Ημερίδα με θέμα: Σύγχρονες τάσεις στην δενδροκομία. Δενδροκομικές επιλογές στο Ν. Δράμας, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

 

dimitra-logoΓια τις δυνατότητες και τις προοπτικές της δενδροκαλλιέργειας, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Δράμας και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, στη Δράμα.
 
 
Η ημερίδα με θέμα: Σύγχρονες τάσεις στην δενδροκομία. Δενδροκομικές επιλογές στο Ν. Δράμας, θα διεξαχθεί την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).
 
 
Στην παρουσίαση θα γίνει αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση στον κόσμο και στην Ελλάδα, τις ποικιλίες, καλλιεργητικές πρακτικές, φυσιολογικές ανωμαλίες, εχθρούς και ασθένειες για τις καλλιέργειες κυρίως της ροδακινιάς, δαμασκηνιάς, βερικοκιάς και ροδιάς.
 
Επίσης θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά πρόσφατα πειραματικά αποτελέσματα του Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων που αφορούν την προστασία της καλλιέργειας της ροδιάς από ανοιξιάτικους παγετούς, τα σχισίματα, ηλιο-εγκαύματα και τη σκουριά.
 
 
Ομιλήτρια στην ημερίδα θα είναι η Δρ. Παυλίνα Δρογούδη γεωπόνος από το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας.
 
 
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας στο τηλέφωνο 25210-58175

 

Εκτύπωση   Email