Αθλητικός Ορειβατικός Σύλλογος Προσοτσάνης

aos

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

ΜΕΛΟΣ: ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ & ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΑΧ. ΔΝΣΗ : 662 00 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ

ΤΗΛ.: 25210. 55577

25220. 22713

6937. 421450

FAX : 25210. 55578

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 2005.

2 0 0 6

Η χρονιά ξεκινάει με την κοπή βασιλόπιτας και την βράβευση των πρωταθλητών μας. Οι πρωταθλητές μας χαίρονται για την μεγάλη διάκριση συναισθανόμενοι βέβαια ότι για περισσότερους τελειώνει οριστικά όχι μόνο ο πρωταθλητισμός αλλά και αυτή η απλή άθληση.

Αρκετά παιδιά όμως αποφασίζουν να ασχοληθούν με κάποιο από τα άλλα αθλήματα που ασχολείται ο Σύλλογος. Οι παλαιοί αθλητές πλαισιώνονται από νέα παιδιά και όλοι μαζί συνωστίζονται στο Γυμναστήριο για προπόνηση.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ

Ο Σύλλογος οργανώνει

σχολές εκμάθησης σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Δημιουργείται φυτώριο από παιδιά και κάθε Σαββατοκύριακο τα ανεβάζει στο βουνό. Το επίπεδο του φυτωρίου βέβαια δεν είναι κατάλληλο για την συμμετοχή τους σε αγώνες χιονοδρομίας, αλλά η βελτίωση της τεχνικής και της φυσικής κατάστασης τους βελτιώνεται θεαματικά.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Από την ’νοιξη αρχίζουν οι προπονήσεις στην ποδηλασία. Ο αθλητής Ζαχαρόπουλος Αχιλλέας συμμετέχει στους επίσημους αγώνες της Ομοσπονδίας και καταφέρνει μάλιστα να καταταχθεί 2ος στην Βόρεια Ελλάδα στην κατηγορία του.

Τον Μάιο συμμετέχουμε στους 2ους διεθνής ποδηλατικούς Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας του Δήμου Προσοτσάνης και στον αγώνα ΄΄Μ.Τ.Β. ΚΑΒΑΛΑ 2006΄΄

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Το 2006 πραγματοποιούνται αναβάσεις στα ελληνικά βουνά ΄Ολυμπος, Κίσαβος, Φαλακρό, Παγγαίο, Όρβηλος, Μενοίκιο και στα βουλγαρικά Πιρίν και Ρίλα. Χαρακτηριστικά των αναβάσεων είναι η μεγάλη συμμετοχή από νέους ορειβάτες.

2 0 0 7

Στην κοπή βασιλόπιτας τον Ιανουάριο βραβεύονται οι: Ζαχαρόπουλος Αχιλλέας για τις διακρίσεις του στην ποδηλασία και η μικρή Τσαλίκη Αναστασία που πραγματοποίησε χειμερινή ανάβαση στο Φαλακρό.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ

Οι προπονήσεις του φυτώριου συνεχίζονται όλη την χιονοδρομική περίοδο. Η ελάχιστες όμως χιονοπτώσεις που είχαν σαν συνέπεια την ματαίωση των αγώνων δεν δίνει την δυνατότητα στους αθλητές μας να συμμετέχουν σε αγώνες το 2007.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Συμμετοχή των αθλητών: Ζαχαρόπουλου Αχιλλέα, Τσαλίκης Αναστασίας, Ακριτίδου Σταυρούλας και Ακριτίδου Μαρίνας σε επίσημους αγώνες ποδηλασίας.

Συμμετοχή στους μαθητικούς αγώνες νομού Δράμας με διακρίσεις: Αχιλλέας Ζαχαρόπουλος 1ος στην κατηγορία μαθητών γυμνασίων, Τσαλίκη Αναστασία 1η και Ακριτίδου Μαρίνα 2η στις μαθήτριες δημοτικών σχολείων.

Συμμετοχή με 12 αθλητές στους 3ους διεθνής ποδηλατικούς Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας του Δήμου Προσοτσάνης , με 4 αθλητές στον αγώνα ΄΄ Μ.Τ.Β. ΘΑΣΟΣ 2007΄΄ και με 3 αθλητές στον αγώνα ΄΄Μ.Τ.Β. ΛΑΪΛΙΑΣ 2007΄΄

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

 • Το καλοκαίρι γίνεται η καθιερωμένη ανάβαση στον Όλυμπο με 13 ορειβάτες.

 • Ακολουθεί μεγάλη ορειβατική διάσχιση του όρους Πιρίν της Βουλγαρίας με 6 ορειβάτες,

 • στον ’γιο Παύλο Φαλακρού 1768 μ. με 8 ορειβάτες,

 • στα όρη Λεκάνης 1298 μ. με 5 ορειβάτες,

 • στο Μενοίκιο 1963 μ. με 7 ορειβάτες,

 • στη Ροδόπη 1953 μ. με 6 ορειβάτες,

 • στον Χολομώντα 1165 μ. με 3 ορειβάτες

Τον Οκτώβριο σε πρόσκληση του Δήμου Παρανεστίου ανταποκρινόμαστε και συμμετέχουμε με 10 εθελοντές στην διοργάνωση του 1ου υπερμαραθωνίου δρόμου στο Παρθένο δάσος.

Τον Νοέμβριο εγκαινιάζοντας ένα καινούργιο άθλημα συμμετέχουμε στον πανελλήνιο αγώνα Διάθλου με τον Μελαδίνη Βασίλη όπου κατατάσσεται 3ος και τον Ζαχαρόπουλο Αχιλλέα 4ος στην κατηγορία παμπαίδων.

