνοθετήσει ένα promo (διαφημιστικό 3΄λεπτης διάρκειας) σε παραγωγή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, με τίτλο ΤΟΠΟΛΑΤΡΕΙΑ ώστε να αναδειχθεί η ιδιαιτερότητα του τόπου και η μεγάλη αγάπη για αυτόν.

Στόχος σας πρέπει να είναι να κινήσετε το ενδιαφέρον τόσο των συμπατριωτών μας, όσο και των αλλοδαπών ώστε να επισκεφθούν τον τόπο σας ή να θελήσουν να μάθουν την ιστορία του.

stories 1506 6562

Εάν λοιπόν πιστεύετε ότι αγαπάτε τον τόπο σας και μπορείτε να προβάλλετε την αγάπη σας αυτή σε ένα φιλμάκι διάρκειας 3’, τότε κακώς δεν έχετε ήδη βγει στους δρόμους και τις πλατείες, στα βουνά και τα λαγκάδια, στη θάλασσα και τα ποτάμια να γυρέψετε τα ιδιαίτερα εκείνα στιγμιότυπα, τις υπέροχες εκείνες εικόνες που κατά τη γνώμη σας καθιστούν τον τόπο σας μοναδικό.

Θέματα πρωτότυπα, ιδιαίτερα, που θα παρουσιάσετε ως ιστορία (από 1 έως 3 σελίδες το πολύ) και θα συνοδεύετε με τρεις, το πολύ, όμορφες και ξεχωριστές φωτογραφίες του τόπου σας (της προσωπικότητας ή της ιστορίας) τον οποίον και θα αναφέρετε, καθώς επίσης και την χρονολογία λήψης των φωτογραφιών, εάν δεν είναι σύγχρονες. Του τόπου όπου γεννηθήκατε και περάσατε τα παιδικά σας ή εφηβικά σας χρόνια,  του τόπου όπου ζείτε σήμερα και έχετε δημιουργήσει την οικογένειά σας, ακόμα και του τόπου των προγόνων σας.

Η πρότασή σας θα εξετασθεί από διαφορετικές επιτροπές, καθώς μία επιτροπή θα κρίνει την ιστορία σας και  μια άλλη θα κρίνει το περιεχόμενο των φωτογραφιών σας (προσοχή στην εικαστική και αισθητική προσέγγιση σας, θα επηρεάσει τις αποφάσεις).

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ

 1. Ο ίδιος ο τόπος, δηλαδή οι φυσικές ομορφιές του, τα μνημεία του, τα λαογραφικά του στοιχεία, οτιδήποτε θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός απλού ανθρώπου και θα τον παρακινούσε να επιλέξει τον τόπο σας για τόπο διακοπών ή έστω για μια απλή εκδρομή.
 2. Κάποια προσωπικότητα του τόπου, γνωστή ή άγνωστη στο ευρύ κοινό, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου σας που θα προκαλούσε δέος και θαυμασμό σε οιονδήποτε και θα τον έφερνε στον τόπο προκειμένου να γνωρίσει την προσωπικότητα που προβάλλεται, ή εάν δεν ευρίσκεται πλέον ανάμεσά μας, να πληροφορηθεί την ιστορία της.
 3. Μία ιστορία που βασίζεται στην παράδοση του τόπου ή σε κάποιο συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός, μια ιστορία που θα αφύπνιζε συναισθήματα τόσο σε έναν Έλληνα, αλλά και σε έναν ξένο και θα τον προέτρεπε να επισκεφθεί τον τόπο της ιστορίας.

Περιττό να ειπωθεί ότι ένας επιτυχημένος συνδυασμός των τριών τρόπων προσέγγισης μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του ενδιαφέροντος του θεατή και να καταστήσει πιο ενδιαφέρουσα και δελεαστική την προβολή του τόπου σας.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν συμμετοχή από την 1η Μαΐου 2022 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση σεναρίου στην ΕΣΕ [τύπος έργου: Ντοκιμαντέρ-Τοπολατρεία], στη διεύθυνση:
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (Διαγωνισμός Ντοκιμαντέρ "Τοπολατρεία"):
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests

Η (ανώνυμη) συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, εντός του τρέχοντος έτους, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης (25 ευρώ = Φ.Π.Α. 24% = 31 ευρώ) δεν δύναται να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616. Σχετικά με αυτή τη διαδικασία παρακαλούμε επικοινωνήστε στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε περίπτωση που τα σενάρια δεν υπερβαίνουν τα είκοσι η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού έχει δικαίωμα είτε να κηρύξει το διαγωνισμό άγονο, ή να απονείμει λιγότερα βραβεία. 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Τρεις φωτογραφίες του τόπου, της προσωπικότητας ή της ιστορίας (βιβλίο, άγαλμα κ.λπ) - έως 500KB η κάθεμια.
 2. Έως τρεις σελίδες περιγραφή ενός ή και των τριών βασικών στοιχείων, φυσικού κάλλους, προσωπικότητας, ιστορικού γεγονότος ή μύθου.
  * Οι τρεις φωτογραφίες να συμπεριλαμβάνονται στο αρχείο της περιγραφής.

