Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

27368820 176979066399125 5664522000243987686 o

Ενημερωτική εκδήλωση για τους ωφελούμενους του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, πραγματοποιήθηκε σήμερα 31/01/2018 στις 11:00 π.μ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Προσοτσάνης από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Προσοτσάνης.


Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) είναι ένα ολοκληρωμένο  προνοιακό πρόγραμμα που συνδυάζει:
- Εισοδηματική ενίσχυση: Το χρηματικό ποσό ενίσχυσης της ωφελούμενης μονάδας.
- Συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά:  Διασύνδεση των μελών της ωφελούμενης μονάδας, εφόσον πληρούν τα κριτήρια ένταξης εκάστου προγράμματος:
Με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων.
Παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης.
Ένταξη σε προγράμματα και κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας.
Ένταξη σε προγράμματα που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους.
Κοινωνικό τιμολόγιο παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, σχετικά με το πρόγραμμα καθώς και για τις τροποποιήσεις των αιτήσεων τους που οφείλουν να υποβάλλουν άμεσα στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, πριν  παρέλθει ένας χρόνος από την ημερομηνία της πρώτης υποβολής. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο του 2017.    Ευχαριστούμε πολύ τους ωφελούμενους του Δήμου μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Στοιχεία Επικοινωνίας : τηλ & φαξ 25220 21156 e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Εκτύπωση   Email