Τάσος Στράντζαλης

Τάσος Στράντζαλης

strantzalisΚλασικός επιτελικός μέσος ήταν ο Τάσος Στράντζαλης. Από τους τελευταίους του ποδοσφαίρου μας που έδινε ρυθμό στη Δόξα Δράμας για 17 ολόκληρα χρόνια, με τη φαντασία και τη θαυμάσια τεχνική κατάρτισή του, όντας ο αρχηγός και ηγέτης των «Μαυραετών».

 

Ο γεννημένος το 1952 στο Φωτολίβος διεθνής Τάσος Στράντζαλης είναι ιδιοκτήτης καφετέριας σήμερα, ενώ έχει ιδρύσει και τη δική του ποδοσφαιρική ακαδημία. Στα 12 του ξεκίνησε προπονήσεις με τα τσικό της Δόξας Δράμας, και, από το 1965 ως το 1968 ήταν μέλος της εφηβικής ομάδας της. Στο ανδρικό τμήμα των «Μαυραετών» προωθείται από τον Αντώνη Γεωργιάδη το 1969, όταν και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο.

 

Ντεμπουτάρει σ’ ένα παιχνίδι κόντρα στο Μέγα Αλέξανδρο. Η Δόξα νικά 7-0, με το Στράντζαλη να πετυχαίνει τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας του. Από εκεί κι έπειτα, όλα ήταν απλά, και ο νεαρός παίκτης εξελίχθηκε ραγδαία.

 

Η μεταβίβαση ακριβείας και το ισχυρό σουτ ήταν δύο ακόμη χαρακτηριστικά του. Δεν του άρεσε επίσης να παίζει με δύναμη, αλλά ήταν αγωνιστικός και προσπαθούσε να ιδρώνει τη φανέλα του. Τον ενέπνεε το επιθετικό στυλ παιχνιδιού, ενώ ήταν και επικίνδυνος στις στημένες φάσεις. Η ποιότητά του τον βοηθούσε να είναι ο παίκτης απ’ τον οποίο εξαρτιόταν πολλές φορές όλο το παιχνίδι της Δόξας. Στην οποία έδωσε πολλά, δίχως όμως να κερδίσει πέρα από την αναγνώριση, κι ένα τίτλο…

 

Το 1977, πάντως, κινήθηκε για την απόκτησή του η ΑΕΚ. Η μετεγγραφή όμως δεν έγινε ποτέ, αφού ο τότε πρόεδρος της «Ένωσης» Λουκάς Μπάρλος πίστεψε φήμες για σοβαρή ασθένεια του Στράντζαλη, και αποσύρθηκε από τη διεκδίκησή του.

 

Την ίδια χρονιά, ο σπουδαίος άσος κλήθηκε και στην εθνική μας ομάδα. Λαμβάνοντας μάλιστα μέρος (για μια και μοναδική φορά στην καριέρα του) σε αγώνα της – ήταν ένα φιλικό παιχνίδι εναντίον της Τσεχοσλοβακίας, στην Πράγα. Ο Στράντζαλης μάλιστα είχε ξεκινήσει βασικός. Προπονητής της «γαλανόλευκης» τότε ήταν ο Λάκης Πετρόπουλος.

 

Ο Τάσος Στράντζαλης αγωνίστηκε σε 156 συναντήσεις Α’ Εθνικής με τη φανέλα της Δόξας Δράμας, σημειώνοντας και 19 τέρματα. Συνολικά όμως ξεπέρασε τις 500 εμφανίσεις με τους «Μαυραετούς», αφού έπαιξε πολλά χρόνια με τα χρώματά τους στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας!!!

 

Date

22 Ιανουαρίου 2019

Tags

Ποδοσφαιριστής