Λόγω της ιδιαιτερότητας κάθε τόπου θα εξετασθούν όλες οι προτάσεις και θα επιλεγεί το 20% το οποίο θα κριθεί από μια επιτροπή στην οποία θα μετέχει, πέραν των δύο δημιουργών μελών της Ε.Σ.Ε.,  κάποιος εκ των: φωτογράφος/διευθυντής φωτογραφίας,  επαγγελματίας του τουρισμού,  ιστορικός/ιστοριοδίφης,  ή υπάλληλος του Film Commission,  ή υπεύθυνος προβολής του Δήμου/Περιφέρειας, ή όποιος άλλος κριθεί ικανός και κατάλληλος από την  οργανωτική επιτροπή/Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε..

Από το 20% των προκριθέντων στην ημιτελική φάση θα επιλεγούν έως 12 προτάσεις που θα μετάσχουν στον τελικό και θα διαγωνισθούν για τα εξής βραβεία:

Το 1ο βραβείο: Με παραγωγό την Ε.Σ.Ε. θα παραχθεί το promo των 3΄(ή περισσοτέρων λεπτών) και θα λάβει 250 ευρώ και μετάλλιο

Το 2ο και 3ο βραβείο  θα λάβουν από 250 ευρώ και μετάλλιο, έκαστο

Τρεις έπαινοι

Τα τρία βραβεία και τους επαίνους θα λάβουν εκείνος ή εκείνη που συνδυαστικά θα παρουσιάσουν την λατρεία για τον τόπο τους καλλίτερα, κατά την κρίση της επιτροπής, από τους λοιπούς διαγωνιζόμενους.

Οι έπαινοι δικαιούνται να μετάσχουν σε έναν, οιονδήποτε, επόμενο διαγωνισμό της Ε.Σ.Ε. άνευ καταβολής  του αντίστοιχου αντιτίμου κατοχύρωσης.

Επιπλέον:

Ένα βραβείο για κάθε ιδιαίτερη κατηγορία (τρείς τρόποι) θα λάβει 250 ευρώ και μετάλλιο.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οιονδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας ή εθνικότητας αλλά αφορούν μόνον τόπους της Ελλάδας, καθώς σκοπός είναι η προβολή και προώθηση όλης της Ελλάδας με στόχο την προσέλκυση τουριστών, περιηγητών και επισκεπτών/εκδρομέων. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό συνιστά και άδεια να χρησιμοποιούνται τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες τους για λόγους δημοσιότητας και προώθησης. Επισημαίνεται ότι τα μέλη της Ε.Σ.Ε. δεν επιτρέπεται να μετάσχουν στο διαγωνισμό.

Είναι αποδεκτές προτάσεις από περισσότερους από έναν δημιουργούς αλλά πρέπει να ενημερώνεται η νομική υπηρεσία της Ε.Σ.Ε. στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ώστε η κατοχύρωση να γίνεται και στα δύο ή περισσότερα ονόματα συνδημιουργών. Εφ΄ όσον η πρόταση κερδίσει βραβείο, το βραβείο θα διανεμηθεί, εξίσου, μεταξύ των δημιουργών. Η πρόταση πρέπει να είναι πρωτότυπη εργασία των δημιουργών, όχι αντιγραφή από βιβλίο, site, κ.ο.κ.. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνονται δεκτές νέες εκδοχές ή διορθωμένες σελίδες της πρότασης. Η πρόταση θα πρέπει να είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, με στοιχεία των 12.

Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό οι προτάσεις να μην έχουν γυρισθεί και να μην έχουν διακριθεί σε άλλους διαγωνισμούς.

Τα ονόματα των μελών των επιτροπών δεν είναι ανακοινώσιμα προ της ανακοινώσεως των νικητών του διαγωνισμού. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής πλην των προερχομένων από την επαρχία ή το εξωτερικό που θα προσκαλούνται εγκαίρως ώστε να δυνηθούν να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων.

Παρουσία του Δήμου Προσοτσάνης στο Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη

 

generalsec

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Ανέστης Κυπριτσής και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Νικόλαος Σμολοκτός, εκπροσωπώντας τον Δήμο Προσοτσάνης παραβρέθηκαν στο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Κλεισθένης" με θέμα “Δημόσιες Συμβάσεις και Πράσινες Προμήθειες” που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.

Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τα χρυσά κορίτσια του ΓΕΛ Προσοτσάνης

001

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, είχε την τιμή και τη χαρά να υποδεχθεί στο Δημαρχείο τις χρυσές μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Προσοτσάνης, που κατέκτησαν πανάξια την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Χάντμπολ Γυναικών. Ο κ. Αθανασιάδης εκ μέρους όλων των δημοτών, συνεχάρη τα κορίτσια και τους καθηγητές τους, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Επίσης υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστούν, αναβαθμίζοντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Γ.Ε.Λ. Προσοτσάνης ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια, ώστε η τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Χάντμπολ της επόμενης χρονιάς (οι νικητές του 2023 θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα) να πραγματοποιηθεί στην Προσοτσάνη.

