Αετόπουλος Γιώργος

Αετόπουλος Γιώργος

aetopoulosO Γιώργος Αετόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δράμα. 
Από μαθητής γυμνασίου ξεκίνησε να μαθαίνει και να παίζει κιθάρα και από τότε άρχισε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια. 
Το 1986 κατεβαίνει για σπουδές στην Θεσσαλονίκη και από τον επόμενο χρόνο αρχίζει να εμφανίζεται σε διάφορους χώρους της πόλης. Τελειώνει τις ανώτερες κλασικές-θεωρητικές σπουδές, ενώ ταυτόχρονα ήταν ιδρυτικό μέλος τριών Rock συγκροτημάτων : "Κράμα", "Χρώμα", "Αναβράζοντα Δισκία", με αρκετές διακρίσεις και με live εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις. 
Το 2002 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος : "Ο,τι αρχίζει να κυλά"( Universal music) ,με 14 τραγούδια σε στίχους και μουσική δικά του. 
Τον επόμενο χρόνο κυκλοφορεί o δίσκος "Ακουστικές βραδιές in Rock" - live ηχογράφηση στο Πατατράκ(Μπουρνάζι) - όπου συμμετέχει με ένα τραγούδι του μαζί με Δ.Πουλικάκο, "Ανοιχτή Θάλασσα", "Πράσσειν ’λογα",κ.αλ. 
Επίσης συμμετείχε στον 1o και 2o πανελλήνιο διαγωνισμό τραγουδιού που διοργάνωσε το ραδιόφωνο του ΜΥΘΟΥ 93,4 - Θεσσαλονίκη - , με δυο τραγούδια του τα οποία διακριθήκανε και είναι στο CD που κυκλοφόρησε αλλά και στον τελευταίο δίσκο των De facto τραγουδώντας ένα τραγούδι μαζί τους. 
Τέλος Σεπτέβρη κυκλοφόρησε ο δεύτερος του δίσκος με τίτλο "Μαύρο Κρασί" (Impact-Legend), με 12 δικά του καινούργια τραγούδια.

"Μαύρο Κρασί" aetopoulos2Ο Γιώργος Αετόπουλος είναι τραγουδοποιός με αρκετά χρόνια εμπειρίας, ο οποίος κατάγεται από τη Δράμα αλλά μεγάλωσε και δούλεψε για αρκετά χρόνια στην Θεσσαλονίκη. 
Η σχέση του με την μουσική ξεκινάει από τα μαθητικά του χρόνια και το 1995 δημιούργησε με κάποιους φίλους το συγκρότημα "Κράμα" και τα επόμενα χρόνια υπήρξε ιδρυτικό μέλος ροκ συγκροτημάτων όπως οι "Χρώμα" και "Αναβράζοντα Δισκία". 
Από το 2000 ο Γιώργος Αετόπουλος ακολουθεί τη δική του προσωπική πορεία στο χώρο της μουσικής. Με μουσική που κινείται γύρω από τους ήχους της ροκ και επηρεασμένος από τον Διονύση Σαββόπουλο, τους Κατσιμιχαίους μέχρι και τον Βασίλη Τσιτσάνη, ο Γιώργος κυκλοφόρησε το 2002 την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ότι αρχίζει να κυλά". 
Τώρα, επιστρέφει στην δισκογραφία με το "Μαύρο Κρασί", το δεύτερο άλμπουμ του. Σε μουσική και στίχους του ίδιου και στα δώδεκα καινούργια τραγούδια του, θ' ακούσετε έναν ολοκληρωμένο καλλιτέχνη με ιδιαίτερα καλή φωνή και αξιοπρόσεκτους στίχους. 
Το πρώτο single του άλμπουμ είναι το ρυθμικό "Μαύρο Κρασί", ενώ σίγουρα αξίζει να προσέξετε την μπαλάντα "Μα που να πάω", το "Μείνε λίγο ακόμα" αλλά και την "Φωτιά". 

https://www.myspace.com/aetopoulos 
https://www.aetopoulos.com

.

Date

22 Φεβρουαρίου 2018

Tags

Τραγουδοποιός