Ιστορική άνοδος στην Α1 Γυναικών ο Α.Ο. Προσοτσάνης

Την άνοδο για πρώτη φορά στην Α1 κατηγορία Γυναικών πανηγυρίζει ο Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης. Δυο αγωνιστικές πριν από το τέλος του Πρωταθλήματος τα κορίτσια της Προσοτσάνης εξασφάλισαν την 1η θέση του 2ου ομίλου της Α2 κατηγορίας πετυχαίνοντας το απόλυτο μέχρι στιγμής, 10 νίκες σε 10 αγώνες.

Στον πιο κρίσιμο αγDSC03121ώνα της χρόνιας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου νίκησαν την ομάδα του Εθνικού Κοζάνης 40-34 για δεύτερη φορά (στον πρώτο γύρο νίκησαν και μέσα στην Κοζάνη 31-30) που ήταν η βασική ανταγωνίστρια. Σε ένα κλειστό γυμναστήριο Προσοτσάνης παρουσία πολλών φιλάθλων ανάμεσα τους και αρκετοί εκδρομής από Κοζάνη, οι αθλήτριες του ΑΟΠ  από την αρχή του αγώνα επέβαλαν το ρυθμό τους παίζοντας γρήγορα και αποτελεσματικά πήραν προβάδισμα στο σκορ, η λήξη του ημιχρόνου τις βρήκε να προηγούνται με έξι γκολ διαφορά 18 - 12. Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε παρά την προσπάθεια των κοριτσιών της πολύ καλής ομάδας του Εθνικού Κοζάνης να την αλλάξουν.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε μεγάλη νικήτρια την ομάδα της Προσοτσάνης με σκορ 40 - 34.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία του συλλόγου λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα τα κορίτσια είναι κορασίδες που σημαίνει ότι παρά το νεαρό της ηλικίας τους πέτυχαν κάτι πολύ μεγάλο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου αλλά γενικότερα του Δήμου Προσοτσάνης, θα συμμετέχει μια ομάδα στην μεγαλύτερη εθνική κατηγορία. Αυτό φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς ο Αθλητικός Όμιλος Προσοτσάνης εδώ και χρόνια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στα ηλικιακά Πανελλήνια Πρωταθλήματα και δίκαια θεωρείται από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ελλάδα.Το πιο ελπιδοφόρο είναι ότι υπάρχει συνέχεια καθώς και στις μικρότερες κατηγορίες οι αθλήτριες του ΑΟ Προσοτσάνης είναι στα χνάρια των μεγαλύτερων πρωταγωνιστώντας στα Πανελλήνια ηλικιακά πρωταθλήματα.

ΑΟ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ( Κιάκος – Δρανόβαλης ) Λεωνίδου Ε, Κόμσιου Γ, Παναγιωτιδου Κ, Καπαγερίδου Π, Βούτσηλα Θ, Μωυσιάδου – Φατράλη Β, Αμβροσιάδου Β, Σεβδίλη Α, Δουλκερίδου Δ, Ιωαννίδου Μ, Τσαλκίδου Α, Δικμάνη Χ, Καλαιτζιδου Ι, Ναλβάντη Β, Σαμαρά Μ, Κατσιγιάννη Ε

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 
Ταχ. Διεύθυνση: Δημαρχείο, Χ. Σακάρη 15
Ταχ. Κώδικας: 66200
 
Τηλέφωνο: 2522 350 103
Fax: 2522 350 191
 
e-mail: info@prosotsani.gr