 

 Φωτογραφίες


 

 

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022


 dikep001

dikep002

 

Σε συνεργασία με την

Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Προσοτσάνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας (Γραφείο Β. Ελλάδος) συμμετέχει στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2022» του ΥΠ.ΠΟ.Α που έχει στόχο την προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας, διοργανώνοντας για άλλη μια χρονιά, εκπαιδευτικό πρόγραμμα

στο Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη (Μααράς)

την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Προσοτσάνης

Η δράση απευθύνεται σε σχολικές ομάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και περιλαμβάνει περιήγηση στο σπήλαιο και τον περιβάλλοντα χώρο και εκπαιδευτικές δραστηριότητες (εικαστικό εργαστήριο, ομαδικό επιδαπέδιο παιχνίδι). Σκοπός της είναι, αφενός η γνωριμία των μαθητών με το Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη και τον υπόγειο ποταμό που το διατρέχει και αφετέρου η προβολή του σημαντικού ρόλου τους για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, από την προϊστορία μέχρι σήμερα.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Προσοτσάνης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Προσοτσάνης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Προσοτσάνης στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Προσοτσάνης μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Α/Α

ΤΙΤΛΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΣΕ ΩΡΕΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

1

Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.)

25

Χ

Χ

2

Οικιακή μελισσοκομία

25

Χ

Χ

3

Εργαστήρι ψηφιδωτού

50

 

Χ

4

Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση)

50

 

Χ

5

Αγωγή Υγείας - Πρώτες Βοήθειες

25

 

Χ

6

Εργαστήρι δημιουργίας κοσμήματος

50

 

Χ

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:

Τηλ.: 2522021156

Ταχ. Διεύθυνση: Μ. Αλεξάνδρου 2

Email: kentrokoin@prosotsani.gr

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


 

logos

 

 

Πρωταθλήτριες Ελλάδας τα κορίτσια του Γενικού Λυκείου Προσοτσάνης

gel prosotsanis

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης και το Δημοτικό Συμβούλιο συγχαίρουν τις μαθήτριες του Γ.Ε.Λ. Προσοτσάνης για την κατάκτηση της Πρώτης Θέσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Χάντμπολ Γυναικών. Μια επιτυχία που ήρθε με πολλή δουλειά, μεράκι και αγάπη για τον αθλητισμό. Φυσικά, θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο Διευθυντή κ. Κωνστανίνο Μακρή και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Γ.Ε.Λ. Προσοτσάνης, το οποίο στους δύσκολους αυτούς καιρούς που όλοι μας βιώνουμε, κατέβαλε όλες αυτές τις προσπάθειες για να κρατήσει υψηλά το εκπαιδευτικό του έργο. Ιδιαίτερα βέβαια να εξαίρουμε και να συγχαρούμε τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Θωμά Ματρακούκα, όπως επίσης και τους προπονητές κ. Πέτρο Δρανόβαλη και κ. Γεώργιο Κιάκο, οι οποίοι κατέβαλαν και αυτοί τα μέγιστα συνεισφέροντας με τη σειρά τους σ΄αυτην την επιτυχία.

Ο Δήμος Προσοτσάνης, σε όλες αυτές τις προσπάθειες στέκεται αρωγός, παρέχοντας όσο το δυνατόν καλύτερες εγκαταστάσεις αλλά και συνθήκες άθλησης στους δημότες και ιδιαίτερα στα παιδιά, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις προσδοκίες τους. Αυτή η επιτυχία ας είναι η έμπνευση ζωής, καλής σταδιοδρομίας αλλά και ένα συμπέρασμα, πως στη ζωή πολλά αποκτώνται με επιμονή, υπομονή, κόπο και μεθοδικότητα.

Τα θερμά μας συγχαρητήριά, μας κάνατε περήφανους!

1ο βραβείο στην κατηγορία animation για το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης

Το 1ο βραβείο στην κατηγορία animation στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους σχολικού έτους 2021-2022 έλαβε το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης που σε συνεργασία με το 5ο Νηπιαγωγείο Δράμας και το νηπιαγωγείο Παρακοίλων Λέσβου δημιούργησαν με την τεχνική Stop Motion ένα Animation με τίτλο « Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ». 3 νηπιαγωγεία, 54 μαθητές ενώνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους για να μας παροτρύνουν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα μιας απλής πράξης που μπορεί να δώσει ζωή στον πλανήτη μας!

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Προσοτσάνης

dramas 8

 

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών του Δήμου Προσοτσάνης, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας  Κυρός Παύλου.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης στις δύο δεκαετίες της ποιμαντορίας του εργάστηκε ακούραστα στην τοπική εκκλησία και αφήνει πίσω του ένα πλούσιο Κοινωνικό, Φιλανθρωπικό και Πνευματικό έργο. Υπήρξε ευπατρίδης και αγωνιστής της Ορθοδοξίας.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Εμείς θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και αγάπη.

