Μακεδών Πέτρος

Μακεδών Πέτρος

Γεννήθηκε στην Πετρούσα Δράμας το 1941. Σπούδασε θέατρο κι έκανε σεμινάρια σκηνοθεσίας στην Αγγλία το 1965 ενώ παράλληλα έκανε μερικές εκπομπές στο ελληνικό τμήμα του BBC. Έγραψε διάφορα σενάρια, με γνωστότερο το " Αστραπόγιαννος". Ως σκηνοθέτης γύρισε δύο ταινίες. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση σαν σκηνοθέτης-μεταγλωττιστής. Από το 2003 έως το 2010 συγκρότησε τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρουσαίων Δράμας. Στο θέατρο "Φαράγγι" ανέβασε παραστάσεις με κλασικά έργα που διασκεύασε ο ίδιος.

Φιλμογραφία
Μεγάλη μου αγάπη  (1966) [Δήμος]
Γαβριέλα, η αμαρτωλή της Αθήνας (1966)[εξάδελφος Δήμου, ναυτικός] 
Χώμα και αίμα (1967)
Οι ληστές / Βαριά κατάρα ο διχασμός / Ο μοναχικός στρατιώτης (1968) 
Η σκλάβα  (1970) [Ντελής] 
Δαίμονες της βίας και του σεξ (1973)[Χανς]
Ερωτικά ζευγάρια (1976)
Ταξίδι στην πρωτεύουσα (1982)
http://petrousa.blogspot.com/

Date

01 Μαρτίου 2019

Tags

Συγγραφέας, Σκηνοθέτης