Διακήρυξη του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Νομού Δράμας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.ΣΛ.μεΑ ) στο πλαίσιο της 3η Δεκέμβρη - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

pagkosmia-mera-anapiria 

Άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες τους

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ!
ΤΑ ΟΡΙΑ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ!

Διακήρυξη του

Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Νομού Δράμας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.ΣΛ.μεΑ ) στο πλαίσιο της 3η Δεκέμβρη - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Εμείς τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις , πάνω από το 10 % τον πληθυσμού της χώρας , και εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες μ βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Σήμερα , μεσούσης της τρομερής οικονομικής κρίσης ζούμε πλέον τις συνθήκες του κοινωνικού αποκλεισμού , την ώρα που η ανεργία και φτώχεια γιγαντώνονται καθημερινά. Αγωνιζόμαστε πλέον για να συγκρατήσουμε τα αυτονόητα: την αξιοπρεπή αντιμετώπιση μας από το Κράτος και την Πολιτεία Αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των οικονομικών επιτελείων και της Τρόικας. Σήμερα , 3 Δεκέμβρη 2013 , Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία , διατρανώνουμε την απόφαση μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς και επιδεινούμενης πολιτικής λιτότητας που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση.

ΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟΙ , ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΟΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ , ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ.

ΣΥΣΣΩΜΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΥΡΗΤΤΟΥΜΕ ΟΤΙ:

  • Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης κεκτημένων δικαιωμάτων μας, προκειμένου να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και να ικανοποιούμε τις προσωπικές και κοινωνικές ανάγκες και υποχρεώσεις μας.
  • Αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης και συμπεριφοράς που προσβάλλει την αξιοπρέπεια μας.
  • Αγωνιζόμαστε για την καταπολέμηση όλων των μορφών φιλανθρωπίας (ίΓΜίΤΡ)^ εράνους, τηλεμαραθώνιους κ.λ.π.)
  • Αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία
  • Αγωνιζόμαστε για την προστασία των πλέον ευάλωτων ατόμων από εμάς , όπως τα άτομα με νοητική αναπηρία , αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση , βαριές και πολλαπλές αναπηρίες τα άτομα διαβιούν σε ιδρύματα , οι γυναίκες και οι μετανάστες με αναπηρία.
  • Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στη λαίλαπα της λιτότητας για την προστασία της ελληνικής κοινωνίας.

Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί

Ενόψει της 3η Δεκέμβρη, όπως και κάθε ημέρα, αγωνιούμε αλλά γωνιζόμαστε από κάθε γωνία της χώρας, ενάντια στις πολιτικές που οδηγούν στο κοινωνικό περιθώριο. Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας για την τραγική θέση που έχουμε περιέλθει.

Δεν θα πληρώσουμε τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες μας την κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε.
Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στη λαίλαπα της λιτότητας για την προστασία της ελληνικής κοινωνίας.

 

 


Εκτύπωση   Email