15ος Διαγωνισμός Μαθηματικών «Μαθηματικά της Φύσης & της Ζωής»

mathimatikaTο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Σύλλογο των Εκπαιδευτικών και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης και υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη σχολική χρονιά το 15ο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Μαθηματικά της Φύσης & της Ζωής».

Ο διαγωνισμός αφορά τους μαθητές που φοιτούν στην Ε΄ και στην ΣΤ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Απριλίου 2019, στο 3ο Δημ. Σχολείο Προσοτσάνης, στις 11 το πρωί. Η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 10:45 το αργότερο, με ευθύνη των γονέων τους.

Τα θέματα του διαγωνισμού (διαφορετικά για τους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης) θα επιλεγούν από την τράπεζα θεμάτων που υπάρχει στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας από ομάδα του Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή της συντονιστικής επιτροπής του Διαγωνισμού. Τα γραπτά των μαθητών θα εξεταστούν από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών.

Σκοπός του διαγωνισμού δεν είναι η διάκριση των αρίστων, αλλά η παιδαγωγική επιδίωξη τα νέα παιδιά να ενδιαφερθούν για τα μαθηματικά και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, καθώς πεποίθηση των διοργανωτών είναι η άποψη ότι τα μαθηματικά αποτελούν σημαντικότατο στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και οι γονείς τους μπορούν να βρουν στον ιστότοπο https://mathslife.eled.uowm.gr στον οποίο δημοσιεύονται και τα θέματα παλαιότερων διαγωνισμών. Οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω των εκπαιδευτικών των σχολείων τους έως το αργότερο την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019.

ΟΙ διοργανωτές ευχαριστούν προκαταβολικά όλους όσους εκδηλώσουν το ενδιάφερον τους και συμμετάσχουν στο διαγωνισμό!

3ο Δημοτικό Σχολείο Προσοτσάνης: Π. Μελά 2 – Τηλ. 2522021115 –- https://3dim-prosots.dra.sch.gr


Εκτύπωση   Email