 

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης

Αθανασιάδης Θεόδωρος

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Προσοτσάνης

kinatzidis

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Θεόδωρος Αθανασιάδης και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο,  εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια  και τους οικείους του πρώην Δημοτικού Συμβούλου Προσοτσάνης, Περιφερειακού Συμβούλου Δράμας και Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Κώστα Κινατζίδη, ο οποίος υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού του Ν. Δράμας αλλά και την Ελληνική Αστυνομία. Η αιφνίδια απώλειά του εκλιπόντος στην ηλικία των 56 χρόνων είναι ιδιαίτερα βαριά. Αιωνία του η Μνήμη.

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης

Θεόδωρος Αθανασιάδης

Aφιέρωμα της ΕΡΤ2 στο Δήμο Προσοτσάνης και συγκεκριμένα στο Φαράγγι της Πετρούσας.

DSC00116

ΠΕΤΡΙΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ

Την Κυριακή 1η Μαΐου 2022 στις 12:00 το μεσημέρι και την Πέμπτη 5η Μαΐου 2022 στις 20:00μμ, η εκπομπή ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ που μεταδίδεται από την ΕΡΤ2 θα έχει εκτεταμένο αφιέρωμα στο Δήμο Προσοτσάνης και συγκεκριμένα στο Φαράγγι της Πετρούσας.

Καλούνται όλοι οι δημότες μας αλλά και οι λάτρεις της φύσης να παρακολουθήσουν την εκπομπή.

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον Γ.Σ. Προσοτσάνης

277801506 156034350205726 3113723455157829608 n

Ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης και το Δημοτικό Συμβούλιο συγχαίρουν τον Γ.Σ. Προσοτσάνης για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Δράμας στο Ποδόσφαιρο. Μια επιτυχία που ήρθε με πολλή δουλεία, μεράκι και αγάπη για τον αθλητισμό.

Ο Δήμος Προσοτσάνης, σε όλες αυτές τις προσπάθειες θα στέκεται αρωγός, παρέχοντας όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες στους αθλητές, καθώς και στους ανθρώπους που μεριμνούν για την ομαλή λειτουργία των Συλλόγων.

Τα θερμά μας συγχαρητήριά!

Ανάκληση κύρωσης δασικού χάρτη των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΡΑΜΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ 

 

ΘΕΜΑ:  Ανάκληση  κύρωσης  δασικού  χάρτη  των  Τοπικών  και  Δημοτικών  Κοινοτήτων  Περιφερειακής Ενότητας Δράμας (66 συνολικά) (παρ. 2 άρθρου 39 ν. 4801/2021  και παρ. 8α του άρθρου 17 του ν. 3889/2010). 

Έχοντας υπόψη :  

