Εμφανίστηκε νέο κρούσμα Ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Μουσθένη Καβάλας

Νέα - Δελτία τύπου

kthnotrofoi

Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Δράμας, ανακοινώνεται ότι δυστυχώς χθες, 29 Σεπτεμβρίου 2014, εμφανίστηκε νέο κρούσμα Ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Μουσθένη Καβάλας.

 Η εγγύτητα της εστίας με την Π.Ε. Δράμας, καθιστά αναγκαία τη λήψη έκτακτων και ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων, ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της καταστροφικής αυτής ασθένειας των αιγοπροβάτων, σε μονάδες της περιοχής μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ασθένεια αυτή προσβάλλει αποκλειστικά αιγοπρόβατα και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Εάν εμφανιστεί έστω και ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μιαν εκμετάλλευση, τότε σφάζονται υποχρεωτικά όλα τα ζώα του κοπαδιού. Η οικονομική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Έτσι λοιπόν όλοι οι κτηνοτρόφοι και κυρίως όσοι έχουν αιγοπρόβατα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παρακάτω σημεία:

Ας έχουμε σαν κανόνα ότι όσο περισσότερο αποκλείσουμε τη μετακίνηση ζώων, ανθρώπων και οχημάτων από και προς τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να μην μεταδοθεί η ασθένεια. Στην περσινή εξάπλωση της ευλογιάς, η Δράμα δεν παρουσίασε κανένα κρούσμα, και αυτό οφείλεται στην εγρήγορση της κτηνιατρικής υπηρεσίας και στη συμμόρφωση των δραμινών κτηνοτρόφων με τις συμβουλές της. Παρακαλούμε για τη συμμόρφωση όλων με τα παραπάνω.

Περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους Κτηνιατρικά Κέντρα και στο Τμήμα Κτηνιατρικής (τηλ. 2521351218 και 2521351220)

Εκτύπωση