Ντοκιμαντέρ "Η μπάντα..." το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 & ώρα 19:00 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας

IMG 3628

'Οι σύλλογοι : Π.Σ. Αρκαδικού ¨Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος",Ένωση χορευτών Ν. Δράμας "Πυρρίχιος¨  και η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας σε συνεργασία με τον Νίκο Ασλανίδη  και με σεβασμό στην μνήμη των προγόνων μας,  παρουσιάζουν  στο κοινό της Δράμας το ντοκιμαντέρ "Η μπάντα...¨ .

Ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Με αίσθημα ευθύνης και δέους απέναντι στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για την προβολή του βραβευμένου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ντοκιμαντέρ «Η μπάντα…» του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη, δημιουργού της εκπομπής «Αληθινά Σενάρια» στην ΕΡΤ3.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία που διασώθηκε από τον επιζήσαντα της Γενοκτονίας Γιάννη Παπαδόπουλο, μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κερασούντας, την οποία «επιστράτευσε» ο σφαγέας Τοπάλ Οσμάν και την ανάγκαζε να παίζει εμβατήρια κατά τη διάρκεια των επιθέσεων που εξαπέλυε η δολοφονική συμμορία του. Τα μέλη της ορχήστρας, 13 Έλληνες και 3 Τούρκοι, στο τέλος σφαγιάστηκαν. Ο μόνος που επέζησε ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος και εξιστόρησε όσα βίωσε από αυτήν την τραγωδία.

Μια ιστορία που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη


Εκτύπωση   Email