 1. Τις  διατάξεις  του  άρθρου  17  ν.  3889/2010  (ΦΕΚ  182Α΄)  «Χρηματοδότηση  Περιβαλλοντικών  Παρεμβάσεων,  Πράσινο  Ταμείο,  Κύρωση  Δασικών  Χαρτών  και  άλλες  διατάξεις» όπως αυτές ισχύουν.  
 2. Τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 39 ν. 4801/2021 (Α’ 83) «Παραγωγή, εξαγωγή και  διάθεση  τελικών  προϊόντων  φαρμακευτικής  κάνναβης  του  είδους  Cannabis  Sativa  L  περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2% και άλλες διατάξεις».  
 3. Τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2664/1998  (ΦΕΚ 275Α΄) «Εθνικό Κτηματολόγιο και  άλλες διατάξεις», όπως ισχύουν.  
 4. Τις διατάξεις του άρθρου 3 ν. 998/1979 (ΦΕΚ 289Α΄), «Περί προστασίας των δασών και  των δασικών εν γένει εκτάσεων της Χώρας», όπως ισχύουν.  
 5. Την  158576/1579/04.07.2017  Απόφαση  Υ.Π.ΕΝ.  (ΦΕΚ  2373Β΄)  «Καθορισμός  τεχνικών  προδιαγραφών  και  τιμολογίου  υπολογισμού  προεκτιμώμενων  αμοιβών  για  τις  εργασίες  κατάρτισης δασικών χαρτών».  
 6. Την  υπ’  αρ.  153394/919/12.4.2017  απόφαση  του  Αν.  Υπουργού  Περιβάλλοντος  και  Ενέργειας  (Β’  1366)  «Καθορισμός,  προσδιορισμός,  τρόπος  και  διαδικασία  διόρθωσης  πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών».  
 7.  Την  146776/2459/21.10.2016  Απόφαση  Υ.Π.ΕΝ.  (ΦΕΚ  3532Β΄)  «Καθορισμός  θεμάτων  σχετικών με την παράγραφο 1 εδάφια β΄, γ΄, δ΄ και ε΄ τού άρθρου 21 τού ν. 3889/2010 όπως  ισχύει.», όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει.  
 8. Το  περιεχόμενο  του  δασικού  χάρτη  περιοχής  τοπικής  κοινότητας  Κεφαλαρίου, Δήμου  Δοξάτου, Π.Ε. Δράμας, που κυρώθηκε με την 3551/13.03.2012 απόφαση Γενικού Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 191/Δ/2012).  
 9.  Το περιεχόμενο του δασικού χάρτη τοπικής κοινότητας Καλαμώνα, Δήμου Δοξάτου, Π.Ε.  Δράμας,  που  κυρώθηκε  με  την  21258/20.12.2012  απόφαση  Γενικού  Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 741/Δ/2012). 
 1. Το περιεχόμενο του δασικού χάρτη δημοτικής κοινότητας Αγίου Αθανασίου, δήμου  Δοξάτου, Π.Ε. Δράμας, που κυρώθηκε με την 6693/14.05.2013 απόφαση Γενικού Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 258/Δ/2013).  
 2. Το  περιεχόμενο  του  δασικού  χάρτη  δημοτικής  κοινότητας  Καλαμπακίου,    δήμου  Δοξάτου, Π.Ε. Δράμας, που κυρώθηκε με την 6689/14.05.2013 απόφαση Γενικού Γραμματέα  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 259/Δ/2013).  
 3. Το περιεχόμενο του δασικού χάρτη δημοτικής κοινότητας Δράμας,  δήμου Δράμας,  Π.Ε. Δράμας, που κυρώθηκε με την 20190/21.12.2017 απόφαση Συντονιστή  Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 26/Δ/2018).  
 4. Το  περιεχόμενο  του  δασικού  χάρτη  δημοτικής  κοινότητας  Καλαμπακίου,    δήμου  Δοξάτου,  Π.Ε.  Δράμας,  που  κυρώθηκε  με  την  20194/21.12.2017  απόφαση  Συντονιστή   Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 12/Δ/2018).  
 5. Το  περιεχόμενο  του  δασικού  χάρτη  τοπικής  κοινότητας  Κεφαλαρίου,    δήμου  Δοξάτου,  Π.Ε.  Δράμας,  που  κυρώθηκε  με  την  20268/21.12.2017  απόφαση  Συντονιστή   Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 26/Δ/2018).  
 6. Το  περιεχόμενο  τού  δασικού  χάρτη  των  τοπικών  κοινοτήτων  Κυρίων,  Αγοράς,  Πηγαδίων  (πρώην  δήμου  Μεγάλου  Αλεξάνδρου),    δήμου  Δοξάτου,  Π.Ε.  Δράμας,  που  κυρώθηκε  με  την  20196/21.12.2017  απόφαση  Συντονιστή    Αποκεντρωμένης  Διοίκησης  Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 11/Δ/2018).  
 7. Το περιεχόμενο τού δασικού χάρτη των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων της Π.Ε.  Δράμας,  εξαιρουμένων  των  Προκαποδιστριακών  ΟΤΑ  Δράμας,  Κεφαλαρίου,  Καλαμπακίου,  Καλαμώνος, Αγίου Αθανασίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, (60 συνολικά), της Περιφερειακής  Ενότητας  Δράμας,  που  κυρώθηκε  με  την  741/24.01.2020  απόφαση  Συντονιστή   Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης (ΦΕΚ 74/Δ/2020).  
 8. Την με αριθμό 14138/15.06.2017 (ΦΕΚ 250/ΥΟΔΔ/26.05.2017) απόφαση ΥΠΕΣ περί  διορισμού Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης  18. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του  κρατικού προϋπολογισμού 

 

Αποφασίζουμε

Ανακαλούμε  τον  κυρωμένο  δασικό  χάρτη  των  Τοπικών  και  Δημοτικών  Κοινοτήτων  Περιφερειακής Ενότητας  Δράμας  (66  συνολικά),  που  κυρώθηκε  με  τις  ανωτέρω  8.  έως  16.  Σχετικές αποφάσεις μας, ως προς τα τμήματά του, που εμπίπτουν στην παρ. 2 άρθρου 39 ν.  4801/2021 και στην παρ. 8α του άρθρου 17 του ν. 3889/2010 και εμφανίζονται στο συνημμένο  ψηφιακό  διάγραμμα  (.pdf)  κλίμακας  1:20.000,  που  συνοδεύει  και  αποτελεί  αναπόσπαστο  τμήμα τής παρούσας, στο οποίο αποτυπώνονται:  

α.  με  ροζ  περίγραμμα  και  κόκκινη  διαγράμμιση,  τα  τμήματα  της  παρ.  2  άρθρου  39  ν.  4801/2021.  

β. με γαλάζιο περίγραμμα και γαλάζια διαγράμμιση, τα τμήματα της παρ. 8α του άρθρου  17 του ν. 3889/2010.  

Κατά τα λοιπά ισχύουν οι ανωτέρω 8. έως 16. σχετικές αποφάσεις μας. 

 

Η ισχύς  τής  παρούσας  απόφασης  αρχίζει  από  τη  δημοσίευσή  της  στην  Εφημερίδα  της  Κυβερνήσεως.  

Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.  

                                                                                 

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ 

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 

 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ 

  

Δρ. ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΣΑΒΒΑΣ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΡΕΥΝΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για τις διενεργούμενες στατιστικές έρευνες περιόδου Μαΐου–Δεκεμβρίου 2022, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη 12 η ώρα της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2022 μέχρι και την 24 η ώρα της Τρίτης 26 Απριλίου 2022. Το Μητρώο αυτό που τηρείται από την ΕΛΣΤΑΤ, θα ισχύσει για οκτώ (8) μήνες, από τον Μάιο έως και τον Δεκέμβριο 2022.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για εγγραφή στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών έχουν μόνον φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 67 ετών. Το έργο του ΙΣ περιλαμβάνει την έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στατιστικών στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων, με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.

