Κουιρουκίδης Λάμπης

Κουιρουκίδης Λάμπης

kouirou23

Ο Λάμπης Κουιρουκίδης είναι Έλληνας πρώην επιθετικός ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε με επιτυχία στην ομάδα του ΠΑΟΚ την δεκαετία του 1950.

 

Γεννήθηκε στους Σιταγρούς Δράμας το 1931. Αγωνίστηκε αρχικά στην ομάδα της Δόξας Δράμας σε ηλικία 16 ετών. Το καλοκαίρι του 1952 υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά το δελτίο του βγήκε ένα χρόνο αργότερα, καθώς η ομάδα της Δράμας αρνήθηκε να τον παραχωρήσει και ο παίκτης τιμωρήθηκε με έναν χρόνο αποκλεισμό.

 

Στον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στην επίθεση της ομάδας μέχρι το 1960, σχηματίζοντας μια επιτυχημένη τριάδα επιθετικών μαζί με τους Χριστόφορο Γιεντζή και Λευτέρη Παπαδάκη. Σημείωσε 91 γκολ σε 161 παιχνίδια και κατέκτησε 3 Πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης (1954,1955 και 1956).

 

Πρόκειται για τον αρχισκόρερ της μαγικής τριπλέτας της δεκαετίας του '50, Λάμπη Κουϊρουκίδη, ο οποίος είχε αναγκάσει τους φίλους της ομάδας να λένε «ο Θεός να βάλει το χέρι του και ο Κουιρουκίδης το πόδι του», όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά.

 

Ένας τραυματισμός ανάγκασε αυτό τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει στα 28 του χρόνια, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού, και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ποτέ στην Τούμπα.

kouirou3

Date

22 Ιανουαρίου 2019

Tags

Ποδοσφαιριστής