Εγκρίθηκε απο το ΕΣΠΑ η ανέγερση διώροφου κτιρίου πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης ''Μέγας Αλέξανδρος''

ktirio

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

"O ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

ΤΗΛ.-FAX: 2522023480, www.prosoma.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ιωάννης Ξανθόπουλος, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Άρη Γιαννακίδη, παρέδωσε στον πρόεδρο του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος» κ. Κων/νο Παπαδόπουλο ως τελικό δικαιούχο, την απόφαση (αρ.πρωτ. 1190/20-2-2013 Ενδιάμεση Διαχ/κή Αρχή Π.Α.Μ.Θ.) ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία-Θράκη του ΕΣΠΑ της πράξης: «Ανέγερση διώροφου κτιρίου πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Μουσικοχορευτικού Συλλόγου Προσοτσάνης "Μέγας Αλέξανδρος"», συνολικής δημόσιας δαπάνης 805.507,54 €.

Το έργο αφορά την κατασκευή διώροφου κτιρίου παραδοσιακής «μακεδονίτικης» αρχιτεκτονικής, συνολικής επιφάνειας 376,36 τ.μ. σε οικόπεδο 550 τ.μ. που δώρισε στον Σύλλογο ο συμπατριώτης μας κ. Γεώργιος Αντωνάρας, εντός του οικισμού της Προσοτσάνης (πλησίον του Επαγγελματικού Λυκείου). Στο ισόγειο του κτιρίου θα κατασκευαστεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (91,40 τ.μ.) με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους (προθάλαμος υποδοχής κοινού, WC, αποδυτήρια-ντους, κουζίνα) και ημιυπαίθριο χώρο (19,65 τ.μ.). Στον όροφο θα κατασκευαστεί αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.-γραφείο (30,42 τ.μ.), εκθεσιακός χώρος (54,32 τ.μ.), δανειστική βιβλιοθήκη (39,58 τ.μ.), βεστιάριο (15,32 τ.μ.) και άλλοι βοηθητικοί χώροι (WC, αρχείο, εσωτερικός εξώστης). Επίσης, υπάρχει ειδική πρόβλεψη για ΑΜΕΑ (εξωτερική ράμπα, εσωτερικό ανεβατόρι-καρέκλα, WC). Ακόμη, θα κατασκευαστεί εξωτερικά μικρό κτίριο (39,70 τ.μ.) για λεβητοστάσιο και αποθήκη υλικών, ενώ θα υπάρξει και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου (αυλής). Τέλος, το κτίριο θα εξοπλιστεί με έπιπλα, ηχητική εγκατάσταση και εξοπλισμό πληροφορικής.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Άρη Γιαννακίδη και Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλο για την πολιτική βούληση ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας και συγκεκριμένα την Προϊσταμένη κα Νίκη Κεφαλίδου και τους υπαλλήλους κ. Τάσο Εφραιμίδη, κ. Θανάση Λαμπριανίδη και κα Κούλα Παντελίδου που εργάστηκαν εθελοντικά πέραν του τυπικού υπηρεσιακού ωραρίου, προκειμένου να καταρτιστούν οι σχετικοί φάκελοι. Επίσης, όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. που ψήφισαν ομόφωνα την προγραμματική σύμβαση, τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Άγγελο Λύσσελη και όλους αυτούς που πρόσφεραν την οικονομική τους βοήθεια, πιστεύοντας στην πραγματοποίηση του έργου.

Δεσμευόμαστε, με την παραλαβή του έργου, ο Σύλλογός μας να το αξιοποιήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, υλοποιώντας συχνά σημαντικές πολιτιστικές δράσεις.

Από το Δ.Σ.

apofash01


Εκτύπωση   Email