Οι ΙΣ πριν αναλάβουν τις μονάδες έρευνας για την οποία επελέγησαν, είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν το σχετικό με την έρευνα εκπαιδευτικό μη αμειβόμενο σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται στην Κεντρική Υπηρεσία της ΕΛΣΤΑΤ για την Αττική και στις κατά τόπους Περιφερειακές Υπηρεσίες Στατιστικής (ΠΥΣ) για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επειδή για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων απαιτούνται πολλαπλές μετακινήσεις των ΙΣ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς και προσωπικές συνεντεύξεις με τους υπευθύνους αυτών, λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα και απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (όπως κάθε φορά ισχύουν), οι ΙΣ πρέπει να είναι υγιείς, να έχουν καλή φυσική κατάσταση και γνώση της ελληνικής γλώσσας, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται επιτυχώς στις ανάγκες

των ερευνών. Στην περίπτωση που λόγοι ανωτέρας βίας (π.χ., λόγοι διασφάλισης της δημόσιας υγείας κ.λπ.) επιβάλλουν τον περιορισμό της φυσικής παρουσίας των ΙΣ σε ερευνώμενες μονάδες, μπορεί η συλλογή των στοιχείων ερευνών να γίνει με συνεντεύξεις, τηλεφωνικά, κατόπιν σχετικών οδηγιών της ΕΛΣΤΑΤ.

Στο Μητρώο ΙΣ Μαΐου–Δεκεμβρίου 2022, κατά τη διαδικασία επιλογής θα προηγηθούν επαγγελματίες ερευνητές που ήδη διαθέτουν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) με δραστηριότητα ερευνητή ή/και επέκταση προϋπάρχουσας δραστηριότητας σε αυτήν του ερευνητή.

Άνεργοι που θα εγγραφούν στο Μητρώο ΙΣ, εφόσον επιλεχθούν να απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες της ΕΛΣΤΑΤ, θα πρέπει να αναζητήσουν από τον ΟΑΕΔ της περιοχής τους, που είναι ο μόνος αρμόδιος Φορέας, πληροφορίες για τα θέματα που σχετίζονται με τη διατήρηση ή όχι του καθεστώτος ανεργίας, καθώς και όποιοων άλλων ωφελημάτων προκύπτουν από αυτό .

Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ και οι υπάλληλοι δημόσιων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημόσιου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου , ελεγχόμενων ή επιχορηγούμενων καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το Δημόσιο, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων δημόσιων Οργανισμών, με οποιαδήποτε σχέση εξαρτημένης εργασίας, όπως αυτή θα προκύπτει από το περιεχόμενο της σύμβασης, καθώς και όσοι υπηρετούν τη θητεία τους στο στρατό, δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ένταξης στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών. Σε περίπτωση επιλογής του ΙΣ για να απασχοληθεί σε έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ απαγορεύεται, η παράλληλη απασχόληση του σε δημόσιες Υπηρεσίες, σε Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ελεγχόμενα ή επιχορηγούμενα καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το Δημόσιο, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλους δημόσιους Οργανισμούς με οποιαδήποτε σχέση εξαρτημένης εργασίας, όπως αυτή θα προκύπτει από το περιεχόμενο της σύμβασης.

Οι αιτήσεις, για την εγγραφή στο νέο Μητρώο ΙΣ, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνον ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Πριν την υποβολή της αίτησής τους, όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν την αναλυτική σχετική Ανακοίνωση-Πρόσκληση στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ (στον σύνδεσμο: https://www.statistics.gr/el/statistical-interviewers), η οποία περιέχει σημαντικές και επικαιροποιημένες πληροφορίες και επισημάνσεις.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση που δεν καλύπτεται από αυτό το κείμενο ή την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι Ιδιώτες Συνεργάτες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξωτερικών Συνεργατών-Ερευνητών, στα τηλέφωνα 213 135 3035 ή 3068 ή 3050 ή 2182 ή 2192 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες) ή -κατά προτίμηση- στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ

Αθανάσιος Κων. Θανόπουλος

Δείτε την Πρόσκληση

Δελτίο τύπου από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ν.Δράμας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Ν.ΔΡΑΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , διερμηνεύοντας τα συναισθήματα των Πολύτεκνων Οικογενειών του Συλλόγου Πολυτέκνων ν Δράμας, εκφράζουμε την ευαρέσκεια μας προς τον Δήμαρχο κ. Αθανασιάδη Θεόδωρο και τους συμβούλους της Δημοτικής αρχής καθώς και την επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης , που ψήφισαν την 124/2021 απόφαση του Δήμου για την χορήγηση χιλίων (1.000) ευρώ σε κάθε παιδί που γεννιέται στον Δήμο Προσοτσάνης Δράμας εφ εξής η οποία εγκρίθηκε από την επιτροπή του άρθρου 152 της Περιφέρειας ΑΜΘ .Πιστεύουμε ότι είναι η αρχή για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία και γενικά η τοπική αυτοδιοίκηση για την Δημογραφική κατάρρευση που υφίσταται η Ελλάδα . Η στήριξη της οικογένειας και μάλιστα των νέων ζευγαριών είναι επιτακτική ανάγκη και αυτό άλλωστε υλοποιεί ο Δήμος Προσοτσάνης. Ευχόμεθα η απόφαση αυτή να είναι η αρχή για όλους τους Δήμους της Πατρίδος μας.

