Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της μάνας από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος»

Νέα - Δελτία τύπου

giortimiteras2019 16Το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαΐου 2019 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Προσοτσάνης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για τον εορτασμό της μάνας από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Προσοτσάνης «ο Μέγας Αλέξανδρος». Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν: «Οι μάνες της Μακεδονίας», αφιερωμένη στις μακεδονίτισσες μάνες που καταγράφηκαν στην ιστορία για τον ηρωισμό τους. Με ιδιαίτερη συγκίνηση το κοινό παρακολούθησε τη σχετική ομιλία από τον χοροδιδάσκαλο κ. Γιώργο Τσακμάκη.

Το παραδοσιακό σχήμα του Συλλόγου έπαιξε και τραγούδησε τρία γνωστά τοπικάτραγούδια αφιερωμένα στη μάνα. Στη μακεδονική λύρα ο Γλάβας Αθανάσιος, στους νταχαρέδες ο Μαρούσης Εμμανουήλ, η Παπάζογλου Καλλιόπη και η Σεβδίλη Αβραμίνα, ενώ στο τραγούδι η Γρηγοριάδου Άρτεμης και η Γεωργίτσα Κωνσταντ

Ακολούθησαν οι μικροί χορευτές του συλλόγου (νηπιακό και παιδικό τμήμα), έπειτα οι έφηβοι και τέλος οι ενήλικες. Όλοι τους χόρεψαν μακεδονικούς παραδοσιακούς χορούς, απ’ όλες τις γεωγραφικές περιοχές της Μακεδονίας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της όλης παράστασης είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Γεώργιος Τσακμάκης και Βασιλική Παράσχου. Η αίθουσα διακοσμήθηκε με ανάλογα σκηνικά από τη Μελενικλή Γεωργία. Την ηχητική επιμέλεια είχε ο Γεωργίτσας Σταύρος. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων/νος Παπαδόπουλος. Επίσης, την παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Ηλιάδης, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ κ. Παντελής Γαραμπέρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Πολυτέκνων Ν. Δράμας κ. Νικόλαος Σμολοκτός, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο, κατέκλεισαν την αίθουσα. Στο τέλος, προσφέρθηκε δώρο σε όλες τις μάνες από ένα γλαστράκι-λουλούδι.

giortimiteras2019_13.jpg giortimiteras2019_15.jpg giortimiteras2019_16.jpg

giortimiteras2019_17.jpg

Εκτύπωση