Παρουσίαση βιβλίου Πρακτικών Συνεδρίου & cd Παπαλάμπρου - Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

afisa par vivliou

Λόγω καιρικών συνθηκών η εκδήλωση τελικά θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Δράμας αντί για το θεατράκι της Αγ. Βαρβάρας.

 

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Δράμας (λόγω καιρικών συνθηκών) στα πλαίσια των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ θα γίνει, από το Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας, η παρουσίαση του βιβλίου - τόμου των Πρακτικών του Συνεδρίου που πρόσφατα κυκλοφόρησε.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Δράμα στις 16, 17 & 18 Νοεμβρίου 2012 με θέμα: «Από τον Μακεδονικό Αγώνα … στην απελευθέρωση της Δράμας», στο πλαίσιο προγραμματισμού εκδηλώσεων εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της Δράμας και την ένταξή της στον εθνικό κορμό με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913.

Ο τόμος ήταν αδύνατον να εκδοθεί χωρίς τη χορηγία της ΔΕΚΠΟΤΑ γι’ αυτό ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Πρόεδρό της κ.Γιώργο Ψαρρά.

Η πολύτιμη αυτή έκδοση είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλει στην πολιτιστική και ιστορική μας αυτογνωσία και θα δώσει πρόσοδο στις φυλαγμένες δικές μας ιστορικές τοπικές μνήμες και γνώσεις, χρήσιμα στοιχεία για την πνευματική μας οχύρωση ώστε η κοινωνία μας να προχωρεί δημιουργικά δείχνοντας την πορεία, η οποία φανερώνει τον αδιάλειπτο δεσμό χρόνου και μνήμης, και που ευχής έργο θα είναι, το βιβλίο αυτό να κοσμεί κάθε Δραμινό σπίτι.

Επίσης θα παρουσιαστεί ο μουσικός δίσκος (cd) της συμπατριώτισσας και συντοπίτισσάς μας Σάσας Παπαλάμπρουπου περιέχει ακούσματα και από την περιοχή μας.

Η εργασία της αναδεικνύει τον ελληνικό μουσικό πλούτο και τη συνδρομή του στο παγκόσμιο μουσικό ρεύμα. Τα τραγούδια του cdείναι ελληνικά παραδοσιακά κομμάτια τα οποία κατάγονται από διάφορες γεωγραφικές περιοχές της χώρας και της Δράμας καθώς έχουν εμποτιστεί με σύγχρονα μουσικά στοιχεία έτσι ώστε να μπορούν να απευθυνθούν τόσο στο ελληνικό κοινό όσο και στο κοινό του εξωτερικού και της διασποράς.

Η εκδήλωση – τελετή που συνίσταται σε δύο μέρη: πρώτα στην παρουσίαση του βιβλίου των πρακτικών του συνεδρίου «Από τον Μακεδονικό Αγώνα … στην απελευθέρωση της Δράμας», και δεύτερον στην παρουσίαση του cd της Σάσας Παπαλάμπρου (SASSA PAPALAMPROU / CRAMA - CD) θα πλαισιωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που αξίζει κανείς να απολαύσει αισθητικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και είστε όλοι καλεσμένοι μας!

 

ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
 
Ταχ. Διεύθυνση: Δημαρχείο, Χ. Σακάρη 15
Ταχ. Κώδικας: 66200
 
Τηλέφωνο: 2522 350 103
Fax: 2522 350 191
 
e-mail: info@prosotsani.gr