To ΕΠΑ.Λ. Προσοτσάνης υλοποίει την υποδράση με τίτλο «Υιοθετώντας ένα άλογο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη φετινή χρονιά το ΕΠΑ.Λ. Προσοτσάνης, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ» με το σχέδιο δράσης  «Ένα μακρύ αισθητικό, περιβαλλοντικό και φιλοζωϊκό  ταξίδι», υλοποίει την υποδράση με τίτλο «Υιοθετώντας ένα άλογο». Η επιλογή της συγκεκριμένης υποδράσης προέκυψε τόσο από την αναγκαιότητα να συνδεθεί το έργο της σχολικής μονάδας με την τοπική, πρωτίστως, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία όσο και από τα ενδιαφέροντα των ίδιων των μαθητών, που αποτελούν το πιο εύρωστο κομμάτι της κοινωνίας.

Αρχικά, έχουν σχηματιστεί  δυο ομάδες εργασίας: η  πρώτη έχει αναλάβει την αναζήτηση  των κειμενικών αναφορών στο άλογο. Καταγράφει τα αποτελέσματα της έρευνάς της (η έρευνα αυτή  γίνεται με τη βοήθεια του διαδικτύου, αλλά και στους τίτλους της σχολικής μας βιβλιοθήκης) και στο τέλος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα αυτά με τη δημιουργία μιας παρουσίασης που θα συνοδεύεται από πολυτροπικά κείμενα. Δημιουργοί των εικόνων θα είναι πρωτίστως οι μαθητές! Έτσι, θα ξεδιπλωθεί και θα αναδειχθεί και η καλλιτεχνική πλευρά ορισμένων μαθητών!

Η δεύτερη ομάδα έχει αναλάβει να μεγαλώσει το άλογο που έχει «υιοθετήσει». Στόχος είναι να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν τα στάδια της ανάπτυξης του αλόγου (θα έχουν το "ημερολόγιο της ανάπτυξής του") και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που αυτή συνεπάγεται. Επίσης, θα διερευνήσουν τη χρήση του αλόγου στην παραγωγική διαδικασία και σε πολιτιστικές δραστηριότητες της περιοχής. Η ομάδα αυτή θα παρουσιάσει  την εμπειρία της : Α. δημιουργώντας μια  παρουσίαση με το υλικό των ημερολογίων που θα κρατάνε και Β. συντάσσοντας ένα κείμενο πολυτροπικό που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας. Η έρευνα, αλλά και η επαφή με το άλογο πραγματοποιούνται τόσο εντός του σχολικού ωραρίου όσο και σε ώρες εκτός αυτού.  Το σχολείο διαθέτει τον χώρο που θα φιλοξενήσει το άλογο. Οι μαθητές έχουν κατασκευάσει τις αναγκαίες υποδομές και  έχουν την ευθύνη του ζώου. Ο χώρος βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο. Επίσης, για τις εκτός ωρών σχολικού ωραρίου εργασίες η επικοινωνία των μελών της ομάδας  γίνεται μέσω της πλατφόρμας e-me.

Η ολοκλήρωση της υποδράσης αναμένεται αρχές Μαΐου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της παρουσίασης της υποδράσης στο χώρο του σχολείου. Το υλικό, ωστόσο, στην ιστοσελίδα του σχολείου θα είναι ανοιχτό για εμπλουτισμό, όποτε οι μαθητές/τριες το επιθυμούν. ...

Ιδιαίτερες ευχαριστίες από την ολομέλεια της  ομάδας εργασίας στον κύριο Βουγιουκλή Γεώργιο για την πολύτιμη αρωγή του, με τη μορφή χορηγίας τροφής για το άλογό μας, στην διεκπεραίωση της αποστολής-μεγαλώματός του.

aloga1

aloga2

Έκδοση Ψηφίσματος για την στήριξη των αγροτικών κινητοποιήσεων και των αιτημάτων τους.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγούμενος το 1ο και μοναδικό κατεπείγον θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ανέφερε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Προσοτσάνης εκδίδει θετικό ψήφισμα για την στήριξη των αγροτών και των αιτημάτων τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του, των οποίων οι απόψεις και τοποθετήσεις αναλυτικά είναι καταγεγραμμένες στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης και αφού έλαβε υπόψη:

 1. Το γεγονός ότι η παρούσα συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη
 2. τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 4830/2021 (Α’ 169), με το οποίο τροποποιήθηκε η παρ. 1 του άρθρου 10 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76)
 3. την εγκύκλιο με αρ. 643/Α.Π.69472/24-9-2021 του ΥΠΕΣ
 4. τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 και τροποποιήθηκε με τα άρθρα 177 και 184 παρ. 1 του Ν. 4635/2019
 5. το άρθρο 65 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 72 του Ν. 4555/2018
 6. την εισήγηση του Προέδρου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών
 7. το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κατά την οποία ψήφισαν Υπέρ: 19 Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Εκδίδει ΨΗΦΙΣΜΑ στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων και των αιτημάτων τους.

