Ημερίδα Ειδικής Αγωγής - Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

afisa-krisi-sxoleia
 
Ημερίδα Ειδικής Αγωγής
 
Η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014  και ώρα 6:00 μμ, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, Ημερίδα Συμβουλευτικής  με θέμα:
«Όταν η Κρίση πάει στο σχολείο: Συμβουλευτική Διαχείρισης Κρίσεων, διαστάσεις και πρακτικές  παρέμβασης»
Με ομιλητή τον κ. Μαρίνο Παρασκευόπουλο, Σχολικό Σύμβουλο Δ.Ε. Αττικής, Διδάκτορα Ψυχολογίας, Σύμβουλο  Επαγγελματικού   Προσανατολισμού.
Η σχολική μονάδα, ως ζωντανό κύτταρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είναι ο κατεξοχήν χώρος, όπου καθημερινά  παρουσιάζονται προβλήματα. Τέτοια προβλήματα αφορούν στην ένταξη και ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών, σχέσεις και κρίσεις που αφορούν όλους όσους συμβιώνουν στο χώρο του σχολείου και πολλά άλλα. Η Σχολική Συμβουλευτική αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού διεθνώς καταγράφεται μια αυξανόμενη απαίτηση για υποστήριξη και παρεμβάσεις στο χώρο της Εκπαίδευσης.
Σκοπός λοιπόν της Ημερίδας είναι να καταδείξει τι είναι κρίση, πώς  αυτή εκδηλώνεται, σύγχρονες αντιλήψεις αντιμετώπισής της και να παρουσιάσει μοντέλα αντιμετώπισης, ώστε να προετοιμάσει εκπαιδευτικούς και γονείς για τη διαχείρισή της.
Σήμερα αυτό κρίνεται απαραίτητο, ώστε και οι δυο να είναι σε θέση να αναλάβουν το ρόλο τους είτε ατομικά είτε σε συνεργασία με τον ειδικό, ώστε να επιτύχουν μαζί τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις.

Εκτύπωση   Email