Ορκωμοσία Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου

prosotsani orkomosia1

Στη κατάμεστη αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Προσοτσάνης στις 26/12/2010 παρουσία του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου και παρουσία των τοπικών αρχών ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος του Δήμου Προσοτσάνης καθώς και οι νέοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι Δημοτικών κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων του νέου Δήμου που προήλθε από τη συνένωση του πρώην Δήμου Προσοτσάνης και του πρώην Δήμου Σιταγρών.

Ομιλία νεοεκλεγέντα Δημάρχου:

2«Ενώπιον Θεού και ανθρώπων δώσαμε τον όρκο της πιστής τήρησης των καθηκόντων μας οι 82 άνθρωποι που θα αποτελέσουμε από την πρώτη ημέρα του 2011 τη νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης. Ένας όρκος που αυτές τις ημέρες φέρει βαρύνουσα σημασία για πολλούς λόγους. Θα αναφέρω δύο. 
Πρώτον γιατί βρισκόμαστε σε μια εποχή που η πολιτική βρίσκεται σε σημαντική κρίση. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται πια τους πολιτικούς και πιστεύω ότι τις περισσότερες φορές έχουν δίκιο. Όμως χωρίς πολιτική οι κοινωνίες δεν έχουν μέλλον. Αυτή λοιπόν τη χαμένη αξιοπιστία της πολιτικής έρχεται να ξανακερδίσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Κι αυτό γιατί οι εκλεγμένοι της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν το πλεονέκτημα να βρίσκονται συνέχεια δίπλα στο λαό, δίπλα τους πολίτες, δίπλα στους δημότες, να αφουγκράζονται και να μεταφέρουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και φυσικά να προσπαθούν να βρουν λύσεις. 
Δεύτερον, αυτή η Δημοτική Αρχή θα φέρει στις πλάτες της την ευθύνη υλοποίησης του Καλλικράτη, αυτού του σημαντικού θεσμού που για την περιοχή μας αφορά τη συνένωση των Δήμων Προσοτσάνης και Σιταγρών και είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε πως αυτές οι δύο περιοχές μπορούν να συμπορευτούν και να αποτελέσουν ένα Δήμο, μια ενότητα. 
Προσωπικά είμαι σίγουρος για αυτό και προς αυτήν την κατεύθυνση θα εστιάσουμε τις προσπάθειες μας. Και οι προσπάθειες μας είμαι σίγουρος ότι θα είναι συνολικά όλης της Δημοτικής Αρχής. 
Προσωπικά ως ορκισμένος Δήμαρχος θέλω να δηλώσω ότι.
1. Θα εργαστούμε με πάθος και με μοναδικό σκοπό την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.
2. Θα εργαστούμε με απόλυτη διαφάνεια και εντιμότητα. Θέλουμε κάθε στιγμή ο κάθε Δημότης να γνωρίζει που θα πηγαίνει το τελευταίο ευρώ του δημοτικού χρήματος.
3. Ζητούμε από το λαό του Δήμου μας να βρίσκεται συνεχώς δίπλα μας. Να μας νουθετεί, να μας πληροφορεί, να μας μαλώνει αν χρειάζεται, αλλά και να μας επιβραβεύει. Γιατί ένας τόπος όσο καλό Δήμαρχο και αν έχει, όσο καλό Δημοτικό Συμβούλιο και να έχει δεν μπορεί να πάει μπροστά να δεν έχει εκείνο το λαό που θέλει να πάει μπροστά. 
Απευθυνόμενος στους υπόλοιπους 81 που δώσαμε μαζί τον όρκο, καθώς πρόθεσή μας να διοικήσουμε χωρίς να χωριστούμε σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Όλοι μαζί θα είμαστε αντιπολίτευση, όλοι μαζί θα είμαστε συμπολίτευση.
Εγώ προσωπικά και όλη Δημοτική Αρχή έχουμε πολλά να κερδίσουμε από την εμπειρία και τις γνώσεις των αρχηγών των δύο μειοψηφικών παρατάξεων, των δύο σημερινών Δημάρχων Προσοτσάνης και Σιταγρών κ.κ. Φατράλη και Αθανασιάδη.
Δηλώνω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα είμαι αμείλικτος σε οποιοδήποτε σημάδι διαφθοράς και από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται. Όπως επιθυμώ το ίδιο να είστε αμείλικτος προς εμένα αν βρεθώ να λειτουργώ με τέτοιο τρόπο.
Προς τους υπαλλήλους του Δήμου με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, θέλω να πω ότι η νέα Διοίκηση θα είναι θα είναι δίπλα τους σε κάθε τους ανάγκη με μοναδική υποχρέωση να τηρήσουν κι αυτοί πιστά τον όρκο που έδωσαν όταν ανέλαβαν τα υπαλληλικά τους καθήκοντα»

3

Ο νέος Δήμαρχος Προσοτσάνης κ.Άγγελος Λύσσελης με τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Δοξάτου κ.Αναστάσιο Χαζηλαζάρου κατά την ημέρα της ορκωμοσίας του πρώτου

Εκτύπωση   Email