 Δείτε την απόφαση

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευχαριστούμε την Ένωση Κυριών Δράμας για τη δωρεά ειδών διατροφής (συγκεκριμένα τυροκομικών, αναψυκτικών και γάλατος) που θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου μας. Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεισφορά και τη διαρκή υποστήριξη σας για την κάλυψη των αναγκών των άπορων δημοτών μας. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο αξιόλογο κοινωνικό σας έργο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Τι να κάνετε όσοι δεν έχετε απογραφεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

3η Φάση Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών

Τι να κάνετε όσοι δεν έχετε απογραφεί

 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει την τρίτη και τελευταία φάση της συλλογής των δεδομένων της «Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021».

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χρονική περίοδο από την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά ή να απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, θα έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης.

Υπογραμμίζεται ότι η πλειονότητα των πολιτών και κατοίκων της Χώρας έχουν ήδη απογραφεί επιλέγοντας κατά βάση να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεχθέντων στοιχείων.

Τρόπος διενέργειας:

Ο πολίτης εισέρχεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ www.statistics.gr και καταχωρεί στην ειδική εφαρμογή τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση της κατοικίας του. Στη συνέχεια είναι διαθέσιμες για την απογραφή του οι εξής επιλογές:

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή

 • Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή νέο «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» που αντιστοιχεί στην κατοικία του. Με τον τελευταίο και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού του. Με την οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου, ο πολίτης λαμβάνει Βεβαιωτικά Απογραφής.

Απογραφή διά ζώσης ή τηλεφωνικά

 • Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση και τηλέφωνο) με την αρμόδια Εποπτεία της περιοχής όπου βρίσκεται η κατοικία του.
 • Κατά την επικοινωνία του με την Εποπτεία, μπορεί είτε να απογραφεί τηλεφωνικά είτε να προσέλθει σε χώρο της περιοχής του και να απογραφεί μέσω συμπλήρωσης εντύπου ερωτηματολογίου, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης δίδονται στον ενδιαφερόμενο πολίτη και στα μέλη του νοικοκυριού του τα Βεβαιωτικά Απογραφής.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της Απογραφής γίνεται η καταμέτρηση του Πληθυσμού της Ελλάδας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Δήμο ή Κοινότητα και αυτοτελή οικισμό, καλύπτοντας όλη την Επικράτεια (ηπειρωτική Ελλάδα, νησιά, παραμεθόριες περιοχές), ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού και τις συνθήκες στέγασής του.

Οι Γενικές Απογραφές διενεργούνται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19 και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α' 17).

Η συμμετοχή στην Απογραφή είναι υποχρεωτική και τα στοιχεία που συλλέγονται είναι εμπιστευτικά, χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων και δεν διαβιβάζονται ή κοινοποιούνται σε οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Απογραφής δεν συλλέγονται ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό: 213 135 2006 ή να απευθύνονται στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..


Συμμετέχουμε στην Απογραφή, Στηρίζουμε το Μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ

Αναλυτικές πληροφορίες:

https://www.statistics.gr/el/2021-census-pop-hous

Σχετικό ενημερωτικό και οπτικοακουστικό υλικό:

https://www.statistics.gr/el/press-kit census 2021

ΝΕΟ Βίντεο για την Απογραφή:

https://www.youtube.com/watch?v=VzbZv2C2-fk

Kάθε Τετάρτη στο Κέντρο Υγείας Δράμας λειτουργεί Ιατρείο Post Covid

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ»

Σας γνωρίζουμε ότι λειτουργεί κάθε Τετάρτη στο Κέντρο Υγείας Δράμας ιατρείο Post Covid.

Στο εν λόγω ιατρείο, διερευνώνται τα συμπτώματα που αναπτύσσονται σε άτομα με ιστορικό πιθανής ή επιβεβαιωμένης λοίμωξης SARS-CoV-2, συνήθως 3 μήνες από την έναρξη της νόσου COVID-19 με συμπτώματα που διαρκούν τουλάχιστον 2 μήνες και δεν μπορούν να εξηγηθούν με εναλλακτική διάγνωση.

Η προσέλευση γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα: 2521109206, 2521109207, 2521109208.

Δείτε και το σχετικό link:

https://www.4ype.gr/iatreia-post-covid-se-domes-pfy-tis-4is-ype/

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 
Ταχ. Διεύθυνση: Δημαρχείο, Χ. Σακάρη 15
Ταχ. Κώδικας: 66200
 
Τηλέφωνο: 2522 350 103
Fax: 2522 350 191
 
e-mail: info@prosotsani.gr