Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμμένης

Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμμένης "Η ΕΙΡΗΝΗ"

Έτος Ίδρυσης : 1984

Πρόεδρος Συλλόγου : Τσαγκαλίδης Νικόλαος του Τριαν.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 25220 60005

Ταχυδρομική Διεύθυνση : Γραμμένη 66200

Ιστοσελίδα: https://grammeni.gr/

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Γραμμένη είναι ένα μικρό χωριό του διευρυμένου Δήμου Προσοτσάνης. Βρίσκεται σε μια καταπράσινη εύφορη πεδιάδα δίπλα στα πλούσια νερά του ποταμού Αγγίτη. 
Οι κάτοικοι του χωριού στην πλειοψηφία τους, είναι πρόσφυγες από τον Πόντο που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν εδώ με όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμμένης Ή ΕΙΡΗΝΗ" ιδρύθηκε το 1984, απαριθμεί 100 ενεργά μέλη και από τότε μέχρι σήμερα έχει γίνει "φύλακας των παραδόσεων", των ηθών και εθίμων των κατοίκων του ακριτικού χωριού μας. 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις όπως: Γιορτή Χριστουγέννων, Γιορτή Μητέρας, Γιορτή Καθαράς Δευτέρας, Πανηγύρι (8 Σεπτεμβρίου) προς χάριν της Παναγίας, εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων, Αθλοπαιδιές, εκδρομές εκπαιδευτικής φύσης και γιορτή Ετεροδημοτών για να κρατήσει ζωντανή την σύνδεση των μεταναστών ετεροδημοτών με το χωριό. 
Ο χορός είναι ένα μεγάλο και αναπόσπαστο κομμάτι της Ποντιακής μας συνείδησης. Λειτουργούν 2 τμήματα χορευτών 6-17 ετών. 
Στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Συλλόγου έχει δημιουργηθεί βιβλιοθήκη και ο στόχος μας για μια όμορφη και χρονικά μεγάλη έκθεση φωτογραφίας έχει πραγματοποιηθεί. 
Σε συνεργασία με τα ΚΕΕ (Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων) πραγματοποιήσαμε 2 τμήματα επιμόρφωσης(Διατροφή & Σωματική κ Ψυχική Υγεία) τα οποία είχαν μεγάλη επιτυχία. 
Προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τα ήθη / έθιμα του χωριού, του Ποντιακού στοιχείου και τα όνειρα για το μέλλον πολλά.

syllogos2

Date

24 Ιανουαρίου 2019

Tags

Γραμμένη