Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας "ΤΟ ΔΥΣΩΡΟ"

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Του Σωματείου που ιδρύθηκε και εδρεύει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλλιθέας του Δήμου Προσοτσάνης Νομού Δράμας με την επωνυμία "Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Δράμας"

ΑΡΘΡΟ 1
Ιδρύεται κοινωνικομορφωτικό, λαογραφικό, φιλανθρωπικό Σωματείο με την επωνυμία "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΔΡΑΜΑΣ - ΤΟ ΔΥΣΩΡΟ" με έδρα το Δημοτικό σχολείο Καλλιθέας Δήμου Προσοτσάνης - Νομού Δράμας.

ΣΚΟΠΟΣ

ΑΡΘΡΟ 2
1) Η διαφύλαξη, καταγραφή και διάδοση των παραδόσεων, ηθών και εθίμων.
2) Η καλλιέργεια και ανάπτυξη κοινωνικών σχέσεων αμοιβαίας γνωριμίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών και ειδικότερα των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Καλλιθέας του Δήμου Προσοτσάνης Νομού Δράμας.
3) Η εξύψωση της θέσης των απανταχού Καλλιθιωτών.
4) Η περισυλλογή, συγκέντρωση, διάσωση, μελέτη και διαφύλαξη των ιστορικών μνημείων και αξιοποίηση κάθε λαϊκού χειροτεχνήματος ή αντιγραφή παλαιών προτύπων χειροτεχνημάτων ιστορικών και λαογραφικών θυσαυρών, στοιχείων και τεκμηρίων.
5) Η ίδρυση και λειτουργία συγκροτήματος από νέους καλλιτέχνες του χώρου για την καλλιέργεια και διάδοση των Ελληνικών παραδοσιακών λαϊκών χορών, καθώς και τη μελέτη γενικά και προβολή της Ελληνικής παράδοσης.

Date

24 Ιανουαρίου 2019

Tags

Καλλιθέα