Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της μάνας από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης ''ο Μέγας Αλέξανδρος''

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

«Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

«Γιορτή της Μητέρας»

g.mhteras2014 07Το απόγευμα της Κυριακής 11 Μαΐου 2014 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Προσοτσάνης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της μάνας από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος». Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν: «…και ο Θεός έπλασε τη μάνα…», απόσπασμα από το έργο του συγγραφέα Πάολο Κοέλιο ο οποίος εξυμνεί το ρόλο της μάνας, με θεατρική αναπαράσταση ορισμένων σκηνών του.

Οι μικροί χορευτές του συλλόγου, απήγγειλαν ποιήματα και στοίχους παραδοσιακών τραγουδιών γραμμένα για τη μητέρα. Ακολούθησαν τραγούδια και χοροί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως: Θράκης, Μακεδονίας, Νήσων Αιγαίου και Κύπρου από το παιδικό, το προεφηβικό, το εφηβικό και το τμήμα κυριών του Συλλόγου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης παράστασης είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Γεώργιος Τσακμάκης και Σταματία Αραμπατζή. Το ρόλο της μάνας υποδύθηκε η Καραπαπάζογλου Χρύσα, ενώ τη φωνή της δάνεισε η Κινατζίδου Τίνα για τις ανάγκες του σκετς. Η αίθουσα διακοσμήθηκε με σκηνικά και ορισμένα έπιπλα κατοικίας παλαιάς εποχής από την υπεύθυνη του τμήματος ζωγραφικής του Συλλόγου Δεραμπούκα Ελένη και τη Μελενικλή Γεωργία. Βιολί έπαιξε ο Μελενεκλής Λευτέρης, ενώ τραγούδησε γνωστό κυπριακό τραγούδι η Μελενεκλή Μαρία. Την ηχητική επιμέλεια είχε ο Δερμεντζιέφ Βλαδίμηρος, ενώ τη βιντεοσκόπηση ο Παράσχου Ανδρέας. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών οι οποίοι όπως κάθε χρόνο γέμισαν την αίθουσα. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε σε όλες τις γυναίκες ένα γλαστράκι -λουλούδι.


Εκτύπωση   Email