Πρόσκληση εγγραφής εθελοντών πυροσβεστών

Ο Δήμος Προσοτσάνης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας, προτίθεται να ιδρύσει στην Προσοτσάνη «Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο».  Η στελέχωσή του θα γίνει από πιστοποιημένους εθελοντές πυροσβέστες (οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από την Πυρ/κή Υπηρεσία Δράμας διάρκειας 120 ωρών) με τη συνδρομή επαγγελματιών πυροσβεστών, σύμφωνα με τον Ν.4029/2011 (ΦΕΚ Α’ 245) και Ν.46612/2020 (ΦΕΚ Α’ 27). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ηλικίας 18-55 ετών με καλή σωματική και ψυχική υγεία. Θα πρέπει να προσκομίσουν στην Πυρ/κή Υπηρεσία Δράμας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

α) Αίτηση (επισυνάπτεται υπόδειγμα)

β) Δύο φωτογραφίες τύπου ταυτότητας

γ) Φ/α δελτίου ταυτότητας

δ) Φ/α τίτλου σπουδών

ε) Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ (ή εκκαθαριστικό ΔΟΥ)

στ) Υ.Δ. του άρθρ. 8 του Ν.1599/1986 στην οποία δηλώνει όσα αναγράφονται στην παρ. 6 της παραπάνω αίτησης.

ζ) Ιατρικές γνωματεύσεις από Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας των ειδικοτήτων Παθολόγου, Καρδιολόγου, Ψυχιάτρου και βεβαίωση ομάδας αίματος.

Λόγω της πανδημίας του covid-19, εάν υπάρξει πρόβλημα με τα ιατρικά ραντεβού στο Γ. Νοσοκομείο Δράμας, να προσκομιστούν τα υπόλοιπα δικαιολογητικά και θα γίνει προσπάθεια κλεισίματος των ραντεβού μέσω της Πυρ/κής Υπηρεσίας Δράμας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2521047773 της Πυρ/κής Υπηρεσίας Δράμας κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00-14:00.

 


ΑΡΧΕΙΑ


Μετακίνηση ημέρας της λαϊκής αγοράς Προσοτσάνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η λαϊκή αγορά της Προσοτσάνης θα λειτουργήσει την Παρασκευή, 14-08-2020 και όχι το Σάββατο 15 Αυγούστου.

Ποιες συσκευασίες ανακυκλώνουμε στον μπλε κάδο

kados4 380x196

Στον ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ ρίχνουμε ΜΟΝΟ τις ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ, δηλαδή:

  • Συσκευασίες από Αλουμίνιο, π.χ. αναψυκτικά, μπίρες κ.ά.
  • Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο, π.χ. από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό κ.ά.
  • Συσκευασίες από Πλαστικό, π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, φίλμ περιτυλίγματος, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες κ.ά.
  • Συσκευασίες από Γυαλί, π.χ. μπουκάλια και βαζάκια, νερό, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα κ.ά.
  • Συσκευασίες από Χαρτί & Χαρτοκιβώτια,  π.χ. από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.ά.

 


Ενημερωτικό και Προωθητικό Υλικό


 

ΒΙΝΤΕΟ

 

· ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

· ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ

· ΑΦΙΣΕΣ

Ξεκινάει η λειτουργία Σ.Υ.Δ. στο χρονίων παθήσεων Δράμας

Σας γνωρίζουμε ότι το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», Άξονας Προτεραιότητας :4 «Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή - ΕΚΤ» πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για Άτομα με Αναπηρίες από 18 ετών και άνω. Σε κάθε Σ.Υ.Δ. θα κατοικούν έξι (6) άτομα με νοητική υστέρηση, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση, κινητικές ή πολλαπλές αναπηρίες που δεν παρουσιάζουν ενεργά ψυχιατρικά προβλήματα ή επιληπτικές κρίσεις που δεν υποστηρίζονται με φαρμακευτική αγωγή. Τα ενδιαφερόμενα άτομα θα ενταχθούν στις ΣΥΔ κατόπιν αξιολόγησης της Διεπιστημονικής Ομάδας του Παραρτήματος και ως βασικά κριτήρια αξιολόγησης θεωρούνται τα εξής: - ́ η προσωπικότητα του ενδιαφερόμενου ατόμου, - οι δυνατότητες συμμετοχής του σε  δραστηριότητες της κατοικίας και της Κοινότητας, - η δυνατότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες διαβίωσης και συνύπαρξης με τους άλλους ενοίκους, - ή κατ' αρχήν αποδοχή του νέου περιβάλλοντος διαβίωσης από το ίδιο το άτομο ή/και την οικογένειά του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2020

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Προσοτσάνης ανακοινώνει την έναρξη προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά (γεν. 2008 έως 2014) του Δήμου Προσοτσάνης.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από 06/07 έως 31/08
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ ΑΕ
ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Στα γραφεία της ΔΗ.Κ.Ε.Π. Τις εργάσιμες ημέρες από 09:00 έως 14:00
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 2522023620

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 
Ταχ. Διεύθυνση: Δημαρχείο, Χ. Σακάρη 15
Ταχ. Κώδικας: 66200
 
Τηλέφωνο: 2522 350 103
Fax: 2522 350 191
 
e-mail: info@prosotsani.gr