Πρωτιά για το 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης στο Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής

mikropoli-dimotiko

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου διεξήχθη στη Ξάνθη ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Ο Διαγωνισμός, ο οποίος προσελκύει περισσότερους από 3000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, αποτελεί για την εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας ένα συναρπαστικό ταξίδι διάρκειας 5 μηνών, από την ανακοίνωση των θεμάτων τον Οκτώβριο έως τη διεξαγωγή του Τελικού τον Φεβρουάριο. Κατά την προετοιμασία τους για το διαγωνισμό, οι δάσκαλοι και οι μαθητές σχηματίζοντας ομάδες, μαθαίνουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με σκοπό τη δημιουργική επίλυση ποικίλων προβλημάτων, την ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση, τη δημιουργική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στην ανακάλυψη της λύσης, κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας

Το 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μικρόπολης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πήρε μέρος με την ομάδα MikroRobots στην open κατηγορία του Δημοτικού “Εποικισμός στον Άρη”, στην οποία είχε διαγωνιστεί και πέρσι κατακτώντας την 2η θέση και μαζί το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό στην Αθήνα. Φέτος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι καταλάβαμε την 1η θέση στην κατηγορία μας και ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας για τον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Αθήνα στις 23-24 Φεβρουαρίου.

Η ομάδα μας αποτελούμενη από 3 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μικρόπολης παρουσίασε ένα ρομπότ-γεωτρύπανο το οποίο κινείται στον πλανήτη Άρη και προσπαθεί να εντοπίσει νερό. Το project που παρουσιάσαμε στον φετινό Διαγωνισμό, διέθετε μια καλαίσθητη και ευφάνταστη κατασκευή, προσομοίωση του κόκκινου πλανήτη, ένα βελτιωμένο και καλά προγραμματισμένο ρομπότ-γεωτρύπανο με περισσότερους αυτοματισμούς. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την  ομαδικότητα και την συνεργασία των παιδιών της ομάδας, ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα, ικανοποιώντας κριτές και κοινό. Γεμάτοι ενέργεια και αυτοπεποίθηση ετοιμαζόμαστε πλέον για τον μεγάλο Τελικό του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Αθήνα ευελπιστώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και ευτυχείς με την κατάκτηση της 1ης θέσης και κυρίως γιατί το σχολείο μας έφερε στην Δράμα ένα ακόμα μετάλλιο καθώς ήμασταν το μοναδικό δημοτικό σχολείο του νομού που πήρε μέρος στον Περιφερειακό Διαγωνισμό. Στην μεγάλη γιορτή της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, το Δημοτικό Σχολειό Μικρόπολης θα είναι εκεί εκπροσωπώντας επάξια όλο τον Νομό Δράμας.

Ως προπονήτρια της ομάδας, Προϊσταμένη του σχολείου αλλά κυρίως ως εκπαιδευτικός θα ήθελα να επισημάνω ότι η αγάπη γι αυτό που κάνουμε είναι η κινητήριος δύναμη που εμπνέει τους μαθητές μας να προχωρήσουν μπροστά, γεμάτοι ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση, δίνοντας στην συνέχεια το έναυσμα στους γονείς τους, να γίνουν αρωγοί σε αυτή την προσπάθειά και όλοι μαζί να θέσουμε τις βάσεις για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, που προάγει την συνεργασία, την δημιουργικότητα και την εξωστρέφεια ανεξάρτητα από το πλήθος των μαθητών που έχει.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μου Μαρία, Ιορδάνη και Νίκο για το ήθος που υπέδειξαν αλλά και για την προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ επίσης ιδιαιτέρως τους γονείς των μαθητών της ομάδας μας, για την αμέριστη στήριξη στο έργο μας και την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Το Δημοτικό Σχολείο  Μικρόπολης και εγώ προσωπικά, γνωρίζοντας το έντονο ενδιαφέρον των συναδέλφων εκπαιδευτικών για την εκπαιδευτική ρομποτική, είμαστε στην διάθεσή τους, με σκοπό να συνδράμουμε στην υποστήριξη και στον σχεδιασμό δραστηριοτήτων εκπαιδευτικής ρομποτικής αλλά και στην προώθηση της STEM Εκπαίδευσης γενικότερα.


Εκτύπωση   Email