2 0 0 8

Η καθιερωμένη εκδήλωση κοπή βασιλόπιτας-βράβευση καλλίτερων αθλητών πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Βραβεύθηκαν οι αθλήτριες Ακριτίδου Μαρίνα και Ακριτίδου Σταυρούλα για την ανάβαση τους στον Όλυμπο στην κορυφή Μύτικας 2917 μ. και η Τσαλίκη Αναστασία για την 1η θέση στους μαθητικούς ποδηλατικούς αγώνες νομού Δράμας.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑ

Το Σύλλογο αυτό το Χειμώνα ακολουθούν πλήθος παιδιών. Η σχολή Σκι του Συλλόγου λειτουργεί όλη την χιονοδρομική περίοδο. Συμμετοχή του Αχιλλέα Ζαχαρόπουλου και του Κώστα Βουλβουτζή στους πανελλήνιους Αγώνες.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Το πρωτάθλημα ξεκινάει τον Φεβρουάριο στα Τρίκαλα. Ακολουθούν αγώνες στη Θεσσαλονίκη στη Λάρισα και στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στη Λάρισα, στο Λαϊλιά Σερρών, στη Προσοτσάνη. Συμμετέχουν στους αγώνες για το έτος 2008 οι αθλητές Καρασάββας Ανδρέας, Ζαχαρόπουλος Αχιλλέας, Κατσιγιάννης Δημοσθένης, Κατσιγιάννης Δημήτρης, , Ακριτίδου Μαρίνα, Ακριτίδου Σταυρούλα, Τσαλίκη Αναστασία, Κουσουτζίδης Κων/νος, Κουσουτζίδης Χρυσόστομος και οι βετεράνοι Καρασάββας Παναγιώτης, Ζαχαρόπουλος Αναστάσιος, Τσεπεσίδης Ιορδάνης

Διακρίσεις έχουμε:

Από τον Κατσιγιάννη Δημήτρη

 • 2ο στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης,

 • 2ο στον διασυλλογικό Αγώνα ΜΤΒ Θέρμης,

 • 2ο στον διασυλλογικό αγώνα Down Hill

 • 3ο στον Αγώνα ΜΤΒ Καλαμαριάς,

Από τον Ζαχαρόπουλο Αχιλλέα

 • 3ο στον Αγώνα ΜΤΒ στα Τρίκαλα,

 • 3ο στον αγώνα Down Hill

 • 2ο στο πρωτάθλημα Βόρειας Ελλάδας δρόμου με αποκλεισμό

 • 2ο στον αγώνα δρόμου αντοχής

Από τον Κατσιγιάννη Δημοσθένη

 • 3ο στον αγώνα Down Hill

Από τον Κουσουτζίδη Κων/νο

 • 2ο στο Πρωτάθλημα Βόρειας Ελλάδας ΜΤΒ

Συμμετέχουμε στους 4ους Διεθνής Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας Προσοτσάνης με 10 αθλητές

Από τον Σύλλογο μας διακρίσεις έχουμε στην κατηγορία παίδων:

1η Ακριτίδου Μαρίνα

2ος Κατσιγιάννης Δημοσθένης

3ος Κατσιγιάννης Δημήτριος

5η Ακριτίδου Σταυρούλα

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Κυριακή 12 / 10 / 2008

Διοργανωτές: Δήμος Προσοτσάνης

ΑΟΣ Προσοτσάνης

Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης

Στο περιαστικό Δάσος Προσοτσάνης (Πευκάκια) πραγματοποιήθηκε ο παραπάνω αγώνας με μεγάλη επιτυχία και 71 συμμετοχές από Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Δράμα και Προσοτσάνη.

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Πραγματοποιούνται αναβάσεις στα βουνά:

 • ΡΟΔΟΠΗ (ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ) 12 άτομα

 • ΦΑΛΑΚΡΟ (ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ) 9 άτομα

 • ΦΑΛΑΚΡΟ (ΠΡ. ΗΛΙΑΣ) 5 άτομα

 • ΟΛΥΜΠΟΣ (ΜΥΤΙΚΑΣ) 10 άτομα

 • ΠΙΡΙΝ (ΒΙΧΡΕΝ) 6 άτομα

 • ΡΙΛΑ (ΜΟΥΣΑΛΑ) 7άτομα

ΑΓΩΝΕΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΛΥΜΠΟΥ

Την πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη όπως κάθε χρόνο εδώ και 22 χρόνια ο ΕΟΣ Θεσσαλονίκης διοργάνωσε τον Μαραθώνιο Ολύμπου με μεγάλη επιτυχία και 215 συμμετοχές αθλητών απ΄ όλη την Ελλάδα. Από τον Σύλλογο μας συμμετείχε ο αθλητής Τάσος Ζαχαρόπουλος που κάλυψε τα 35 χιλ της διαδρομής σε 7 ώρες και 13 λεπτά.

ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με άψογη διοργάνωση ο Δήμος Παρανεστίου και ο Νομαρχία Δράμας οργάνωσαν αυτόν τον μεγάλο Αγώνα 18 και 19 Οκτωβρίου. Ο Αγώνας περιλάμβανε ορεινό τρέξιμο στα πανέμορφα μονοπάτια του δάσους της Ροδόπης για 111 χιλ. Συμμετείχαν 164 αθλητές απ΄ όλη την Ελλάδα και κατάφεραν να τερματίσουν 125. Από τον Σύλλογο μας συμμετείχε στον αγώνα ο Τάσος Ζαχαρόπουλος ο οποίος κατόρθωσε να τερματίσει με επιτυχία.


Εκτύπωση   Email