Ολοκλήρωση του διαγωνισμού "Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής"

mathimatikaΗ “γιορτή” μας για τα “Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής”, ολοκληρώθηκε!

Εκ μέρους και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί του 3ου Δημ. Σχολείου Προσοτσάνης και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας προς όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό “Μαθηματικά της Φύσης και της Ζωής”!

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου στο 3ο Δ.Σ. Προσοτσάνης με τη συμμετοχή 51 μαθητριών και μαθητών της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης από 14 Δημοτικά Σχολεία του Νομού μας. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους σε μια δοκιμασία που σκοπό είχε την καλλιέργεια της μαθηματικής και της κριτικής σκέψης, την ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων, την ανακάλυψη της ομορφιάς και της χρησιμότητας των μαθηματικών αλλά και τη διασκέδαση των παιδιών μέσω απλών, καθημερινών μα και έξυπνων και ευχάριστων προβλημάτων και καταστάσεων τα οποία, συχνά, απαιτούν – “στη φύση και στη ζωή” - την επιτυχημένη απάντησή μας.

Τα γραπτά των μαθητών που πήραν μέρος στο διαγωνισμό ήδη διορθώνονται από έμπειρους εκπαιδευτικούς και σύντομα – πριν από τις διακοπές του Πάσχα - οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες θα ενημερωθούν, μέσω των Διευθύνσεων των σχολείων τους, για τις επιδόσεις τους. Όλοι οι συμμετέχοντες θα επαινεθούν ηθικά για τη συμμετοχή και τη διάκρισή τους!

Σας ευχαριστούμε παιδιά για τη συμμετοχή σας!


Εκτύπωση   Email