Κρούσμα λύσσας σε περιοχή πολύ κοντά στα σύνορα της Ελλάδας.

skylosΌπως μας γνωστοποιήθηκε από τη ΣΤ' ΚΟΜΑΘ παρουσιάστηκε στην Π.Γ.Δ.Μ. κρούσμα λύσσας σε περιοχή πολύ κοντά στα σύνορα της Ελλάδας και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εμφάνισης του ιού και στην χώρα μας.

Επειδή οι κυνηγοί ανήκουμε στις ειδικότερες ομάδες του πληθυσμού που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στον ιό, σας γνωρίζουμε τα πρώτα μέτρα προφύλαξης τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

· Εμβολιασμός από κτηνίατρο με εγκεκριμένο αντιλυσσικό εμβόλιο, όλων των κυνηγετικών σκύλων που διαμένουν στις περιοχές των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης καθώς και αυτούς που θα μετακινηθούν σε αυτούς, πριν από την μετακίνηση τους στους παραπάνω νομούς.

· Αποφυγή επαφής κυρίως με την αλεπού, το λύκο και το τσακάλι, που φέρονται ως οι κύριες δεξαμενές της λύσσας.

· Ενημέρωση της οικείας Κτηνιατρικής Διεύθυνσης, σε περίπτωση εντοπισμού νεκρών ζώων ή ζώων που δείχνουν κατά την αντίληψη άρρωστα. Σε περίπτωση δαγκώματος από άγριο ή οικόσιτο ζώο, να εντοπίζονται όλες οι πληγές, να γίνεται άμεσα καλό πλύσιμο τους με άφθονο νερό και σαπούνι και να αναζητείται το συντομότερο ιατρική βοήθεια.

· Συμμόρφωση με τις τυχόν οδηγίες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών όσον αφορά τα μέτρα προφύλαξης στα ζώα.

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 2522 350 103
e-mail: info@prosotsani.gr
Πρωτόκολλο:
Τηλέφωνο: 2522 350 133
e-mail: irida@prosotsani.gr
 
Ταχ. Διεύθυνση: Δημαρχείο, Χ. Σακάρη 15
Προσοτσάνη, Ταχ. Κώδικας: 66200