Κέντρο Κοινότητας Δήμου Προσοτσάνης

logokentrokoin
logokoingr

 

Το Κέντρο Κοινότητας είναι μια νέα δομή που θεσμοθετήθηκε με το Ν.4368 (ΦΕΚ 21 Α΄/21.02.2016) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση με Α.Π. Δ23/ΟΙΚ. 14435/1135/29.03.2016 που ορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργίας τους (ΦΕΚ 854 Β’/30.03.2016). Στόχο έχει την παροχή ενός ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών προς ευάλωτες ομάδες πληθυσμού για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διάκρισης, αλλά και της κοινωνικής και εργασιακής (επαν)ένταξης.

poster new editionΤα Κέντρα Κοινότητας, αποτελούν τον βασικό «πυρήνα» διευρυμένων υπηρεσιών τύπου “One Stop Shοp”, με εξατομικευμένη ολιστική προσέγγιση, συνεργώντας με την Κοινωνική Υπηρεσία κάθε Ο.Τ.Α.

Με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας επιδιώκεται η ανάπτυξη ενός σημείου αναφοράς για την υποδοχή και εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου Προσοτσάνης με όλα τα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Πρόκειται για μια νέα δομή που έχει στόχο την παροχή ενός ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών προς ευάλωτες ομάδες πληθυσμού για την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διάκρισης, αλλά και της κοινωνικής και εργασιακής (επαν)ένταξης.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες διακρίνονται σε τρεις (3) κεντρικούς άξονες:

Α) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών

Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές για τον καλύτερο συντονισμό του συνολικού κοινωνικού έργου

Γ) Παροχή Υπηρεσιών, που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων

Ωφελούμενοι είναι κάτοικοι του Δήμου Προσοτσάνης, και κατά προτεραιότητα, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Το Κέντρο Κοινότητας Προσοτσάνης, ενδεικτικά δύναται να παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • Εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

  • Παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής στήριξης.

  • Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης μέσω ατομικών ή οικογενειακών συνεδριών, σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες.

  • Παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας, υπηρεσίες, επαγγελματικού προσανατολισμού.

  • Παροχή υπηρεσιών-συμβουλών σε ευπαθείς ομάδες προς διευκόλυνση και διευθέτηση των υποθέσεων τους.

  • Συγκέντρωση και διανομή βασικών αγαθών.

  • Διοργάνωση δράσεων/εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο.

  • Μικτές δράσεις για την κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη, ειδικότερα (αλλά όχι αποκλειστικά ) για μαθητές ΑμεΑ , παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, μετανάστες και Ρομά

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Προσοτσάνης (κωδικός ΟΠΣ 5002087), είναι συγχρηματοδοτούμενη δομή από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020» και ξεκίνησε την λειτουργία του από τις 02 Οκτωβρίου 2017.

 

Στελέχωση του Κέντρου

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Προσοτσάνης στελεχώνεται από το κάτωθι επιστημονικό προσωπικό:

Κοινωνική Λειτουργός: Χρυσή Μαργαριτοπούλου (Συντονίστρια)

Ψυχολόγος: Ελευθερία Κοκκίνη

Οικονομολόγος: Αθανάσιος Ευαγγέλογλου

 

Ωράριο λειτουργίας

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί επί της Μ. Αλεξάνδρου 2 (κτίριο πρώην ΕΠΑΛ), Τ.Κ. 66200, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, επί οκταώρου βάσεως. Λειτουργεί για το κοινό από τις 09:00 το πρωί έως τις 15:30 το μεσημέρι. Τηλέφωνο επικοινωνίας & Φαξ: 2522021156.

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

logo Υποσέλιδο

 

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 2522 350 103
e-mail: info@prosotsani.gr
Πρωτόκολλο:
Τηλέφωνο: 2522 350 133
e-mail: irida@prosotsani.gr
 
Ταχ. Διεύθυνση: Δημαρχείο, Χ. Σακάρη 15
Προσοτσάνη, Ταχ. Κώδικας: 66200