Έπαινος στο 3ο Δ.Σ. Προσοτσάνης για συμμετοχή σε διαγωνισμό

Κατά τη διάρκεια του περυσινού σχολικού έτους 2018-19 η ΣΤ΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης με το δάσκαλό της κ. Κατσιγιάννη Χρήστο συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό «Κοινωνική, πνευματική και εθνική ζωή στη Μακεδονία και τη Θράκη από τα τέλη του 18ου αι. ως το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», ο οποίος διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την ευθύνη του Σωματείου «Οι φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» και του «Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα».

Οι 11 μαθητές της τάξης και ο δάσκαλός τους συμμετείχαν στην κατηγορία «Ιστορία» με την εργασία τους «ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΤΟ 19Ο ΑΙΩΝΑ», η οποία αποτέλεσε το τελικό απαύγασμα της έρευνας, της μελέτης και της εκτενούς συζήτησης που έκαναν για τα εκπαιδευτικά δρώμενα στην περιοχή της Προσοτσάνης κατά τη διάρκεια του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Για την εργασία τους αυτή οι μαθητές και ο κ. Κατσιγιάννης τιμήθηκαν με ΕΠΑΙΝΟ της οργανωτικής επιτροπής και με την προσφορά ιστορικών βιβλίων.

Επειδή η συγκεκριμένη εργασία παρουσιάζει ιδιαίτερο ιστορικό ενδιαφέρον για όποιον και όποια ενδιαφέρεται να γνωρίζει την ιστορία του τόπου του και τα επιτεύγματα των προγόνων του και να τιμά ουσιαστικά τη μνήμη τους στη βάση της ιστορικής πραγματικότητας που με πολύ κόπο και θυσίες αυτοί δημιούργησαν, έχει αναρτηθεί σε μορφή αρχείου «pdf» στην ιστοσελίδα του 3ου Δημ. Σχολείου Προσοτσάνης (https://3dim-prosots.dra.sch.gr) και όποιος/α ενδιαφέρεται μπορεί να την βρει και να την μελετήσει στην υποσελίδα «Δραστηριότητες – Βραβεύσεις/Διακρίσεις» του ιστότοπου.


Εκτύπωση   Email